De vorm van boilies & pop-ups (deel 3)

Het is alweer bijna vier jaar geleden dat we jullie in het tweeluik "De vorm van boilies & Pop-ups" meenamen in de diverse aasvormen die toentertijd op de markt te krijgen waren. Hierbij legden we vooral de nadruk op de vorm van het aas. Nu vier jaar later heeft de tijd niet stilgestaan en zijn er van diverse merken nieuwe vormen te verkrijgen. In dit derde deel een update van nieuw uitgebrachte vormen en bestaande aasjes in een nieuw jasje. Naast pop-ups, Dumbells, Pipes, Cubes en Sticks is er anno 2019 nog voldoende te melden!

Chopz van Pioneer Baits

Chopz & Flakes

Een trend die we vier jaar geleden al zagen was die van de chopped en sliced boilies. Door het versnijden van boilies krijg je meer voerdeeltjes en kunnen attractors beter uitlekken. Daarnaast zinken gebroken boilies anders af en zijn dressuurdoorbrekend. Toch zal een ieder beamen dat het zelfstandig versnijden van je boilies een flink karwei is. Fabrikanten van toen als Solar Tackle (Pure Baits Wedges), KGB Baits (Tri-Angles), Martin SB (Crushies) en Flevo Baits (Swirley’s) speelden hier handig op in. Toch is het aantal fabrikanten die kant-en-klare voorgesneden boilies verkoopt niet enorm gestegen. Nash Tackle lanceerde weliswaar hun Flakes en Pioneer Baits hun Chopz, maar het werd geen gemeengoed. Een nuance hierbij is dat RidgeMonkey met hun Advanced Boilie Crusher het mogelijk maakte voor iedereen om snel grote partijen chopped boilies te produceren. 

Citruz Flakes van Nash Tackle

Toppers

Veel vissers prefereren het om hun boilie af te toppen met een kleine maïskorrel. Dit zorgt ervoor dat je aasje net wat visueler wordt en iets meer gebalanceerd is. Naast imitatie maiskorrels zijn er door de jaren diverse producten ontwikkeld van boiliedeeg. Denk aan de Stub Ends van Carpballs UK of de Corn Shaped Popper Boilies van SBS Baits. De afgelopen jaren zijn hier producten bijgekomen als de Toppers van Mainline, de Edibles van Bait-Tech, Corn Pop-ups van Carp Baits en de Corn Shape Carp Boilies van Devour Baits. Zo kan je je aaspresentatie nog wat meer attractie meegeven!

De Toppers van Mainline Baits

Buttons

Een aasvorm die de afgelopen jaren pas commercieel te koop is zijn de zogenaamde buttons. Een button is in feite niets meer of minder dan een platgeslagen boilie en veelal gemaakt van een pop-up mix. Ondanks dat een button in de regel groter is dan een topper, zijn buttons ook geschikt om je haakaas beter te balanceren en attractiever te maken. In Nederland verkoopt Pop-up Baits deze buttons onder de naam Go Ups. Een andere fabrikant waar je terecht kan is het Engelse Aquatik die het product Balanced Buttons verkoopt. 

Balanced Buttons van het Engelse Aquatik

Pillows

Een aasje wat in vorige edities van deze serie niet te sprake is gekomen zijn pillows. Deze boilies in de vorm van kussentjes werden populair door het Nederlandse Pillow Baits, tegenwoordig onderdeel van Pollard Baits. De afgelopen jaren zijn er meerdere merken aan de haal gegaan met pillow shaped boilies als Radical Angling met hun PIllow Baits, het Engelse Pallatrax met hun Squabs en Magic Bait met hun kleine zakjes Premo Carp. 

De Squabs van Pallatrax

Ellipse Pellets

Een laatste aasnieuwtje dat niet gemaakt is van boiliedeeg maar wel een unieke vorm heeft zijn de nieuwste generatie ellipse pellets. Waar pellets voorheen altijd cilindrische staafjes waren, zo werd vorig jaar een nieuwe elliptische vorm geïntroduceerd door een drietal Engelse merken. Zo bracht Sticky Baits hun Ellipse uit, Sonubaits de Elliptical Pellets en Hinders hun Elips. De afwijkende vorm zou hierin dressuurdoorbrekend moeten zijn doordat ze onderwater anders reageren dan de bekende staafjes. 

De Ellipse pellets van Sticky Baits

Kortom

Toegegeven, ten opzichte van het vorige tweeluik zijn er weinig echt bijzondere vormen meer bijgekomen. De focus leek de afgelopen jaren meer te liggen op trends als fluoro en washed pop-ups, meer out-of-the-box kleuren en unieke smaakcombinaties. De komende jaren houden we in ieder geval de markt weer in de gaten want een nieuw innovatief aasje is zo geboren!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.