Een natte droom

Zwart/wit is mijn kijk op karpervissen. Twijfelen ligt in het grijze gebied en leidt je gedachten af van waarmee je bezig zou moeten zijn. Ik ben een simpele jongen die z'n visserij eenvoudig wil houden. Dan komt het goed uit dat een water maar aan één voorwaarde hoeft te voldoen. Zo gebeurde het een jaar of acht geleden dat een groot aantal wateren m'n aandacht trok. Teveel eigenlijk waardoor ik nooit wist waar te beginnen. Het bewijs dat twijfelen niet goed is.


Niet op alle wateren zwemt karper of een bestand dat veel moeite waard is. Af en toe liet ik een ballonnetje op maar niemand wist iets. Totdat iemand me vertelde dat er door sommige geluksvogels op één van de wateren op snoek werd gevist. Zie je wel! Er is vis aanwezig. Dit betekent natuurlijk niet dat er ook karper zwemt maar voor m'n gevoel deed ik een stap voorwaarts.


Daag stretcher

Zo’n twee jaar geleden kruiste mijn pad het pad van iemand die zoals later zal blijken ook niet graag over z’n vangsten en/of stekken praat. Afgelopen november liet hij me een foto zien van een karper. Hoeveel meer bewijs is er nodig? We gaan ervoor!!! Het dromen begon. Geen natte droom over dat veel te mooie meisje uit je klas of die mooi gerijpte buurvrouw. Maar een droom over een bakkie water dat hopelijk een deel van haar geheimen zal prijsgeven. Er zitten nogal wat haken en ogen aan het vissen daar dus ik ben blij als ik er uberhaupt één nachtje kan pakken.


We gaan ervoor!!!

Als karperminnend Nederland het eerste weekend van februari over de Zwolse beursvloer schuift, voel ik me zaterdag als een reservespeler die op de bank zit. M'n vriendin werkt dus ik pas op de kinderen. In een goedgemutste bui maak ik 's avonds iets lekkers als de kids liggen te slapen. Ik zal nooit vergeten dat m'n vriendin mij altijd m'n gang laat gaan en als blijk van dank sloof ik me af en toe uit. Zondagmiddag pak ik de auto en daarna de fiets voordat ik sta te dagdromen aan de waterkant.


Chunky Tuna, goed bereid eten geeft m’n leven kleur.

Zondag 10 maart liggen we een nacht onopvallend te hopen op een aanbeet. Het voorbereiden had beter gekund maar de kick om hier te vissen zorgt al voor voldoening,  maar een vis is evengoed welkom. Een deel van het bestand is ruim 40 jaar oud en leidt een stressloos bourgondisch leven. Het kristalheldere water bevat immens veel vlokreeftjes. Eén keer raden wat voor gevolg dit heeft voor de omvang van de karpers. Tel je mee? 22, 23, 24, 25 und so weiter.


Daaag bivvy.

Ik houd er niet zo van om de weersomstandigheden de schuld te geven van een blank maar het begin van de nieuwe vorstperiode zal niet geholpen hebben. Een straffe Noordooster wind, min 5 en een droog net. Het doet me allemaal niks. Na al die jaren heb ik eindelijk een nacht doorgebracht op de oever van een bijzonder meer. Deze blank smaakt smaakt zoet mannen. We zijn geduldig, dus onze tijd komt nog wel.


De vriezer is weer volgepropt.

Probeer eens iets geks en vang een mooie dit jaar!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.