Een rondje om de wereld (deel 3)

Het is weer tijd voor een nieuw rondje om de wereld. In dit artikel gaan we opzoek naar enkele Amerikaanse en Tsjechische hengelsportfabrikanten en hun ideeën over karpermateriaal.  Daarnaast wederom weer Engelse invloeden en een indruk van het uit Indonesië afkomstige Relix. Veel plezier bij dit derde deel!


Relix Carp Linq (Indonesië)

Het merk Relix is het hoofdmerk van de P.T. Central Sarana Pacing en is gevestigd in Indonesië. Dit in 1991 opgezette merk heeft sinds dien behoorlijk aan de weg getimmerd en is momenteel verkrijgbaar in 30 landen verspreid over de wereld. Het bedrijf telt 400 medewerkers die goed zijn voor een productie output van 380 ton aan lijn en 700.000 molens per jaar! Relix is een aanbieder van lijnen, tackleboxen en molens maar de specialisatie zit hem in karper en meerval artikelen. De karperrange wordt verkocht onder de noemer Carp Linq. In het gamma zit een grootschalig endtackle pakket, hoofdlijnen, rigtools en molens.


Relix Surface lijn voor de oppervlakte visser

Voor meer informatie: www.relixfishing.com


Bank Fishermen Systems BFS (Amerika)
Vanuit Indonesie gaan we naar Amerika waar we BFS tegenkomen. BFS wordt geleidt door eigenaar John Means. Deze enthousiaste Amerikaan is gespecialiseerd in karpermateriaal voor de Amerikaanse markt. In het gamma zijn onder andere hengels, molens, rodpods, beetverklikkers , tassen, bivvy’s , hangers en voerscheppen verkrijgbaar. Een behoorlijk assortiment aan karpermateriaal wat we in mindere maten in een land als Amerika zouden verwachten. Vooral de beetverklikkers in een mooie camouflage patroon, zijn een lust voor het oog. Nu blijft het natuurlijk de vraag of deze aan de Europese karpervissers eisen kan voldoen!

Beetverklikkers van BFS

Voor meer informatie: www.bankfishingsystems.com


Carpvader (Engeland)

Vanuit Amerika vertrekken we naar een ander Engelstalig land. In Engeland vinden we namelijk het merk Carpvader. Carpvader is een fabrikant die gespecialiseerd is in aas. Van pellets, additieven tot liquids en grondvoeren. Een zeer interessant product zijn de Jelly Hook Pellets. Deze zachte gelachtige pellets zijn verkrijgbaar in drie maten, 4mm, 6mm en 10mm, en verkrijgbaar in 5 niet alledaagse smaken. De smaken zijn als volgt: Schnitzel Wurst, Max Fish Red, Breamax, Helibut Crab en Max Fish Green. Deze pellets zijn door hun zachtheid prima aan de haak te prikken. Eens wat anders dus voor de penvisser! Ze worden geleverd in kleine bakjes van 200 gram.

Max Fish Green Jelly Hook Pellets

Voor meer informatie: www.carpvader.com


Flajzar (Tjechie)

Vanuit Engeland reizen we af naar Tsjechië waar we Flajzar tegenkomen. Dit elektronica merk is fabrikant van beveiliging, licht en autosystemen. Hiernaast hebben ze een kleinschalige productie van beetverklikkers en swingers. Het paradepaardje is de Fishtron Q7 TX. Een strak vormgegeven beetverklikker die beschikt over een draadloze receiver, heldere leds en diverse instelmogelijkheden. Naast deze beetverklikkers, levert Flajdar ook losse draadloze systemen, mobiele verlichting met bewegingssensor, weegschalen, hoofdlampen en verlichte swingers die eigenlijk een regelrechte kopie zijn van de Fox illuminated swingers. Over de verkrijgbaarheid van dit spul houdt ik mij voorlopig even stil. Dat het merk nieuwe markten wilt aanboren kan ik al wel vertellen. Het is dus afwachten geblazen.

De Q7 beetverklikker van Flajzar

Voor meer informatie: www.flajzar.cz


Resistance Tackle (Amerika)

Van Tsjechië hoppen we verder naar Amerika. Hier komen we Resistance tackle tegen. deze webshop heeft naast producten van de bekende Europese merken, ook een gamma karpermateriaal onder eigen merk uitgebracht. Van hengels, beetverklikkers, bivvy’s, rodpods, onthaakmatten tot kleding, stretchers en endtackle. Het gamma kan dus gerust volledig worden genoemd. Een leuke toevoeging vind ik de hangers van dit merk. Ze zijn niet echt revolutionair maar door de verschillende onderdelen die we erbij kunnen verkrijgen, kun je een hanger op maat maken. De hangers zijn in verschillende kleuren te krijgen en zijn aan te passen met losse onderdelen als kettinkjes, bracklets, line clips of armpjes. Leuk spul!

Hangers van Resistance Tackle

Voor meer informatie:www.resistancetackle.com


Sema (Tsjechië)

Van Amerika gaan we weer terug naar Tsjechië voor het merk Sema. Het merk Sema opende hun deuren in 1990. Eerst werkte zijn in opdracht van het Duitse DAM en later voor Silstar. In 1993 werd zij zelfstandig. Momenteel is Sema naast een eigen merk, ook distributeur van merken als Daiwa en de Zebco onderdelen (Browning en Quantum oa.) voor Tsjechië. Nu weer even terug naar hun eigen assortiment. Wanneer je de digitale catalogus van Sema openslaat is het eerste wat je ziet lood. Sema heeft namelijk een enorm groot gamma aan loden in vormen en varianten die je nooit eerder heb gezien. Naast lood zitten ook vrijloopmolens, hengels, bivvy’s, onderlijnmaterialen, endtackle en verder in het gamma. Het is een volledig gamma waarbij de karpervisser een grote keuze heeft. Een merk om in de gaten te houden!

Een bivvy van Sema

Voor meer informatie
: www.sema.cz


Thinking Anglers (Engeland)

Vanuit Tsjechië gaan we weer terug naar Engeland waar we Thinking Anglers tegenkomen. Thinking Anglers is wellicht het bekendste merk uit dit derde deel. Het is een fabrikant die zowel endtackle als handige gadgets als tassen en pouches verkoopt. In eerdere artikelen hier op Carpfeeling kwamen al enkele producten voorbij van dit innovatieve merk zoals de snag ears en de met een award bekroonde stickneedles. Een ander leuk product van hun vind ik de Bucket Straps. Een speciaal tasje voor om je baitbucket waarin je bijvoorbeeld je PVA, je stickneedle en dips kan bewaren om zo snel alles bij de hand te hebben voor het maken van stickmixen. Daar is nog eens over nagedacht!

De Bucket Strap van Thinking Anglers

Voor meer informatie: www.thinkinganglers.co.uk


Sportcarp (Tsjechië)

Vervolgens gaan we nog een keer terug naar Tsjechie voor het merk Sportcarp. Dit derde Tsjechische bedrijf in deze derde productoverview specialiseert zich op de karperwereld met een steeds uitgebreider gamma aan producten. In het gamma kun je momenteel een endtackle range, hengels, onderlijnmateriaal, hoofdlijnen, imitatie Fox lood en rigboxen vinden. Daarnaast hebben ze een klein gamma aan aas waaronder readymates, dips en freezers in 8 smaken van 14mm tot 24mm. De verwachting is dat het gamma de komende tijd zal doorgroeien.

Jungle Core van Sportcarp

Voor meer informatie: www.sportcarp.cz


DJS Tackle (Engeland)

Het karper gamma van het Engelse DJS Tackle is echt enorm. Een opsomming zou waarschijnlijk deze hele pagina vullen. Het merk DJS staat voor kwaliteit. enkele prachtige producten uit hun gamma zijn de branders, de rodpods, de bivvy’s, de endtackle en tassen. Een leuk product vind ik de Camo Washkit. Een pouche met daarin tandpasta en tandenborstel, scheermesjes, scheerschuim, washgel en spiegeltje. Een Washpouche kwamen we eerder al tegen bij Nash Tackle. Doch is deze variant van DJS nog veel uitgebreider. Een interessante gadget voor die karpervissers die lange sessies draaien!

De Camo Washkit van DJS Tackle

Voor meer informatie: www.djstackle.co.uk


St. Lawrence leads (Amerika)

Lood is nog steeds een onmisbaar stukje gereedschap willen we de karper blijven haken. er zijn op de markt velen aanbieders van lood in allerlei soorten en gedaanten. St. Lawrence is een fabrikant die daarbij hoort. St. Lawrence verkoopt loden in allerlei vormen, kleuren en gewichten. Van kogelloden (Carp Bombs) Grippaloden tot Distance leads. Ook is er een speciaal lood verkrijgbaar met daar omheen een veer voor de methodvissers onder ons. Kwalitatieve Amerikaanse loden tot wel 4oz!
Met St. Lawrence sluiten we dit laatste deel van deze serie af. Wellicht is jullie visie weer een beetje verrijkt!


Voor meer informatie: www.resistancetackle.com

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.