Een rondje om de wereld (deel 4)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik het derde deel uit de serie ‘Een rondje om de wereld’ hier heb geplaatst op CarpFeeling. Mijn insteek was ook om het bij drie delen te laten wat mij wel voldoende leek. De afgelopen maanden ben ik echter weer enkele bekende en onbekende merken tegengekomen die ik jullie niet wilde onthouden. Het is en blijft leuk wat voor een karpermateriaal er wordt verkocht in de rest van de wereld. In dit artikel gaan we kijken naar weer een aantal leuke merken met eigentijdse producten. Van bakermat Engeland tot zelfs Zuid-Afrika!


Imperial baits (Duitsland)

We beginnen deze serie dichtbij huis waar we wellicht het bekendste merk tegenkomen uit dit 4e deel. Het Duitse Imperial Baits van karpervisser Max Nollert is inmiddels geen onbekende meer en zelfs op Carp Zwolle 2011 was Imperial Baits vertegenwoordigd. Dat Imperial Baits een aardig boilie kan draaien hoef ik ook niet meer te vermelden. Vooral de Half ’n Halfs (dubbele gekleurde wafters) zijn een prachtig product. Dat Imperial Baits nog meer producten maakt dan aas is voor velen dan weer wel onbekend. Zo verkoopt Imperial Baits ook onder andere producten voor het vervaardigen van boilies als boilieguns en rolplanken, verkopen zijn hengels (Rod Art bij Imperial Fishing) lijnen, bewaarzakken, staafmarkers, werppijpen, rubberen boten (Iboats) en niet te vergeten energydrinks! Vooral dat laatste is natuurlijk een beetje vergaand. Toch plaatste we eerder op CarpFeeling ook al Carp Energydrink van Noble en had MTC Baits ook op Carp EvenTT Assen de nodige energy drankjes met eigen label staan! Het moet niet gekker worden! een laatste feitje is dat Imperial ook verdeler is van onder andere Amiaud, Led lenser en Geoff Anderson kleding voor de Duitse markt.


Energydrink van Imperial Fishing

Voor meer informatie: www.imperial-baits.de


Custom Angling Solutions (CAS) (Engeland)

Vanuit Duitsland reizen we af naar Engeland waar we het kleine bedrijfje Custom Angling Solutions (CAS) tegenkomen. Voor de tackle tarts onder ons zal CAS niet geheel nieuw zijn en ik zelf denk dat deze producten een van de meest tarty producten ter wereld zijn. Cas is een bedrijf wat gespecialiseerd is in rodsupport materialen als buzzer bars, banksticks en toebehoren. Naam en faam hebben ze vooral in Engeland verkregen met een subtiele waterpas die in de buzzer bars is verwerkt. In het assortiment zitten zowel RVS als aluminium buzzer bars en banksticks. Buiten dat de buzzer bars beschikken over het net al vermelde waterpasje, bevatten ze aan de onderkant van de koppelingen ook een 2BA aansluiting om je hanger in te draaien. Ik zelf adviseer een kijkje te nemen op hun site en de productfoto’s eens goed te bekijken. Op en top Engels vakmanschap waar helaas ook een stevige prijs aanhangt!

De buzzer bars met waterpas van Custom Angling Solutions

Voor meer informatie: www.customanglingsolutions.co.uk


Docks Specimen Tackle (Zuid-Afrika)

Afrika wordt als karperbestemming steeds populairder en met de velen mooie wateren waarover Afrika beschikt met velen grote karpers is dit niet verwonderlijk. Docks Specimen Tackle valt onder de Sensational Angling Supplies groep en is het merk wat gericht is op de karpervisserij. In het assortiment zitten onder andere bedchairs, endtackle, hengels, luggage, molens, lijn, PVA en enkele leuke maar bekende rigtools. Het is leuk om te zien dat ze in Afrika al zo ver zijn en al een uitgebreid assortiment aan bijvoorbeeld endtackle verkopen. Wellicht dat Afrika ooit nog eens het nieuwe karpermekka wordt! Nu moeten alleen de prijzen van deze tripjes nog lichtjes dalen!

Endtackle van Docks Specimen Tackle

Voor meer informatie: www.sensationtackle.co.za


Bivvysupplies (Engeland)

Vanuit het verre Zuid-Afrika reizen we terug naar Engeland voor Bivvysupplies of ook wel Bivvypower genoemd. Dit Engelse bedrijf is gespecialiseerd in het maken van 12v powerpacks. Wat houdt dit nu in? De powerpacks zijn in principe hoge capaciteit accu’s met een waterdichte 12 volt DC uitgang. De powerpacks zijn gemaakt van een robuust materiaal waardoor ze makkelijk tegen een stootje kunnen. De mogelijkheden met deze powerpacks zijn net zo groot als je creatieve brein. Enkele toepassingsvoorbeelden zijn onder andere 12v led verlichtingsstrips voor in je bivvy (ook te verkrijgen via Bivvysupplies) het voeden van je mobiele dvd-speler, je telefoon en noem maar op. De powerpacks wegen een 3,6 kilo en zijn ongeveer 20 bij 15 centimeter groot. Ze zijn zowel verkrijgbaar in het camou als in een effen grijze kleur. De powerpacks worden al verkocht in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Ook in Nederland zijn ze inmiddels te koop via House of Carp.

De powerpack van Bivvysupplies in camou kleur

Voor meer informatie: www.bivvypower.co.uk


Traper (Polen)

In de vorige 3 delen van deze serie artikelen hebben we al een aantal merken uit Oost-Europa bekeken als Flajzar, Sema, Sportcarp, Albastar, Robinson en Hungaryfish. Een laatste toevoeging is het merk Traper uit Polen. Het assortiment aan producten is enorm te noemen. Van meerdere type bivvy’s, stoelen, stretchers en slaapzakken tot aan foedralen, tassen, barrows, kooktoestellen inclusief toebehoren, onthaakmatten, netten, rodpods, beetverklikkers en swingers. Zelfs voeren ze een eigen model voerboot die onder de naam ‘Boat Expert’ over de toonbank gaat. De producten uit het carp Program van Traper zien er goed uit! Een zeer mooie product onder andere zijn ook de werppijpen van carbon! Als laatste beschikt Traper ook over een aasrange. Van grondvoeren, tot pellets, boilies, partikels en (poeder)dips tot vloeibare toevoegingen. Het assortiment van Traper is zeer uitgebreid te noemen! Traper wordt in een zeer kleine mate verdeeld in Nederland. Wellicht zal dit de komende jaren veranderen.

De Traper Active Bivvy

Voor meer informatie: www.trapersiedlce.pl


Prowess (Frankrijk)

Vanuit Polen rijden we naar het karpermekka Frankrijk waar we Prowess tegenkomen. Ook in Frankrijk zijn enkele hengelsportfabrikanten die mooie en vaak betaalbare spulletjes fabriceren voor ons vissers. De bekendste Franse merken zijn wellicht Atropa, Fun Fishing en Amiaud Peche. Ook Prowess is een Franse fabrikant met een enorme range aan mooie karpermaterialen. In het gamma zijn zowel bitpit molens, baitrunners, hengels in diverse klassen, schepnetten en toebehoren verkrijgbaar. Eigenlijk is het assortiment alles omvattend en bieden ze een totaalpakketje aan. Een aantal producten zijn in Mossy Oak camouflage verkrijgbaar. Van werppijpen tot molens, hengels, hangers en rodpods. Vooral deze laatste, de Twinpod, is echt een paradepaardje. Een rodpod die rust op 5 poten en in diverse richtingen verstelbaar is. De range aan producten van dit Franse merk is teveel om op te noemen in een korte tekst als deze. Ik raad dan ook zeker aan even de online 2012 catalogus door te bladeren op onderstaande link!Voor meer informatie: www.prowess-fishing.com


En dan zijn we aan het einde gekomen van dit 4e deel van ‘Een rondje om de wereld’. Ondanks dat ik elk jaar weer denk dat ik alle merken nu wel zo’n beetje heb gehad wordt ik vaak nog verrast met nieuwe merken en leuke producten. De karpermarkt zit nooit stil en dat zorgt er tevens voor dat nieuwe noviteiten ontstaan. De keerzijde van deze medaille is ook dat er steeds meer merken komen die veel van hetzelfde gaan verkopen. Karpervissen is en blijft booming business en veel fabrikanten spelen daar maar al te graag op in. Toch vind ik dit allemaal niet heel erg. Het houdt de fabrikanten scherp en vergroot het innovatievermogen. Laat dat nu net het gene zijn wat ik juist zo leuk vind, die innovaties. Nog even en we gaan over op karpervissen 2.0!

Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.