Een rondje om de wereld (deel 5)

Het is weer tijd om een reisje te maken om de wereld in de zoektocht naar nieuw en verfrissend karpermateriaal. In deze ronde blijven we vooral hangen in bakermat Engeland maar brengen onze tickets ons ook naar onder andere Duitsland en China. Ook in dit vijfde deel zitten er weer enkele leuke en soms ook unieke producten tussen. Ga er maar weer eens lekker voor zitten en kijk mee wat andere fabrikanten uit de rest van de wereld ons kunnen bieden aan karpermateriaal!


King of the Pond Engeland

We beginnen bij het Engelse King of the Pond. Een Bedrijfje wat gespecialiseerd is in endtackle voor een hele aardige prijs. In het assortiment zitten onder andere roofvis- en karpermaterialen waarbij onze aandacht natuurlijk gevestigd was bij het karperspul. In het assortiment zitten onder andere quick change wartels, imitatie maïs en maden, krimpkous, stoppertjes, haken, kralen en loodclips om maar enkele producten te noemen. Enkele leuke items zijn onder andere het grote assortiment aan krimpkousjes in niet alledaagse kleuren en speciale neoprene Rod Wraps om je hengeldelen netjes bij elkaar te houden. Zoals net gezegd is de prijs van dit spul heel erg vriendelijk. Moet je je tacklebox nog aanvullen dan is het zeker de moeite waard om hier eens naar te kijken!Voor meer informatie: www.kingofthepond.com
 

Ferris-Tech Engeland

En we blijven nog even in Engeland hangen voor het merk Ferris-Tech. Op het forum kwamen we al een filmpje tegen van het product wat Ferris-Tech op de markt heeft gebracht genaamd de Baitbomb. Een baitrocket die je lood vervangt en die je kan vullen met je favoriete aas. Door een speciaal spring mechanisme (gebaseerd op PVA tabs) klapt de baitrocket onderwater open en worden de voerdeeltjes ‘explosief’ verspreid rondom je haakaas. De Baitbombs zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren te weten groen, bruin, transparant en transparant grijs. Zo kun je de juiste kleur toepassen op de bodem waarop je vist. Natuurlijk is de Baitbomb een groot product (12 cm lang) en zal hij op de bodem niet zomaar wegvallen. Toch zie ik wel de voordelen van dit product in. Je aas wordt namelijk verdeeld wanneer het spring mechanisme openklapt! Of schuwe karpers dit ook leuk gaan vinden laat ik alleen maar even terzijde!

 


De Ferris-Tech Baitbomb
 


Bekijk hier het filmpje

 Voor meer informatie: www.baitbomb.co.uk
 


Hirisi China

Van Engeland reizen we af naar China waar we het merk Hirisi tegenkomen. Een grote Chinese aanbieder van visspullen waaronder een leuke range aan karperproducten. Zoals het vaak bij Chinese fabrikanten betreft, zien we ook hier weer veel producten die Europese merken ook voeren. Veel Europese fabrikanten laten immers hun spullen vervaardigen in China! Bonne, wat heeft Hirisi in huis dan? Als volgt, 13 verschillende beetmelders van draadloos tot simpele uitvoeringen, de nodige karpertools als pelletbanders, diverse hangers en swingers waaronder lichtgevende exemplaren en een range aan RVS banksticks en buzzer bars. Hirisi is een bedrijf wat zijn oorsprong vind in 1999. Hun expertise ligt in het vervaardigen van beetmelders zoals het aanbod al aangaf. Een grote jongen waarvan we vast allen onbewust al een product in handen hebben gehad!De expertise van Hirisi, beetverklikkers
 

Voor meer informatie: www.hirisi.com.cn
 

Ecopa-ball Engeland

Van China reizen we terug naar Engeland voor het innovatieve product van Ecopa-Ball. Tegenwoordig zitten de meeste vissers met een kapitaal aan de waterkant. Om ons te alarmeren als ongewenste gasten ’s nachts rondom je bivvy zwerven zijn er in het verleden al enkele producten op de markt gekomen waaronder verlichting met een bewegingsmelder. Zo zijn er al goedkope varianten te koop bij de bouwmarkten die werken op batterijen of kun je producten inzetten als de Coleman Smartbeam lamp of de Atropa Bivvylite. Het Engelse Acopa-Ball heeft hun versie ontwikkeld. Een felle lamp met led-techniek en sensor die reageert op beweging. Hij is te monteren op een bankstick waardoor je hem kan plaatsen bij je hengels of bivvy. Hij is geheel verstelbaar en je kan zelf de hoek bepalen. Daarnaast kan je de ball ook verwijderen uit zijn behuizing om hem te gebruiken als zaklamp. De kosten voor de Ecopa-Ball liggen rond de 40 euro.

 

De Ecopa-ball


Voor meer informatie: www.ecopa-ball.co.uk
 

Mosella Pelzer Duitsland

Het Duitse Mosella kennen we wellicht allemaal wel. Dit Duitse merk verkoopt onder de Pelzer range een groot assortiment aan karperproducten. Het aanbod is enorm. Van hengels, molens, zeer futuristische WLX beetmelders, brolly’s, bivvy’s, stretchers, stoelen, tassen, rodsupport materiaal en noem maar op! Ze hebben zelfs een eigen aaslijn met daarin boilies, pellets, liquids en nog veel meer! Mosella komen we in Nederland sporadisch tegen en dat is eigenlijk best wel jammer! Ze bieden een meer dan overcompleet gamma aan betaalbare producten en dat terwijl de producten niet van ver hoeven te komen! Hopelijk staat er nog een verdeler op die deze producten op grote schaal gaat importeren!

 


De WLX beetmelders uit de Pelzer range van Mosella


Voor meer informatie: www.mosella-fishing.com
 

Carp Kinetics Engeland

Als laatste reizen we nog een keertje af naar Engeland voor Carp Kinetics. Carp Kinetics is de vinden op de site van Dragon Carp Direct, tevens een merk wat karpergerij verkoopt. Carp Kinetics levert een grote range aan diverse karperspullen. Van hengels, molens, tenten, endtackle, stretchers en stoelen tot beetmelders. De producten van dit merk liggen allemaal in de zeer betaalbare klasse en zijn het meest te vergelijken met een X2 of Ultimate. Zoek je nog hengels in de goedkope klasse dan kan je bij Carp Kinetics al terecht vanaf een 10 euro! DE prijzen lopen op tot slechts een dikke 30 euro! Nu mag je daar natuurlijk niet veel van verwachten. Toch zien de hengels er heel aardig uit! Mocht er eentje kapot gaan dan is een nieuwe slechts een klein prijsje.

 


De Fusion Rod van Carp Kinetics voor slechts 30 euro!


Voor meer informatie: www.carpkinetics.com
 De reis is alweer afgelopen. Zodra onze nieuwe bestemmingen bekend zijn dan zullen we uiteraard weer een relaas geven. Er is nog zoveel meer te ontdekken in de wonderlijke wereld van karpermateriaal!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.