Fotografietip: De achtergrond

Onze vorige fotografietip ging over hoe je een foto een stuk spannender kunt maken door minder op de foto te zetten. Deze keer wil ik het met jullie hebben over de achtergrond. Deze wordt in veel gevallen zwaar onderschat. De achtergrond speelt namelijk een hele grote rol bij de sfeer van de totale foto.


Wanneer je de focus wilt leggen op de vis is het belangrijk een achtergond te kiezen die zo min mogelijk afleidt. Dus niet alleen vrij van storende elementen, maar ook qua kleuren is het verstandig niet te veel afleiding te hebben. Vooral een hoog contrast tussen visser en de achtergrond werkt vaak erg goed omdat de vis mooi naar voren lijkt te komen. Je er dus voor kiezen om richting het water, een heldere lucht of een grasveld te poseren.


Zeg nu zelf, zonder afleiding is het beeld een stuk mooier

Op de foto hierboven is het verschil heel goed te zien. Het gaat hier om dezelfde vis waarbij de eerste foto veel  storende elementen op de achtergrond heeft. Hierdoor wordt de foto erg rommelig en daardoor minder mooi. Door even in het water te stappen krijg je toch een veel interessantere foto (zie foto onder) waarbij de focus op de vis komt te liggen.


Een sterk contrast

Ga dus op zoek naar een rustige achtergrond, stel van te voren je camera goed in zodat het contrast nog mooier zichtbaar is. Dit zorgt in de meeste gevallen voor een hele mooie foto!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.