Handige apps voor aan de waterkant

In de laatste jaren is de opkomst van de smartphones zo enorm geweest dat een groot deel van de karpervissers inmiddels ook wel een dergelijke telefoon heeft. Of je nu gebruik maakt van een iPhone of een Android toestel, er zijn verschillende applicaties die je waardevolle informatie kunnen verschaffen aan de waterkant, of gewoon leuk zijn om te gebruiken. Ik wil jullie een paar applicaties voorstellen waar ik veel gebruik van maak aan de waterkant.Uiteraard is het in deze moderne tijden een fluitje van een cent om aan de waterkant gebruik te maken van social networks als Facebook en Twitter. Je kunt makkelijk in contact komen met andere vissers en eventueel de vangst van je target direct wereldkundig maken. Zelf kon ik op deze manier laatst een fotograaf inschakelen waar ik het telefoonnummer niet van had, je weet dus nooit waar het handig voor is. Denk bij het plaatsen van een twitterbericht echter wel aan het delen van je locatie, dit is in vele gevallen niet wenselijk (als je de stek graag voor jezelf houd) en je kunt dit ook uitzetten bij het bericht.


Weatherbug?

De eerste app die ik aan jullie wil voorstellen is: ‘Weatherbug’. Deze simpele app geeft je een uitgebreid en accuraat overzicht van het weer in de plaats waar jij je bevind. Bij het opstarten van de app zoekt hij middels GPS je huidige locatie en krijg je informatie over de weersverwachting, maar bijvoorbeeld ook over de huidige luchtdruk, luchtvochtigheid, windrichting en kracht. Je krijgt hier vrijwel alle informatie die je nodig hebt in een kort en duidelijk overzichtje. Een nadeel van het programma is dat het alleen in de Engelse taal verkrijgbaar is.


Overzichtelijk het weer bekijkenBuienradar?

Wellicht een van de meest bezochte websites in Nederland. Een handige app van deze website is te vinden voor de smartphone. Zo weet je altijd of je een paraplu moet opzetten of deze ballast thuis kan laten.


Live het weer volgen
. Erg handig!


Marktkraam?

Deze applicatie is een app voor marktplaats. Je kunt hiermee snel alle koopjes op marktplaats opzoeken en zo nodig ook reageren op de advertentie. Een leuke app wanneer je langere tijd geen aanbeet krijgt en wat afleiding zoekt.


Een nieuwe Porsche uitzoeken aan de waterkant? Of nieuwe karperspullen?


Vissengids

?Een aantal weken geleden bracht SportvisserijNederland een nieuwe gratis applicatie op de markt waarmee je een uitgebreid handboek van de vele vissoorten in bezit hebt. Hier kun je zien waar je bepaalde vissoorten aan kunt herkennen en waar ze voorkomen. Een handige aanvulling is de informatie over de Visserijwet en de Flora- en Faunawet. Hierdoor heb je een kort overzichtje van de regelgeving omtrent het vissen.


Leer alles over de visJuiceDefender?

Wanneer je aan de waterkant veel gebruik maakt van je smartphone zal de batterij van de telefoon het zwaar krijgen. Omdat het in de meeste gevallen niet mogelijk is je telefoon aan de waterkant op te laden maak ik gebruik van ‘JuiceDefender’. Deze handige applicatie schakelt alle onnodige energieverbruikers (denk aan GPS, internet etc.) uit als deze niet worden gebruikt. Je kunt zelf instellen hoelang het duurt voor de app in werking treedt en welke opties hij uitschakelt. Als je de telefoon dan weer in gebruik neemt zullen alle opties na een paar seconden weer aan worden gezet.?Door gebruik te maken van deze applicatie kan je de dagelijkse levensduur van je batterij in theorie tot wel 90% verlengen!  Mijn ervaring is dat mijn telefoon 40% tot 60% langer meegaat.


Met deze tips kunnen jullie je de volgende sessie wel vermaken aan de waterkant. Het is natuurlijk goed mogelijk dat je zelf nog interessante apps in gebruik hebt die je met ons wilt delen. Schroom dan niet om hieronder te reageren en je tip te plaatsen!

Frank Avezaat

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.