Het kook-windscherm

Buiten kokkerellen hoort natuurlijk een beetje bij het karpervissen. Tijdens een sessie bijvoorbeeld ´s avonds een lekker maaltje in mekaar prakken hoort er wat mij betreft bij en ik vind het vele malen praktischer dan in de tent koken. Tenminste, als het weer het toelaat. Soms wil het alleen weleens gebeuren dat er een stevig briesje staat en dat is dan weer minder handig. Ten eerste omdat het dan vaak een stuk langer kan duren voordat bijvoorbeeld je eten of koffie klaar is en ten tweede omdat je hierdoor meer gas of benzine verbruikt. Dat is zonde van het geld, maar het is nog veel beroerder als je bijvoorbeeld de volgende ochtend zonder komt te zitten als je net van plan was om een lekker ommeletje te maken.Een handig attribuut als je veel buiten de tent kookt is een windschermpje. Deze zijn vaak van alluminium gemaakt (licht in gewicht dus) en opvouwbaar waardoor het dus amper ruimte in beslag neemt. Eenmaal goed gepositioneerd heeft de wind amper tot geen invloed meer op je brandertje en is datgene wat je aan het bereiden bent dus een stuk sneller klaar! Zeker als je gebruik maakt van een gasbrander, kan dit een groot verschil maken. Uiteraard ga je ook verschil merken bij een benzinebrander, maar deze hebben stukken meer vermogen waardoor deze van zichzelf al wat meer windproof zijn. Hiermee kun je dus ook als het wat harder waait, gewoon buiten koken.


Bij de meeste outdoorzaken kun je wel terecht voor een windschermpje of zoek anders eens op Google naar “kookwindscherm“. De prijzen van dit handigheidje variëren van 8 tot ongeveer 15 Euro.

Arnold Samsen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.