Hooikoorts

Het voorjaar komt er weer aan, dus ook de Hooikoorts. Om me heen hoor ik alweer veel mensen mopperen over hooikoorts, waardoor het lijkt of steeds meer mensen er last van krijgen. Zelf heb ik er al sinds m’n 4e erg last van. Niet een beetje een loopneus of brandende ogen. Nee, als ik er last van had (dat lees je goed, had) dan zat m’n neus echt helemaal dicht. Ik moest ik de hele dag niezen, het was één groot snotfestijn, jeukte enorm achterin m’n keel en branden m’n ogen in m’n hoofd. Wanneer ik dan ook nog eens zo dom was om in m’n ogen te wrijven zag ik helemaal niets meer doordat m’n ogen dicht etterden.


Ik heb er werkelijk van alles aan geprobeerd te doen en ik kon met o.a. antihistamina de symptomen wel iets verminderen, maar ik heb mijn levenswijze altijd moeten aanpassen. Dat hield voor mij onder andere in:

Een pollen-hor voor het slaapkamerraam om de pollen buiten de slaapkamer te houden.
Haren wassen voor het naar bed gaan, dit gold ook voor mijn (toen nog) vriendin, (nu vrouw) met haar lange haren waar pollen goed in blijven hangen.
Nooit of te nimmer met je vingers in je ogen wrijven.
Pillen slikken, neusspray gebruiken.
Geen alcohol nuttigen als je buiten kwam, dit verergerde bij mij de kwaal echt gigantisch.

Al met al erg vervelend dus, en dan al helemaal voor een karpervisser die het liefst buiten in de natuur is. In het hooikoortsseizoen (en dat was  voor mij van midden maart tot eind oktober) was het vaak afzien om überhaupt te gaan vissen, laat staan nachtvissen.


In de natuur, tussen het hoge gras, genieten zonder last te hebben van mijn hooikoorts

Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om, hetzij de symptomen te bestrijden/verlichten, hetzij proberen te genezen. Voorbeelden zijn:  medicatie, steroïden, chromonen, immunotherapie, acupunctuur, medical taping.

Ongeveer 3 jaar geleden sprak ik op een feestje iemand, waarvan ik wist dat die ook zeker zo erg als mij last had van hooikoorts. Ze sprak lovende woorden over bioresonantietherapie (Wikipedia: www.wikipedia.org/wiki/Bioresonantie). Dit is een alternatieve geneeswijze op basis van elektromagnetische trillingsfrequenties (zie de wikipedia link voor meer uitleg). Met mijn technische achtergrond veegde ik dit meteen van tafel als klinkklare onzin. Een paar weken later had ik weer eens een gigantische aanval en heb ik uiteindelijk op aandringen van mijn vriendin toch maar een afspraak gemaakt.

Daarbij ben ik een behandeling ondergaan op de BICOM-therapie methode. Er zijn een aantal methoden in bioresonantietherapie en dit is de enige waar ik ervaring mee heb. Een aantal dagen na de 1e behandeling merkte ik al een groot verschil en na 3 opeenvolgende behandelingen (met een interval van een week of 2) ben ik nagenoeg van mn symptomen af.


De Bicom 2000 waarmee ze mij behandeld hebben

Natuurlijk heb ik bij hele erge hooikoorts dagen nog wel een beetje last van iets opgezwollen slijmvliezen en soms wat jeukerige ogen, maar dit staat niet in verhouding tot vroeger. Als de symptomen weer erger worden maak ik weer een afspraak voor een herhalingsbehandeling. Dit komt hooguit 1x per 1,5 a 2 jaar voor.

Inmiddels hebben een aantal mensen in mijn omgeving bioresonantietherapie ook een kans gegeven en bijna iedereen geeft aan dat de klachten echt drastisch verminderd zijn.


Deze prachtige vis ving ik tijdens een avondsessie in mei, die sessie
was zonder de behandeling een stuk minder prettig  geweest

Geef het een kans, niet geschoten is altijd mis.


Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.