Karper Visser Vervoer

Iedereen heeft zijn spullen tegenwoordig netjes voor elkaar en voor elk onderdeel van de uitrusting is wel een mooie verpakking in de vorm van foedraal, zak, tas, map en noem maar op. Maar waar mee rijdt de karper visser van vandaag naar de waterkant...


De auto is onmisbaar, ook voor de karper visser

Voor de minderjarige onder ons is het improviseren om alles naar de waterkant te krijgen maar voor de gene met het roze papiertje ben je al een stuk beter af. De auto is onmisbaar, ook voor de karper visser. Maar het is compromis maken want hoe belangrijk is jouw auto voor je hobby... Kies je voor een stoere bak om toch nog een beetje indruk te maken op het andere geslacht of ben je al een stap verder en ben je enigszins genoodzaakt te kiezen voor een familie wagen. Of kies je net als ik om een auto erbij te nemen puur afgestemd op de hobby.

Met de juiste auto kom je zo dicht mogelijk aan de waterkant
 
Alles heeft natuurlijk te maken hoe fanatiek je met je hobby omgaat, hoe belangrijk dat voor je is en hoe veel je daar voor over hebt. Maar voor een redelijk budget heb je tegenwoordig een fantastische viskar! Het gaat ten eerste allemaal om de ruimte... je moet minimaal 13ft aan lengte in je auto hebben om de hengels kwijt te kunnen, in de lengte of diagonaal. Daarnaast moet de auto voor een praktisch doeleinde gebruikt worden en dat is zo dicht mogelijk aan de waterkant komen. Helaas is dat niet altijd via een luxe asfalt wegen maar over onverhard soms bijna onbegaanbare paden met de nodige takken en struiken.
Kortom hecht niet te veel waarde aan het uiterlijk van de auto!
 
Een kleine bestel auto is de uitkomst en dan het liefst één van 10 tot 15 jaar oud is goed te betalen. Voor ongeveer 1000 euro vind je een redelijk exemplaar. Belangrijk is de technische staat, het uiterlijk des te minder en daar moet je dan ook naar op zoek gaan. Eén met een beetje schade is altijd goed voor een lage verkoop prijs. Omdat het geen schoonheid hoeft te worden kan je hem zelf makkelijk bij pimpen met een spuitbus. Het zal niet het laatste krasje zijn dat hij oploopt...

Alles bij de hand

Met een bezoekje aan de bouwmarkt kan je de bagage ruimte praktisch indelen om alles schade vrij in te vervoeren. Wat verschillende plateaus of schappen maken en alles kan praktisch ingeladen worden. Heb je een bootje dan is imperiaal ideaal, die laad je zo op en sjord hem vast. Ik hoef jullie niet te vertellen dat www.marktplaats.nl de site is om dit alles te vinden....
 
Doe goed je huiswerk voor het vinden van een goedkope WA verzekering en je maand lasten zijn minimaal. Helaas kom je niet onder de houderschapsbelasting uit, dit verschilt per auto. Het verbruiken van gemiddelde bestel auto is 1:10 tot 1:15 dus reken maar uit wat je kwijt bent per maand.
 

Mobiliteit levert schitterende vissen op!

Al met al een overweging waard om een auto aan te schaffen als onderdeel van je uitrusting en te misbruiken voor een echte outdoor hobby in een omgeving waar de luxe van verharde wegen soms ver te zoeken is!

Edwin Baaijens

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.