Karpergadgets: de portofoon

Er is op CarpFeeling al een aantal keren wat verschenen over hoofdlampjes. Laatst nog een artikeltje over het nieuwe lampje van Petzl. Nu is dit een item wat in eerste instantie niet voor de karpervisserij ontwikkeld is maar waar toch enorm veel gebruik van wordt gemaakt. Een ander stukje electronica wat in bepaalde situaties verrekte handig kan zijn en bijvoorbeeld ook veel wordt gebruikte door skieërs, is een portofoon, waar je voor niet al teveel geld een setje van op de kop kunt tikken.


Nu is het natuurlijk logisch dat zo’n ding niet erg bruikbaar is als je alleen gaat vissen. Maar stel je, gaat met een vismaat op pad en je besluit om verschillende stekken te bevissen die wat verder uit elkaar liggen, dan wordt het een ander verhaal. Een portofoon biedt je namelijk de mogelijkheid om constant in contact te staan met je vismaat die een flink eind bij je vandaan met z’n bivvy zit. Handig als jij of je vismaat een mooie vis heeft gevangen en uiteraard om af en toe even slap te ouwehoeren! Nu kunnen we tegenwoordig natuurlijk bellen en Whattsappen bij het leven, maar dat is vanwege de kosten over het algemeen niet heel erg verstandig als je in bijvoorbeeld Frankrijk met wat vismaten erop uittrekt. Juist tijdens dit soort buitenlandse trips zijn portofoons dus ontzettend handig!


Zo kun je je vismaten goed op de hoogte houden!

Nu zijn er natuurlijk duizend en 1 verschillende soorten en maten portofoons te koop die in prijs variëren van enkele tientallen tot honderden Euro’s. Die laatste prijsklasse is voor ons (in ieder geval voor mij) niet interessant. Kilometers bereik is over het algemeen ook net iets teveel van het goede (om zoveel voor te betalen) en daarnaast werken de goedkopere modellen vaak over een afstand die voor ons alsnog meer dan voldoende is. Om even een voorbeeldje te geven, op een website staat een net setje portofoons (Motorola) van 29,95 Euro. Deze hebben onder de meest ideale omstandigheden een bereik van 3 kilometer. Nu zorgen bomen en bebouwing er al snel voor dat die afstand minder wordt, maar reken erop dat je over het water nog een flink bereik overhoudt!


Een net setje portofoons voor €29,95

Afgelopen februari zijn we zoals jullie hebben kunnen lezen met zes man naar Lac Serreire geweest waar we een weekje hebben gevist. Er werd op drie stekken gevist rondom het water en elke stek had een portofoon en zo kon er dus met elkaar gepraat worden zonder iedere keer naar elkaars stek te hoeven lopen. Ideaal! De portofoons die ik eerder noemde waren uiteraard een voorbeeld en wie goed zoekt zal ze nieuw ongetwijfeld nóg goedkoper kunnen vinden en dan is er natuurlijk Marktplaats nog, waar de goedkopere portofoons waarschijnlijk helemaal voor een schijntje worden aangeboden.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.