Movement: Dag 6

Uiteindelijk toch maar besloten te verkassen. We zitten nu in de arm waarvan die te zien was in de vorige blog (dag 5).  Het is meteen weer een stuk intiemer vissen vergeleken met onze vorige stek waar we een hectare of 50 voor de deur hadden.
 


Na een korte peilsessie hadden we al snel een beeld van wat er zich voor ons afspeelde. Een vrij uniforme bodem met hier en daar een gravel richel. De gravelplekjes werden snel voorzien van een kleine hoeveelheid hennep en tijgers. De rigs aangepast naar een voor mijn doen klein haakje maat 8 Super Strong van Gamakatsu. Hieraan bevestigde ik een een Mouthsnagger van Carp r Us en als aas een fake mais en een tijgernoot met een fake tijgernoot erbovenop. De andere hengels werden voorzien van boilies in krimpkous en met een pva stringer op de andere stekken geworpen. Door het verhuizen is de dag weer omgevlogen en zitten we alweer aan het avondeten. We eten zwijgend ons eten op. Turend over het nu windstille water. Het is en blijft rimpelloos.

Een uurtje later hebben we het over de begintijd van het vissen in Frankrijk. Dat we als één van de eerste op het Lac foret de Oriënt viste en dat we daar ook weleens zolang zonder aanbeet hadden gezeten en nog wel langer ook voordat we enig succes hadden.
 


Oude glorie van een succes trips naar Oriënt


In de verte hoor ik een vis springen. Zal het dan toch??? Rond 12 uur is het bijna dag. Een volle maan schijnt op ons neer en verlicht bijna het hele meer. We zien niets meer bewegen en besluiten om een uurtje te gaan slapen.

Rond een uur of 02.00 word ik ruw uit mijn slaap gewekt een kneiterharde run op mijn rechterhengel. Deze is  beaasd met een Grange red boilie. Ik pak de hengel op en voel het nerveuze gebonk van een graskarper. Niet waar ik op gehoopt had, maar goed het is geen meervalletje. Na het gebruikelijke kat en muis spel voor de kant ligt hij al snel in het netje. Op de mat lijkt het meer op een worstelwedstrijd van de WWF. Aalglad en niet te controleren. Na de haak  hebben verwijderd zet ik de vis snel terug zonder foto. Het is geen grote en zakken van en graskarper betekend de dood van de vis dus lopen we geen enkel risico.
 


De rigs die het moeten doen
 

De rest van de nacht bleef het stil. Bij de ochtendstond bleek dat het weer aan het veranderen was. Het wordt warmer en de aankomende week gaan we richting de 26 graden. Misschien dat dit de vis aanzet tot meer azen. We gaan het zien, en u gaat het lezen.

Be different

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.