Pimp je CarpLounge RT4!

Ik val misschien in herhaling maar anno 2018 is echt allerlei tackle te customizen. Van molens tot fluitketels en van boilienaalden tot voerboten. Juist over voerboten wil ik het vandaag hebben en wel over één van de meest opmerkelijke modellen die momenteel te koop is. Op de markt is het customizen van je voerboot al even niet bijzonder meer. De romp van een Navigator voerboot kan je bijvoorbeeld laten voorzien van een H20 foliedip, de ledverlichting kan aangepast worden aan je wensen en dan zijn er nog tal van inbouwopties als GPS en dieptemeters. Niet veel anders is dat bijvoorbeeld ook met de Pearl voerboten. Toch is er één voerboot die nog veelzijdiger uitgerust kan worden en dat is de RT4 van CarpLounge Tackle

Customize your RT4!

De RT4 in het kort

De RT4 Baitboat van het Duitse CarpLounge mag beslist gezien worden als de Rolls Royce onder de voerboten. Dit paradepaardje wordt voortgedreven door 2 stuks fiberglass reinforced jet drives. De motoren zijn high performance industrial motoren die zelfs zijn te upgraden naar een borstelloze variant. Het hart is een micro-controller bus systeem en dit alles wordt gevoed door Li-Ion accu’s. De romp is een ABS hard body variant en kan uitgerust worden in tal van afwerkingen. Van de basis carbon wrap tot matzwart en zelfs tot een airbrushed kunstwerk. Oplichtende logo’s kunnen uitgevoerd worden in diverse kleuren leds en dan hebben we het nog niet eens over alle optionele mogelijkheden als fishfinders, autopilot/GPS, baitspiralen, onderwatercamera’s, engine- en handzender upgrades.

De RT4 is een bijzonder fraaie verschijning!

Een frappant detail is dat CarpLounge momenteel zoveel orders te verwerken heeft dat ze flink aan moeten poten om al hun boten op tijd te kunnen uitleveren. De RT4 is namelijk razend populair en dat zorgt ervoor dat er een nichemarkt ontstaat enkel en alleen op dit product. In dit artikel laat ik je enkele van deze gave opties zien van merken die ertoe doen. Daarnaast is CarpLounge ook enkele interessante samenwerkingen aangegaan met merken als Fox en Elite Tackle, wat wederom tot bijzondere producten leidde. Dit alles en meer lees je hieronder. 

RT4 Baitboat Pod

Zoals al gezegd levert CarpLounge Tackle een interessant assortiment aan optionele accessoires. Een daarvan is hun Baitboat Pod. Een speciale van roestvaststaal gemaakte houder die je dure RT4 van de grond afhoudt. Zoals we allen weten is de onderkant van je boot het meest kwetsbaar maar zijn we vaak in de haast van het moment wat slordig met het neerzetten van onze voerboot. Juist op een harde ondergrond heb je kans om je bodem te beschadigen. Daarom dat diverse merken ook een ondermat voor je voerboot verkopen. CarpLounge Tackle levert zelf bijvoorbeeld een universele Protection Mat. Deze Baitboat Pod is natuurlijk net even wat fraaier dan zo’n matje. De vier poten zijn verstelbaar door middel van een quick lock system en het is zelfs mogelijk je RT4 te vullen met voer en rigs zonder hem uit deze Pod te halen. Een zeer gave optie al zeg ik zelf!

Houd je RT4 van de grond met deze Baitboat Pod

Wright Tackle RT4 Baitboat Hopper Cover

We hoppen over naar het Engelse land waar we het merk Wright Tackle tegenkomen die ook meehopt op de RT4 hype. Wright Tackle heeft zich gespecialiseerd in het maken van zogenaamde Hopper Covers. Een Hopper Cover is een beschermkap voor je voerlade(s) die ervoor zorgt dat watervogels (zwanen, eenden, meeuwen en ganzen) geen voer uit je boot kunnen eten. Op somige wateren weten de vogels namelijk prima dat een voerboot een snelle hap betekent en storten ze zich massaal op onze dierbare bootjes. Een ander voordeel van een Hopper Cover is dat je voer droog blijft. Vis je nog graag met een extra PVA-stick aan je haak dan is op een regenachtige dag je PVA niet al opgelost alvorens je met je voerboot op je stek bent aangekomen. Handig! CarpLounge Tackle levert zelf ook een Hopper Cover genaamd de RT4 Bait Cover. Houd je toch meer van wat Engels custom werk, dan is deze versie van Wright Tackle wellicht interessant. 

De Wright Tackle custom Hopper Covers voor de RT4

Baitboat Lifter by Elite Tackle

Zoals ik al schreef is CarpLounge Tackle ook een aantal interessante samenwerkingen aangegaan met andere merken. Eén daarvan is de samenwerking met het Engelse Elite Tackle. Elite Tackle zijn meesters in bewerking van metalen en hebben bijvoorbeeld als core business hun gave distance sticks, boilienaalden en bobbins in ‘drilled’ geanodiseerd aluminum. Voor CarpLounge Tackle hebben ze een gelimiteerd aantal boilienaalden en een heuse Baitboat Lifter ontworpen en gefabriceerd. Zo’n Baitboat Lifter is een fantastische gadget welke je schroeft op een stormpole, bankstick of schepnetsteel met universeel schroefdraad. Vis je op hoge kades, dan is het te water laten van je voerboot vaak een crime. Door middel van een Baitboat Lifter kan je makkelijk en snel je voerboot omhoog of omlaag hijsen zonder dat je gekke capriolen moet gaan uithalen. Ps. heb je geen RT4 Baitboat maar ben je wel opzoek naar zo’n lifter? Check dan de universele Voerboot Dropper van het Nederlandse ESGF!

De door Elite Tackle vervaardigde Baitboat Lifter

Fish Eye Camera Kits Winch Kit

Een optie die al een paar jaar te koop is op voerboten is die van de onderwatercamera. Hierbij heb je onderscheid in enkele of dubbele camerakits en kan je zelfs kiezen voor een zogenaamde winch kit. Een enkele of dubbele camerakit wordt vaak of op de romp geplaatst of aan de zij- of onderkant net onder de waterspiegel. Zo kan je op ondiep water bekijken hoe de bodem eruit ziet. Een winch kit is een camera bevestigd op een lier, vaak bevestigd in één van de voerbakken, welke je door middel van je handzender kan laten zakken tot circa 7 meter. Het Engelse Fish Eye Camera Kits, hierna te noemen F.E.C.K, heeft een speciale MKII Winch Kit te koop passend voor de RT4. Deze hoogstaande winch kit is voorzien van een lier met high end borstelloze motor, 1.55mm dikke camera kabel versterkt met kevlar met een breeksterkte van maar liefs 30 kilo en de camera zelf is uitgerust met een led-ring om ook in het donker wat te kunnen zien. Het beeld is van afstand te bekijken op een 7 inch 700 lines Sharp CCD scherm. Optioneel is deze winch kit zelfs nog uit te breiden met nog een extra camera! CarpLounge Tackle biedt zelf overigens ook enkele onderwatercamera opties aan.

Een opgebouwde Winch Kit van F.E.C.K

Fox Camolite RT4 Baitboat Rucksack Set LE

De laatste optie dit ik wil bespreken is een samenwerking tussen CarpLounge Tackle en Fox. Fox heeft namelijk een kleinschalige en gelimiteerde luggage set ontwikkeld rondom de RT4 Baitboat! Oplettende bezoekers op CARP Zwolle konden bijvoorbeeld op de CarpLounge stand al deze Camolite RT4 Baitboat Rucksack Set bekijken en kopen. Een voerboot is en blijft een log en soms zwaar apparaat wat je het liefst niet te lang wilt sjouwen. Al jarenlang had CarpLounge de vraag gekregen om daarom een rucksack uit te brengen om je boot op je rug te kunnen vervoeren. Deze vraag is beantwoord en hoe! De set omvat een gevoerde rucksack in Camolite uitvoering, voorzien van een gegoten hard shell om je boot te beschermen. Bij de rucksack wordt een gevoerde sleeve geleverd voor je 7 tot 10 inch tablet en een Camolite cover voorzien van elastiek om over de bovenkant van je boot te trekken. Als laatste biedt de rucksack nog voldoende ruimte voor je handzender, statief, extra accu’s en meer. Een fantastisch product al zeg ik zelf! Wees er alleen snel bij want dit product is een echte limited edition!

De gelimiteerde Camolite RT4 Baitboat Rucksack Set

Kortom

Er zijn anno 2018 echt fantastische voerboten te koop van een scala aan gerenommeerde merken. Echter is er geen voerboot te koop die je zo rijk uit kan rusten qua opties. Natuurlijk heeft dit alles ook een keerzijde en dat is dat een RT4 niet goedkoop is. Een kale uitvoering in carbon start bij 1200,00 euro en wil je er een fishfinder in dan begint de prijs bij 1700,00 euro. Een volledig afgebouwde full option RT4 loopt zowaar op tot bijna 6000,00 euro en dat is geen kattenpis. Ook hier geldt dat er mogelijkheden zijn voor ieders budget. 

Binnenkort verkrijgbaar: optionele Grey Metallic voorlampen (bron foto: F.E.C.K)

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.