Random nieuws juni 2013 (deel 3)

Ondanks dat de zon zich amper laat zien, is het buiten de laatste dagen subtropisch warm te noemen. Het kwik stijgt tot grote hoogtes en onze vriend de karper is hierdoor vooral te vinden in de bovenste waterlagen. Het is warm! Niet alleen van het weer wordt ik warm want ook deze week hebben we weer een aantal superhotte items voor jullie bij elkaar verzameld van niet de minste merken! 
 


In deze derde editie van juni hebben we aandacht voor weer een aantal superdeluxe merken. Wat dacht je van Defiant MPS, Laguna Pristex, Custom Angling Solutions, Finkelde of ons eigen Nederlandse ESGF! Daarnaast hebben we aandacht voor nieuwe producten van Fox, Kryston, Carpbrothers, Pellet Shack en Nash Tackle. We sluiten af met nieuws van het Italiaanse K-Karp, speciale zigs van MBR Tackle en een nieuw aasbedrijf wat zijn producten nu ook in Nederland gaat verkopen genaamd Diamond Baits. Veel leesplezier gewenst!
 


Day Glow Leads van het Engelse Pellet Shack
 

ESGF Bankstick Setup voor steile kades

We beginnen dit Random nieuws dichtbij huis met een nieuw en interessant product van het Nederlandse ESGF. Dit product, genaamd de Bankstick Setup, zal bekend voorkomen bij de kanaalvissers onder ons die vissen op kanalen met steile betonnen oevers. Zowel in Nederland en België komen we deze kanalen tegen en al decennia lang worden door vissers speciale constructies/rodpods bedacht om hun hengels toch goed neer te zetten ondanks de steile betonnen kade. De Bankstick Setup van ESGF is gemaakt van roestvaststaal en heeft een scharnierbaar gedeelte zodat je de knik kan maken. Het bovenste gedeelte is vast te zetten met een haring. De Bankstick Setup ligt stabiel door een dwarsbalk die ervoor zorgt dat deze steun niet kan kantelen. De Bankstick Setup wordt speciaal gemaakt op de dikte van je banksticks. De kosten bedragen een 45 euro de stuk. Bij afname van meerdere exemplaren kan korting worden bedwongen. Een erg handig item!
 


De Bankstick Setup voor steile kades van ESGF
 

Nieuw in Nederland: Diamond Baits

In ons kikkerlandje is het rijk bezaaid met aasfabrikanten. Helaas zien we elk jaar dat er ook weer een hoop fabrikanten verdwijnen. Het is soms dan ook lastig om je brood te verdienen als er zoveel concurrentie is. Toch zien we ook elk jaar weer een aantal nieuwe merken op de markt komen. Zo is het ook met het Italiaanse Diamond Baits. Johan Treffers zal namelijk de producten van dit kwaliteitsmerk gaan verdelen voor Nederland! In de range van Diamond Baits vind je allerlei producten die een goede aasfabrikant moet hebben. Denk aan een scala aan boiliesmaken, sprays, stickmixen en pop-ups. Daarnaast verkopen ze nog een drietal interessante en niet allerdaagse producten! Denk aan een hand sanitiser (Bioclean) een Anti-muggenspray (Bioshield) en Bio Medifish (een antiseptic op basis van Propolis). De Nederlandse site van Diamond Baits is nog niet online maar dat zal niet lang meer duren. Kijk binnenkort dan ook op: www.diamondbaitsnederland.com
 


Bio Medifish antiseptic van het Italiaanse Diamond Baits
 

Defiant MPS The Hobbit MKII System

Waar we het vorige week nog hadden over dat andere nieuwe product van Defiant MPS genaamd de Solid Titanium Buzzer Q/R Fittings, zo is deze week het nieuwe The Hobbit MKII System aan de beurt. Zoals MKII al aangeeft gaat het hierbij om een mark 2 uitvoering. De eerste versie van The Hobbit System was gemaakt van roestvaststaal. Deze upgrade is voorzien van een moederbalk en sidebars van het sterke maar lichte titanium. Ook qua mogelijkheden zijn er upgrades gedaan. Zo is deze rodpod nu ook te gebruiken in combinatie met 91/2 en 12”Tri-Sticks en TBN type banksticks. Ondanks deze upgrades, is de prijs gelijk gebleven. Zo betaal je exclusief verzendkosten voor deze zeer exclusieve en kwalitatieve rodpod een 200 euro. Je krijgt voor de prijs het complete systeem. Lekker bezig Defiant!
 


De nieuwe The Hobbit MKII Rodpod van Defiant MPS
 

Laguna Pristex Crispy Maggots

De producten van het altijd innovatieve Engelse Laguna Pristex zijn enorm innovatief te noemen. Ze zijn zelfs zo vol van deze producten dat op bijna al hun producten een patent ligt. Serieuze heren dus! Een nieuw product van hun zijn hun Crispy Maggots. Het gaat hierbij om knapperige witte maden die gedroogd zijn en vervolgens zijn gesoaked in hun eigen 'Food Glycerite' genaamd SAC en krill! Deze gedroogde maden hebben een taai buitenkant met een binnenkant van flavours. Zeer attractief spul voor de penvissers onder ons of natuurlijk voor de Maggot Rig! De Crispy Maggots worden verkocht in tubes van 100 gram.
 


Crispy Maggots van Laguna Pristex
 

MBR Tackle Worm/Caterpillar Zigs

Het Engelse MBR Tackle is een kleinschalige onderneming met handgemaakte en thuisgemaakte karpertackle. Verwacht bij hun geen gelikte grootschalige massaproductie maar eerlijke producten waar nog mensen uren in zitten in plaats van machineuren. Ze maken onder andere zigs, rodsupport materiaal en hangers en ondanks dat niet alles er super gelikt uitziet, zijn hun zigs wel degelijk de moeite waard! Ze zijn hier zelfs heel goed in! Ze hebben een enorm assortiment aan maten, kleuren en soorten. Ze kosten 3 euro per setje van 3 en er is zelfs de mogelijkheid om door hun zigs te laten maken naar wens. Een voorbeeld van gave zigs van hun zijn hun Worm/Caterpillar Zigs. Speciale zigs die meegevormt zijn met de haak. Mocht je geïnteresseerd zijn, bezoek dan eens hun Facebookpagina!
 


Worm/Caterpillar Zigs van het Engelse MBR Tackle
 

Nash Tackle Cling-On Leader

We hadden het er afgelopen week al over, er komen echt enorm veel Nash producten aan en daarom behandelen we wekelijks een van deze producten. Een van deze producten is hun nieuwe Cling-On Leadermateriaal. Een super soepel maar zwaar leadermateriaal wat geen lood of tungsten bevat. Deze unleaded leader is in de trant van Freefall van Rigsolutions. Een zeer schuurvaste maar sterke leader die prachtig de contouren van de bodem volgt. Dit leadermateriaal is gemaakt van een combinatie van PFTE (Teflon) en Dyneema. Het wordt verkocht op spoelen van 10 meter en heeft een trekkracht van 40lb. Cling-On zal verkocht worden in 1 kleur.
 


Het nieuwe Cling-On Leadermateriaal van Nash Tackle
 

K-Karp uit de detailhandel

En dan nog een frappant nieuwtje uit de handel wat ik jullie niet wilde onthouden. Zo heeft de Nederlandse groothandel Maximum Power Fishing besloten om een van hun merken, het Italiaanse K-Karp, niet meer/ nagenoeg niet meer te verkopen aan de detailhandel. In de plaats is er een online webshop geopend waar het assortiment te koop is. Hun strategie is dat op deze manier veel meer klanten bereikt zouden worden. Anno 2013 is het geen nieuws meer dat het voor de stenen hengelsportzaken steeds moeilijker wordt om te concurreren tegen de online webshops met hun geringe lasten en daarmee voordelige prijzen. Laten we hopen dat niet meer groothandels en merken het voorbeeld gaan volgen van Maximum Power Fishing. Op deze manier worden de stenenwinkels wel heel leeg als ze al niet dicht zijn! Zat er bij jou in de buurt nog geen K-Karp dealer, dan is zo'n webshop natuurlijk wel heel handig. Voel je je aangesproken, surf dan eens naar: www.k-karpshop.nl
 


De producten van K-Karp met hun Pulsar Range
 

Kryston Styx Rig Glue

Ondanks dat we anno 2013 weinig meer horen van dit legendarische merk, bestaan ze zowaar nog steeds en hebben ze zowaar ook weer een nieuw product op de markt gebracht. Nu is het eerlijk gezegd niet een geheel nieuw product. Ze hebben namelijk een nieuwe en handigere verpakking ontworpen voor hun Styx Rig Glue. Waar deze superlijm vroeger nog in een 10 grams potje zat met borsteltje, zo zijn nu 3 kleine tubbetjes op blisterverpakking te koop. Hierdoor kan je beter deze rig glue doseren en heb je ook niet meer de kans dat het borsteltje van je lijm kneiterhard is geworden. De verkoopprijs voor een blisterverpakking zal op een 6 euro komen te liggen. 
 


De vernieuwde verpakking van Styx Rig Glue van Kryston
 

Fox Flatliter Bed & Bag System

Zo in de wandelgangen hoorde ik de Nash Puristen al 'Airlite' kuchen. Niet heel gek want ook Fox heeft de stap gewaagd naar de lichtgewicht stretcher en slaapzak in 1 systeem. Het nieuwe Flatliter Bed & Bag System is een lichtgewicht stretcher met slaapzak met een totaalgewicht van een 12 kilo. Hij beschikt niet over een centrale stelknop wat gewicht bespaart. Daarentegen beschikt hij, naast over 2 vaste poten, over 2 demontabele poten voor extra stabiliteit. De fleece slaapzak is een 3-4 season exemplaar waardoor je eigenlijk het hele jaar warm kan liggen. Leuk setje weer!
 


Het nieuwe Flatliter Bed & Bag System van Fox International
 

Finkelde Isolite Bobbins

We hadden in het verleden het al eens gemeld dat het Duitse Finkelde bezig is om haar assortiment uit te breiden met tarty rodsupportmateriaal en indicators. Zo presenteerden ze begin dit jaar al hun Carbon Effect Banksticks. Onlangs kwam er ook een foto naar buiten van hun nieuwe indicator range die de naan Isolite zal gaan meekrijgen. Wie een beetje meekijkt met de artikelen die ik schrijf, zal dit type bobbins gelijk herkennen. Ze zijn namelijk in dezelfde style als de bobbins van het Engelse Carp Tackle UK waar ik november 2012 nog over schreef. Kekke bobbins in diverse kleuren met line clips die ook allen te verkrijgen zijn in diverse kleuren. Hierdoor kun je enorm variëren met kleuren. Nu wordt Finkelde niet echt verdeeld in ons landje. Het is dan ook maar de vraag of het makkelijker is om ze uit Engeland of Duitsland te halen mocht je ze willen bestellen!
 


De nieuwe Isolite Range van het Duitse Finkelde
 

Carpbrothers R.I.P. Mary Buckets Limited Edition

Ze is niet meer.. De meest begerenswaardige schubkarper ter wereld die meerdere nationale en internationale records heeft gebroken. We hebben het natuurlijk over de koningin van de schubkarpers genaamd Mary. Helaas is ze de 19e van juni dood aangetroffen aan de oevers van haar thuiswater. De Duitse firma Carpbrothers liet hier geen gras over groeien en rook blijkbaar wat euro's. In een gelimiteerde oplage van100 stuks,  brengen zij namelijk een speciale R.I.P Mary Bucket aan. Deze groene 30 liter emmers kosten een 9 euro en zijn te bestellen via www.carpbrothers.com . 'De een zijn dood, de ander zijn brood' wordt hier wel heel letterlijk!
 


De limited edition R.I.P. Buckets van het Duitse Carpbrothers


En met de R.I.P. Mary Buckets van het Duitse Carpbrothers, sluit ik dit derde Random nieuws van Juni af. Volgende week hebben we uiteraard nog veel meer nieuwtjes voor jullie in petto! Tot dan!
 


Custom Angling Solutions Custom made Back Rests for Shaun Harrison

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.