Respect: Dag 9

Het is hier gezellig vakantie man! Ja de gemiddelde vakantieganger en zon aanbidder zou het prima naar ze zin hebben. Met temperaturen van 27 a 28 graden en volop zon. Als visser vervloek je die windstille hete dagen. Het enige voordeel is dat we tegenover een strandje zitten waar de dames regelmatig als Eva het water in springen. Ben ik even blij met mijn verrekijker. Toch weer een beetje afleiding.

De vangsten zijn bar en bar slecht.  Er zitten een 10 tal vissers op de 60 hectare en niemand, maar dan ook niemand ziet wat. Behalve de twee aanbeten die ik heb gehad is het duimen draaien. Het gevolg is dat de BBQ elke avond bij een ander brand en het sociale contact met de lokale Fransen is super. Maar daarvoor ben ik hier niet heen gekomen. Ik wil vis, grote vis het liefst. Ik heb inmiddels echt alles uit de kast gehaald en geprobeerd maar met weinig resultaat. Maarrrr er dient zich morgen of overmorgen een weersverandering plaats die gepaard gaat met onweer. Misschien dat dit de vis triggerd. Ik heb geen idee. Het is afwachten. PLONS daar spring weer een Eva het water in. Het tovert zowaar een glimlach op mijn gezicht ;-).
 


Nu hoor ik wel eens mensen klagen over de bladen en websites dat daar alleen maar grote vissen instaan. De bekende 'ik kwam zag en overwon verhalen'. Neem van mij aan dat het een stuk leuker is om te lezen als de schrijver vis vangt dan zoals nu. Een lichtelijk gedesillusioneerde karpervisser. 

Maar het is wel degelijk een onderdeel van onze hobby. Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Of dit nu op openbaar of commercieel water is. Ik kan van beidde genieten en BEIDDE hebben een plaats in de hedendaagse karpervisserij. Ook al zullen sommige puristen dit bestrijden, diezelfde puristen rennen overigens wel allemaal hals over kop naar een putje in de Alpen om diezelfde big te vangen. Ze overtreden alle regels die er zijn omtrent nachtvissen etc. Een mooi voorbeeld is het water waar de dvd van PB products is opgenomen Longeville. Dit water waar iedereen tot dit jaar zat te illegalen met nachtvissen, dacht slim te zijn en legaliseerden het nachtvissen. Het gevolg; stekken werden bezet gehouden, er stond zelfs een camper voor een periode van drie maanden. De lokale overheid heeft nu besloten om het vissen er totaal te verbieden. Wederom zijn we dus na Cassiën een topwater kwijt. Het lijkt wel of de hedendaagse karpervisser niet te reguleren is?

Overtreed ik nooit geen regels?? Ja absoluut, maar wel binnen grenzen. Ik ben echt geen lieverdje wat dat betreft. De nachten op Oriënt en du der in de eind tachtiger jaren waren zeer stressvol, en we werden ook regelmatig gepakt. Maar vaak werd dat onder een biertje of een kop koffie besproken met de Guard du Pêche en was er wederzijds respect.

RESPECT een woord wat in de hedendaagse visserij steeds minder word gehoord. Ik denk dat dit woord op elke hoody van een karpervisser moet staan i.p.v. it’s okay etc.  ;-). Ik ga weer een paar nieuwe bollen er aan knopen en hopen dat er vannacht een mooie vis aan gaat hangen. Vanavond een glas Chateau Migraine op La de Misére.

Be different!
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.