Shimano 2011

Shimano staat al jaren voorop als het gaat om productinnovatie in de molen en hengelbranche. Ook de 2011 catalogus is weer bijna 200 pagina’s dik met kwalitatieve producten. Ondanks de dikte van de catalogus moet ik eerlijk zeggen dat echte revoluties ontbreken en dat er veel is voortgeborduurd op bestaande concepten. Daarbij komt nog dat in de loop van 2010 al veel van de nieuwe producten op de markt zijn verschenen. Van een echte 2011 lancering kunnen we dus niet spreken. Desondanks laat ik in dit artikel jullie de laatste producten zien uit de Shimano stal.


Shimano 2011


Molens

Op molengebied blijft Shimano een van de koplopers en dat maken ze elk jaar weer waar. Een van de noviteiten van 2011 wordt de nieuwe Super Baitrunner die onder de initialen XTR-RA over de toonbank zal gaan. Deze Super Baitrunner is het paradepaardje onder de klassieke Baitrunner modellen en heeft onder andere een koudgesmede AR-C spoel, Aero Wrap II, 8 lagers, een vernieuwde beugel en een speciale opening voor het smeren van het mechanisme. Naast deze baitrunner komt er ook een overbruggingsmodel op de markt tussen de kleinste Baitrunner, de FA serie, en de RA serie, namelijk de XT-FA. Tel daarbij op de nieuwe USA molens en het baitrunner gamma is meer dan compleet te noemen!

De al in 2010 gelanceerde C14 XS-A

Binnen de Ultegra serie hebben we in 2010 al de C14  XS-A mogen verwelkomen. C14 staat voor het gebruikte materiaal wat een combinatie is van carbon en Polyamide. Een materiaal wat eerst alleen nog werd gebruikt in de wielersport.. de voordelen zijn een sterk maar lichtgewicht molen, een optimale tandwielophanging en daarmee veel duurzamer dan conventionele molens. Een zeer interessante toevoeging aan het assortiment! In de Biomaster en Navi serie zijn verder XS-B en XT-B modellen toegevoegd.  De keuzemogelijkheden zijn hierdoor voor elk budget enorm vergroot.


Hengels

Op het gebied van hengels is de gehele Tribal serie vernieuwd. Naast de Tribal Ultra stokken is nu een vernieuwde overtreffende stap gecreëerd met de Tribal Extreme. De meeste innovatie zit hem in de blank. Deze is voorzien van HPC (High Pressure Carbon) welke de werp en drileigenschappen enorm verbetert. Tel daarbij een koud gesmede ALPS Triangular molenhouder en Fuji ogen op en je krijgt een beeld wat Shimano met perfectie bedoeld.

De vernieuwde Shimano tribal Extreme

Naast de Extreme zijn ook de speciale Tribal Long Cast hengel en de Tribal Carp, het instapmodel, verbetert voor 2011 net als de vernieuwde Beastmaster.


Tribal Luggage en meer

Op het gebied van nieuwe tassen is er weinig vernieuwing aangebracht op een nieuwe tas na. De Tribal Tackle Station. Een lichtgewicht tas voor het betere struinwerk waaraan utilitybags kunnen worden geclipt om ervoor te zorgen dat je alles compact mee kan nemen. De overige tassen zijn dan wel in een nieuw design gestoken maar zijn inhoudelijk weinig veranderd. Verder andere kleine toevoegen zijn een in Realtree gestoken Rodmat en een Barrowbag.

De nieuwe Shimano Tribal Tackle Station


Meer Tribal

Verdere nieuwe Tribal producten vinden we onder andere in de kledinglijn met een vernieuwde Anorak in Realtree print. Interessanter is wellicht de nieuwe Allroundkleding in een groene tint met broeken, polo’s, petten, mutsen en jassen. Naast deze kleding konden we op de afgelopen beurzen al de nieuwe Tribal Neopreen laarzen zien met een gedeeltelijke Realtree print. Ook de gewone rubberen laars die Shimano al in het assortiment had, is nu voorzien van een Neopreen bovenstuk. Als laatste is ook de range aan zonnebrillen aangepakt met 11 nieuwe modellen waaronder een stoere Tribal versie. Alle brillen worden geleverd in vernieuwde cases.

De Nieuwe Tribal zonnebril


Shimano Technium Invisitec

De laatste innovatie is voor velen vissers wellicht een hele interessante. Het succesverhaal van de Technium lijnen gaat verder met het vernieuwde Invisitec. Invisitec staat voor een Triple Construction wat betekent dat de lijn uit drie lagen is opgebouwd. Een zeer sterke binnenkern, een transparante middenlaag met slechts 12% rek en een UV bestendige transparante buitenlaag. Dit zorgt voor een praktisch onzichtbare lijn met een geringe wrijving waardoor verdere worpen kunnen worden gerealiseerd.


Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.