Snag ears 2012

Zoals elk jaar staan we rond december even stil bij alle snag ears die dit jaar weer zijn uitgekomen. Ook dit jaar hebben we weer alle snag ears verzameld die zijn uitgekomen zodat je, mocht je nog opzoek zijn naar een setje van die oortjes, je een leidraad hebt wat er allemaal mogelijk is. 2012 is een jaar geweest vol met interessante snag ears. Van materiaalkeuze tot ontwerp tot de enorme mogelijkheden die er bij zijn gekomen om snag ears te customizen naar jouw eigen wensen. In dit artikel alles omtrent de laatste trends. Snag ears 2012!
 


Fox Black Label Snag Ears XL

Niet alle piepers zijn hetzelfde en daarom moeten ook niet alle snag ears qua hoogte het zelfde zijn. Deze gedachte had Solar Tackle al met hun Adjustable Snag Bars. Later volgden meer merken met het zelfde principe als een Thinking Anglers, Pro-Tackle en de velen imitaties van de Solar Snag Bars als de versies van X2 en Skarp. Fox pakte het begin 2012 anders aan en kwam met de verlengde versie van hun Black Label Snag Ears. Verlengde oortjes voor meer zekerheid die ook nog eens 'Soft Touch' waren. Een eigenschap die ervoor zorgt dat je hengels veel minder beschadigen en welke we ook al tegenkwamen bij de snag ears van het Nederlandse ESGF. 
 


De Fox Black Label Snag Ears XL
 

Jag Products Prolite

Niet alleen Fox breidde zijn range uit met een nieuw type snag ears. Toen JAG Products hun nieuwe aluminium range presenteerde genaamd Prolite, kwam er gelijk ook een Prolite versie uit van hun opbouw snag ears. De snag ears van JAG Products zijn enkel en alleen voor Neville Alarms en dienen op de achterkant van deze beetverklikkers te worden bevestigd. De eerste snag ears die JAG Products maakte waren van roestvaststaal. Deze Prolite versie is van aluminium wat gelijk een heel ander gezicht is. JAG Products is samen met PT Products een van de weinige merken die dit type snag ears verkoopt. Desondanks is het principe een prima uitgangspunt waar ook Delkim van profiteerde met hun Safe-D Snag Bars en Kudos Tackle met hun 3K Sleeves.
 


JAG Products Prolite Snag Ears
 

Prowess Rod Stabilizer

De Rod Stabilizer van het Franse Prowess is wellicht het beste product om aan te geven wat de definities 'Soft Arms' en 'Soft Touch' precies inhouden. Deze van kunststof gemaakte snag ear heeft namelijk armpjes van kunststof met daarom heen een beschermlaag van dik foam. Ondanks dat de looks van deze snag ears wat minder tarty zijn dan die van andere exotische merken, is de lak van de hengel bij een aanbeet beter beschermt tegen beschadiging dan bij welke snag ear dan ook. Een leuk alternatief wat ik nog niet had gezien bij andere merken!
 


De Rod Stabilizer van het Franse Prowess
 

Lee Valley Customs Double Snag Ears

De eerste snag ears die het Engelse Lee Valley Customs ooit uitbracht waren enkel arms snag ears in de style van Thinking Anglers. Door de enorme groei van dit bedrijf is het gamma aan producten het afgelopen jaar enorm uitgebreid met onder andere de Double Snag Ears. Deze versie heeft 2 armpjes en is gemaakt van roestvaststaal. Ook hebben deze oortjes een voor uitstaande bevestiging voor hangers. Deze Double Snag Ears waren niet echt bijzonder maar het begin van veel nieuwe producten. In deel 2 van dit item de snag ears die voortkwamen uit dit standaard ontwerp.
 


Double Snag Ears van Lee Valley Customs
 

Custom Angling Solutions Snag Ears

Het Engelse Custom Angling Solutions maakte furore met hun The Level Best rodsupport range met het bekende waterpasje voor de tarts onder ons. Ondanks dat een geïntegreerd waterpasje geen directe innovatie is van dit merk, hebben ze wel hun bekendheid ermee verworven. Ook Custom Angling Solutions bracht dit jaar snag ears uit. Het ging hierbij om vrij simpele exemplaren van roestvast staal. Ondanks dit gegeven staat er niet voor niks het woordje 'Custom' in hun naam en kunnen zij deze snag ears maken van diverse materialen en met diverse opties. Het is daarom wachten op een innovatief exemplaar van deze grootmeester! Een grappig detail overigens bij deze snag ears zijn de rubberen ringetjes die worden bijgeleverd. Deze simpele ringetjes, verkrijgbaar van merken als Muddy Waters, Gardner en Solar Tackle, zorgen er eenvoudig voor dat je hengels minder snel uit de oortjes kunnen vliegen. Oplossingen kunnen soms zo simpel zijn!
 


Custom Angling Solutions Snag Ears
 

ESGF Snag Ears

Het Nederlandse Eat Sleep Go Fishing is een beetje de underdog als het gaat om nette kwalitatieve producten van roestvast staal. Toch hebben ze qua snag ears al de nodige versies ontworpen waaronder hele interessante exemplaren. Voor 2012 hadden ze een 3 tal verschillende versies in het assortiment. Dit waren universele standaard snag ears, 'Soft arm' versies met om de armpjes zwart of blauw krimpkous en de meer luxe snag ears met voor uitstaande schroef bevestiging voor je hangers. De Softarm versie van ESGF is nog steeds een van de eerste snag ears in dit genre. Een kleine trend die we enkel zagen bij thuis hobbyisten in het beginjaar van de snag ear. 
 


Softarm Snag Ears van het Nederlandse ESGF
 

Nbrice Carbon Snag Ears

Het Engelse Nbrice is een van die bedrijven die werkelijk prachtig rodsupport materiaal maakt van carbon. Dit jaar kwamen ook eindelijk hun snag ears uit en het resultaat mag er zeker zijn! Deze snag ears zijn een fijne combinatie van roestvast staal en carbon. Ze hebben een 2BA schroef aansluiting aan de voorzijde a la Steve Neville snag ears en hebben een inkeping aan de achterkant voor het gebruik met Nevs. Deze snag ears zijn de perfecte oortjes voor die vissers onder ons die al in het bezit zijn van een Nbrice Carbon Pod. De kleuren en materialen komen een op een overeen wat tezamen een complete en goed uitziende set creëert.
 


Carbon Snag Ears van Nbrice
 

Taska Tackle Snag Ears

Het was begin 2012 toen we hier op CarpFeeling het eerste nieuws meldde omtrent het nieuwe Engelse merk Taska Tackle. Inmiddels kunnen we de eerste Taska producten gewoon in Nederland kopen en was dit merk zowaar al vertegenwoordigd tijdens de afgelopen Hengelsport- en Visboten beurs. Taska lanceerde dit jaar enkele vernuftige producten waaronder hun snag ears. Deze oortjes van roestvast staal hadden enkele leuke kenmerken als een 'Snap Fit System' en een speciaal slot om hun zogenaamde 'Snag Ear Adaptors' in een handomdraai te monteren. In feite kon je op deze manier heel simpel van je snag ear een bracklet maken voor je hangers. Naast dit systeem waren de armpjes van deze snag ears uitgerust met een speciale 'Protective Coating' waardoor je hengels minder snel beschadigen. Leuke vindingen op een zo simpel product als een snag ear.
 


Snag ears van Taska Tackle
 

Nash Snag Ears for Siren RS1

De laatste snag ears die ik in dit eerste item met jullie deel zijn de snag ears die Nash Tackle speciaal heeft vervaardigd voor hun Siren RSI beetmelders. Bij de ontwikkeling van deze beetmelder had Nash al rekening gehouden met het feit dat op den duur er speciale varianten snag ears uit zouden komen. Het was dan ook dit jaar dat Nash 3 nieuwe type snag ears introduceerde. Het ging hierbij een om XL versie van de bestaande snag ears die standaard op een Siren RS1 beetmelder zitten, Speciale transparante Isotope Snag Ears waar je, zoals de naam al zegt, een isotope ik kan plaatsen en zwarte Soft Touch snag ears die minder je hengels beschadigen. Snag ears voor Nash Siren RS1 beetmelders bleek later dit jaar een lucratieve business voor meerdere bedrijven. Daarover meer in deel 2. van dit artikel!
 


Soft Touch, XL en Isotope Snag Ears voor Nash Siren RS1 Alarms


En met de snag ears van Nash sluit ik dit eerste deel van dit tweeluik af. In het 2e deel meer aandacht voor snag ears die in 2012 zijn uitgekomen waaronder enkele snag ears voor de echte tarts onder ons. Tot dan!
 


JRC Snag Ears

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.