Top 5 Betaalwateren The Carp Specialist

Misschien ben je stiekem al een beetje aan het kijken naar het boeken van je visvakantie voor het volgende visseizoen of heb je hem zelfs al gepland. Met Carpsquare en Carp Zwolle in het vooruitzicht waar we zoals afgelopen jaren weer een kijkje kunnen nemen bij The Carp Specialist hebben we een top 5 gemaakt om je een beetje in de juiste richting te helpen zodat ook op zoek kunt gaan naar jouw ideale visvakantie. Of je er nu zomaar even tussenuit wilt of op zoek bent naar rust ruimte en natuur, de ideale karper bestemming bestaat natuurlijk altijd.

1# Carpfarm Lake (Nederland)

Als je wilt genieten van de rust, ruimte en ontspanning is Carpfarm Lake echt een aanrader, het domein is namelijk voorzien van een brede bomensingel en volledig voorzien van een hekwerk zodat u kunt genieten van een ontspannen en uitdagende karpervisvakantie. CarpFarm Lake ligt in het mooie rustige Drentse landschap te midden van de weilanden en natuurgebieden aan de rand van de stad Assen. De zandafgraving is kent dieptes tot ruim 15 meter met een heel gevarieerd bodemverloop. Het karperbestand op CarpFarm Lake is uniek te noemen. In totaal zwemmen er ongeveer 320 karpers op het water. Hieronder diverse pareltjes zoals 4 verschillende Two Tones, rijenkarpers en volschub spiegelkarpers. Tevens zwemmen er twee koi’s van 17 kg en 20 kg. Het gemiddeld gewicht van de karpers op Carpfarm Lake ligt zo rond de 15kg en naar schatting zwemmen er zo’n 15 verschillende 20kg+ers op het water en 4 bekende 25kg+ karpers tot 27,5kg. Naast karper zwemmen er natuurlijk ook andere vissoorten om het water in balans te houden. Zo is er een groot bestand aan snoekbaars, baars en snoek. Tevens zwemmen er grote voorns. Er is geen brasem of zeelt aanwezig op het water.

Carpfarm Lake

Faciliteiten

Op het 10 hectare water zijn een zestal ruime stekken (3x 2-persoons en 3x 1-persoons) aangelegd rondom het water die in totaal plaats bieden aan maximaal 9 karpervissers. De faciliteiten zijn netjes, schoon en eenvoudig maar zeker geschikt voor ons als karpervissers die gewend is om zichzelf te redden. Bij de ingang van het domein staat het clubhuis (de Mancave) waar de koffie voor je klaar staat, aas en klein materiaal kunt kopen en ook evt. een boot inclusief elektromotor, accu en dieptemeter kunt huren welke wel aangeraden wordt in verband met de diepteverschillen van het water. Even verderop bevindt zich de doucheruimte welke voorzien is van 2x 220V oplaadpunten. Er is geen vast toilet aanwezig op het domein, maar op iedere stek bevindt zich een mobiel toilet.

Carpfarm LakeHet clubhuis (de Mancave)

Aandachtspunten

  • Het water op Carpfarm Lake is niet drinkbaar,dus neem zelf voldoende water mee om te drinken.
  • Het water is slechts beperkt geopend van juni t/m september in 2020 om de rust voor het aanwezige visbestand optimaal te houden.
  • Dit is absoluut geen water voor de beginnende karpervisser door het grote diepteverloop en grillige karakter van het water.

Ruimte, rust en pure ontspanning

Klik hier voor meer informatie over CarpFarm Lake

2# CarpInsula - Mint Pool (België)

CarpInsula, een prachtig natuurdomein van zo’n 11 hectare groot gelegen aan de rand van het Belgische plaatsje Holsbeek. Een geheel verwilderd en verwaarloosd complex van pittoreske meertjes, vennen en slootjes welke omgetoverd zijn tot een walhalla voor de fanatieke karpervisser én natuurliefhebber.  Het water is verdeeld in vier betaalwaters (Belly Pool, King Pool, Origin Pool en Mint Pool) met ieder zijn eigen kenmerken. Als je van rust, een mooie natuur, geen andere vissers op je water, een goede kans op wat actie wilt en van uitdaging houdt dan is Mint Pool echt iets voor jou.

CarpInsula, een prachtig natuurdomein van zo’n 11 hectare groot

Om je rust en privacy te garanderen wordt Mint Pool enkel ‘exclusief’ afgehuurd voor een maximum van 2 vissers en 2 niet-vissers voor een weekend, midweek of weekverblijf. Mint Pool is het ‘minst moeilijke’ karperwater op het CarpInsula domein. Het bestand bestaat uit een prachtige variatie aan schub- en spiegelkarpers, maar ook koi, graskarpers en zelfs zilverkarpers tot 20kg. Het gemiddeld gewicht ligt met 7,5 kg iets lager dan op de andere meertjes op het domein, maar de schoonheid van de vissen en hun groeipotentie maakt dat zeker wel goed. Verder zwemmen er enkele zwaardere exemplaren van ruim boven de 15 kg rond, zodat iedereen kans maakt op een echte uitschieter. 

Faciliteiten

Door de unieke ligging van CarpInsula op een natuurdomein is het helaas nog niet mogelijk om stromend water en een vaste elektriciteitsaansluiting op het domein te verkrijgen. De toiletten bestaan dan ook uit een ecologisch droogtoilet en tegen een kleine  vergoeding kan je een stroomgenerator huren die je op de stek kan zetten. Een douchegelegenheid is (nog) niet aanwezig op het domein, maar mocht je echt graag willen douchen is er op ca. 500 meter afstand een sportkantine waar je op een zondagochtend en woensdagochtend tussen 10:00 en 12:00 terecht kunt. Verder krijg je bij aankomst een koelbox met koelelementen voor op de stek.

Het bestand bestaat uit een prachtige variatie aan schub- en spiegelkarpers

Klik hier voor meer informatie over CarpInsula - Mint Pool

3# Grands Prés (Frankrijk)

In de Champagne-regio, op comfortabele reisafstand van Nederland & België, ligt La Carrière des Grands Prés. Een ongeveer 15 hectare groot betaalwater in het noordoosten van Frankrijk welke een uitdagend visbestand met kerngezonde karpers tot over de 30 kg heeft. Het water heeft een bijzondere blauwe kleur en biedt vele mogelijkheden voor het plaatsen van de hengels zoals eilanden, kleine wiervelden, baaien en diverse schiereilanden. De diepte varieert zo tussen de 1 en 3,5 meter diepte (afhankelijk van de waterstand) en hotspots zijn er in overvloed te vinden. Verder is het water voorzien van grindplaten, zand en lichte modder. In de winter van 2017/2018 zijn 85 graskarpers uitgezet om de wiergroei tegen te gaan.

 La Carrière des Grands Prés

Faciliteiten

Direct aan het water staat een eenvoudige lodge, welke tijdens je verblijf tot je beschikking is. De lodge is voorzien van een eenvoudige douche, toilet en een keukentje. Op zo'n 5 km afstand vindt je onder andere een supermarkt, benzinestation en bakker. Dagelijks (m.u.v. zaterdag en maandag) bezoekt een bakker het domein en op vrijdagavond kan je een pizza bezorgt krijgen op je visstek. In totaal zijn er 7 stekken, twee 1-persoons stekken, twee 1- of 2-persoons stekken en 2-persoonsstekken.

In totaal zijn er 7 stekken, twee 1-persoons stekken, twee 1- of 2-persoons stekken en 2-persoonsstekken.

Aandachtspunten
  • Elke stek is bereikbaar met de auto en deze mag de gehele week op uw stek blijven staan.
  • Door de interessante diepteverschillen wordt aangeraden om een roeiboot, een voerboot met dieptemeter of een peilhengel mee te nemen.
  • Zowel de meerval als brasem worden zeer actief afgevangen, dus de 'overlast' wordt jaarlijks minder en minder.
  • In de omgeving wordt nog actief grind gewonnen, waardoor er wat geluidsoverlast kan zijn van passerende vrachtwagens.

Klik hier voor meer informatie over Grand Prés

4# Le Grand Etang (Frankrijk)

Le Grand Etang (voorheen bekend als The Great Lake) is hoogstwaarschijnlijk één van de moeilijkste privéwateren ter wereld. Maar zonder twijfel ook één van de meest mooie en uitdagende wateren welke voorzien is van een bijzonder visbestand. Het meer van 23 hectare biedt plaats aan maximaal 12 vissers. De stekken 1, 2 & 4 zijn strikt voor 2 vissers te reserveren, de stekken 3 & 5 mogen zowel voor 1 als 2 vissers worden geboekt en de stekken 6 & 7 bieden beiden plaats aan 1 visser. Door het heldere water, de relatieve ondiepte en het vele wier is het meer moeilijk te bevissen en de vissen zijn goed in het ontdekken van (hoofd)lijnen en montages.

Le Grand Etang (voorheen bekend als The Great Lake)

Het water telt nu ongeveer 300 karpers waarvan het meerendeel zwaar en mooi beschubt is, ongeveer 75 graskarpers, enkele prachtige koi en 12 steuren. In de winter van 2017/2018 zijn zo'n 30 mooie beschubte spiegelkarpers tussen de 10-15kg bijgeplaatst. In het huidige bestand is het gemiddeld gewicht zo rond de 34 pond. Alle kleinere (onbeschubte) vis onder de 10kg die wordt gevangen, worden actief overgezet naar een naastgelegen kweekvijver, zodat het unieke karakter van het visbestand behouden blijft. De grootste karper op Le Grand Etang weegt 30,9 kg.

Faciliteiten

Er is een gloednieuwe lodge beschikbaar welke voorzien is van een toilet, wastafel, douche, koelkast, vriezer. De oplaadpunten vindt je direct aan het water. Voor elke stek is een roeiboot met 2 zwemvesten te huur.

Het meer van 23 hectare biedt plaats aan maximaal 12 vissers

Klik hier voor meer informatie over Le Grand Etang

5# Windmill Lake (Frankrijk)

Windmill Lake is geheel afgesloten van de buitenwereld, en heeft een oase van rust waar je veilig en ongestoord kan genieten van een heerlijke visvakantie. Mocht je nu toch de behoefte hebben aan een draaiende wereld dan is op het domein draadloos internet beschikbaar en elke stek is voorzien van een stroomaansluiting. Eigenlijk is het domein niet alleen voor de serieuze visser maar ook niet-vissende vrienden en gezinsleden. Direct aan het water vindt je een drietal accommodaties, namelijk een 2-persoonschalet op stek 1 en op stek 2 welke beiden geschikt zijn voor maximaal 1 visser en 1 niet-visser, en een royale 4-persoons stacaravan op stek 3 & 4 geschikt voor maximaal 2 vissers en 2 niet-vissers. Het meer is zo'n 2,5 hectare groot en telt maar liefst 5 eilandjes. 

Het visbestand telt 129 karpers, een mooie afwisseling tussen schub- en spiegelspiegelkarpers en 6 graskarpers waarbij de grootste vis bij zijn laatste vangst 45,5 pond woog. Het gemiddeld gewicht van de vangsten ligt rond de 28 pond, en weken waarin meerdere dertigers en veertigers worden gevangen zijn eerder regel dan uitzondering. Op dit moment zwemmen er 8 bekende 20kg+ karpers op het water. Windmill Lake is door dit mooie visbestand gemiddeld qua moeilijkheidsgraad en het is voor zowel ervaren als minder ervaren karpervissers een leuk water om te bevissen. 

Faciliteiten

Een apart dames- en heren douche, wastafel en toilet voorzien van biologische shampoo en handzeep. Draadloos internet is op het gehele domein gratis beschikbaar. In het voorjaar van 2017 is bovendien een ruim zwembad (8 x 4 meter) aangelegd waar u tegen betaling van € 5,- per persoon per week en op geheel eigen risico gebruik van kunt maken. De eigenaars beschikken beiden over een EHBO-cursus en alle accommodaties zijn uitgerust met gecertificeerde brandblussers en rookmelders. Windmill Lake biedt een drietal slaapaccommodaties:

Chalet (2-persoons) op stek 1 voor maximaal 1 visser & 1 niet-visser
2-persoonschalet op stek 1 met overdekte veranda. Deze is voorzien van een living, keuken met kookgas, Senseo koffiemachine, koelkast en slaapgelegenheid voor 2 personen, exclusief beddengoed. Het chalet beschikt over een stroomaansluiting, niet over een wateraansluiting. De keuken is voorzien van alle benodigdheden zoals Senseo-koffiezetapparaat. De douche- en toiletvoorzieningen staan echter op korte afstand van het chalet.

Chalet (2-persoons) op stek 2 voor maximaal 1 visser & 1 niet-visser
2-persoonschalet op stek 2 met overdekte veranda. Deze is voorzien van een living, keuken met kookgas, Senseo koffiemachine, koelkast en slaapgelegenheid voor 2 personen, exclusief beddengoed. Het chalet beschikt over een stroomaansluiting, niet over een wateraansluiting. De keuken is voorzien van alle benodigdheden zoals Senseo-koffiezetapparaat. Op deze stek heeft u veel privacy.

Stacaravan (4-persoons) op stek 3 & 4 voor maximaal 2 vissers & 2 niet-vissers
Nette 4-persoons stacaravan met overdekte veranda. Deze is voorzien van een ruime living, volledig ingerichte keuken met kookgas, koelkast, Senseo-koffiezetapparaat en een tweetal slaapkamers (1 met 2 eenpersoonsbedden en 1 met 2-persoonsbed) inclusief beddengoed. In de stacaravan is een toilet beschikbaar, echter geen douche.

Puur luxe aan de waterkant

Klik hier voor meer informatie over Windmill Lake


Ook deze winter zal The Carp Specialist op de beurzen weer voor je klaar staan!

Succes bij het zoeken naar jou ideale visvakantie!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.