Tour de Jours: Dag 11

Na een dag van het water, weer volle bak aan de gang het zal toch een keer moeten gaan lukken hoop ik.  Gisteren dus een dag van het water. De douche was zalig en daarna wezen shoppen voor het laatste gedeelte van de trip. Voor de zekerheid nog wat andere bollen op laten sturen de Mainline Banoffee misschien dat deze het wel doet, de grange red bollen zitten immers vol met vismeel.
 


Tijdens het rondje lopen zag ik bij het zwembad een paar dode vissen liggen. Alleen brasem gelukkig, maar het was iets wat ik liever niet had gezien. Het was me al opgevallen dat de brasems die we vingen broodmager waren. Dit had ik niet verwacht.

Aan het hete weer van 28 graden komt volgens de Franse Piet Paulusma genaamd Pierre Cammabert morgen een einde. En zal dat gepaard gaan met een aantal flinke buien dus een totale omslag. Misschien dat dit de vissen aanzet tot azen, we zullen het zien.
 


Verandering van Aas doet vangen


Ik moet zeggen dat ik een taaie trip verwacht had met de vele beperkingen die er op dit meer gelden maar zo taai! Nee dat niet. Nu is het wel zo dat ik niet de enige ben die slecht vangt. De meeste Fransen maken er naar 3 nachten een eind aan. Gisteravond tijdens het ingooien toch weer wat verder gemept dan de dagen ervoor. Het word tijd voor een Casting Tuition van Mark Hutchinson. Dit moet gewoon veel verder kunnen dan ik nu gooi . De beperking ergert me. Dat word dus een trip naar Engeland of als er meerdere zijn dat Mark voor een weekend naar Nederland komt. 
 


Aan de BBQ met Pa , Ma en Guido


Vrijdag  27 September  Peter Heerschop op radio 538: Lieve Marianne, zojuist ontvangen wij het bericht dat het de twee mannen in Frankrijk toch is gelukt een karper te vangen. Een karper jahaa dat is zo een beest wat in het water zwemt met schubben en slijm. En dan zitten die mannen, echt volwassen mannen dus twee weken in een tentje voor 1 visje??? Jaaaah maar die kunnen ook heel erg groot worden. 
 


Guido met zijn eerste op 28 pond


Het is dus inderdaad gelukt. Vanmorgen toen ik even aan het douchen was ging natuurlijk mijn Ace af wat resulteerde in een mooie 28 pond vis voor Guido. Twee uur later, toen Guido was douchen begon bij Guido een Ace te piepen. Het resultaat een mooie spiegel van 19 pond. Er is dus leven. Ook zien we zien ook veel vissen springen, maar het gevoel is terug we gaan weer volgas.
 


Ik kan het nog steeds


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.