Under the bridge

Eén van mijn favoriete cd's in mijn auto speelt dit nummer van de red hot chili peppers. Het gaat over een gevoel van één zijn met een omgeving en daar goede en slechte herinneringen aan hebben. Een heerlijk toepasselijk nummer als ik naar één van mijn favoriete stekken ga, stekken die vragen om een speciale aanpak, ultiem statisch vissen en een stevige dril.
"Under the bridge"

 Een plek waar veel vis zich ophoud voor een lekker maaltje, beschutting en rust. Ook karper
is een veel geziene gast rond en onder bruggen, genoeg mosseltjes kreeftjes en ander
voedsel is hier te vinden. Beschutting in de vorm van donkere plekken, luwte van stroming
en veel obstakels. Een veilig onderkomen geeft de karper beschutting en vertrouwen.

Ideale omgeving om een beschubte vriend te strikken
met een lekkere hapje op de hair...
 
Maaarrrrrrrr.... Hoe krijgen we die sterke, enigszins slimme, rakkers onder die brug vandaan?
Dat vraagt om een speciale aanpak met een paar huis regels voor succes!
 
Het voordeel van de brug is dat het peilwerk een peule schilletje is, over de railing heb je een
goed overzicht en kan je makkelijk een beeld krijgen van het bodem verloop aan beide kanten
van de brug. Wat daar tussen ligt (onder de brug) is een optelsom en een beetje gissen van
wat je aan beide kanten meet.
 
Nu moet je alvast wat stappen vooruit gaan denken, wat gaat er gebeuren als ik een vis haak. Wat zijn mijn kansen en wat zijn de kansen voor de karper... Bedenk goed waar je gaat zitten en waar je je stek kiest. Zoek een plek waar je wat ruimte achter je hebt. Die zal je nodig hebben en de hoek waaronder je vist moet zo klein mogelijk zijn. Dit behoeft wat uitleg hè, komt er zo aan.

Ik vis in dit soort situaties vaak maar met één hengel om de simpele reden als zich een kans voor doet je er geen tweede aanbeet bij kan hebben. We willen de kans zo klein mogelijk maken dat er een karper met een haak en heel stuk lijn achter zich aan zwemt. Maak gebruik van een voorslag in de vorm van red aint, power mossel of iets dergelijks, dat kan een hoop hebben maar lijnbreuk hoort helaas bij dit soort situaties! Vis altijd met een safety-systeem en zorg dat deze ook over je voorslag heen kan!!! Zorg er voor dat alle benodigde spullen binnen hand bereik zijn als je hengel eenmaal ligt. Vanaf dit moment is het namelijk echt statisch vissen, je moet boven op je hengels zitten, één stap zetten is al te veel! Je zult altijd zien dat als je van je hengel vandaan bent een aanbeet komt en dat kan je je hier niet permitteren! Hoe vaak ik al niet een fluiter kreeg als ik net even ergens anders mee bezig was.

Hoe dichter onder de brug en bij de peilers, hoe meer actie je kan verwachten

Elke meter lijn die de karper neemt, neemt jou kans af dat de vis op de mat komt. Zet je hengel zo neer dat je bij een aanbeet meteen vol de goede kant op kan slaan en een paar meter naar achter kunt lopen om zo snel mogelijk de rek uit lijn te krijgen en zo direct contact met de vis te hebben. Een stevige dril door lomp naar achter lopen met de slip dicht is de remedie voor een natte mat. Verras de vis en geef hem geen ruimte. 

Zet je baitrunner dus maar dicht of gebruik je molen maar eens andersom. Je baitrunner als back
up tijdens de dril onder de top. Als de vis weer een kracht explosie krijgt, en te veel vraagt van
je materiaal, dan gooi je snel je baitrunner er op als snelle slip (tip van Ed).


Het is dus zaak om de karper zo snel mogelijk onder de brug vandaan te krijgen en hem uit de drillen (ver) van de brug vandaan. Het is geconcentreerd achter je stok zitten en wachten op de actie zonder plas pauze! Maar er zit vaak genoeg karper om er een succesvolle sessie van te maken! Hoe dichter onder de brug en bij de peilers, hoe meer actie je kan verwachten.
 
Een plek met hoogte punten en met teleurstellingen maar ik blijf er terug keren. Under the bridge!
 
Des te harder des te gaat ie...
 
Edwin Baaijens

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.