Domaine des Iles (deel 2)

Vorige week vertelde Thimon Dokter over zijn avontuur op het prachtige Domaine des Iles. De eerste nacht wist hij al meteen vis op de kant te trekken. Naast een prachtige spiegelkarper kwam er ook een meerval van maar liefst 160 cm op het droge. De hengels werden binnengedraaid en na een kort bezoekje aan de stad Amiens werd alles weer op scherp gezet. Lees vandaag hoe het verdergaat.

De schubbak

Als we een tijdje later weer terug arriveren op Domaine des iles kijk ik mijn ogen uit. De stekken die ik heb aangevoerd voor ik weg ging lijken op sommige plekken wel een bubbelbad. Vol vertrouwen maak ik snel mijn hengels in orde en vaar ik ze keurig met de dieptemeter uit op de aangevoerde stekken.Enorme plekken met aasbellen. Net een bubbelbad!

Wanneer ik de hengels weer keurig in positie heb gebracht kan het wachten weer beginnen. Het wachten duurt alleen niet lang! De hengel die als eerste werd uitgevaren en net 10 minuten ligt produceert nu al een aanbeet. Als ik de hengel op pak lijkt het alsof ik een zak cement aan de haak heb geslagen. De vis komt met hele logge staartslagen rustig naar me toe en ik krijg steeds meer het vermoeden met een vette bak te maken te hebben. als de vis dichterbij komt begint pas echt het gevecht. De vis zwemt uit alle macht de lelies in en probeert zich van de haak te ontdoen. Gelukkig weet mijn vader de enorme schub op tijd te scheppen en de buit is gelukkig binnen!
 

De laatste dag en nacht

De rest van de dag verloopt erg rustig. De schub heeft voor aardig wat onrust gezorgd in de dril en het lijkt er sterk op alsof de groep karpers die op mijn stek zaten te azen vertrokken is. Ik krijg zelfs geen brasem aanbeten meer. Ik besluit nog maar eens wat zoete mais over mijn stek te schieten en de hengels eventjes een paar uurtjes buiten het water te laten. Even de stek zonder lijndruk zetten zodat de vis even ongestoord zijn gang kan gaan. Deze truc blijkt te werken want als ik na een paar uurtjes de hengels weer uitvaar loopt er direct een hengel weg nog voordat de lijn helemaal is afgezonken! De hanger hing nog niet eens in de lijn. Geweldig!Een kleine kromme spiegel is het resultaat
 

De avond valt

De kleine spiegel die ik ‘s middags wist te vangen is vis nummer drie. Ik ben tot nu toe al meer dan tevreden voor de weinige uren die ik heb om te vissen. nog niet wetende dat het alleen nog maar beter zou worden. Want nog geen kwartier later loopt er weer een hengel af en pak ik er nog een prachtige schubkarper bij. Ook deze vis kan toegevoegd worden aan het geheugenkaartje van mijn camera.

Een mooie schub is het resultaat vlak voordat de avond valt
 

De laatste nacht

Inmiddels is het tijd geworden voor de laatste nacht alweer. De maan laat zich langzaam maar zeker zien en ook de sterren schitteren aan de donkere maar heldere hemel. De uilen en andere nachtdieren laten zich weer horen en even lijkt het er op alsof mij duidelijk wordt gemaakt dat het vannacht wel weer eens raak kan zijn. Gek genoeg blijft het de hele avond stil en kijk ik om een uur of één ’s nachts eens verbaasd op de klok van mijn Iphone. Ik besluit nog even wakker te blijven om te kijken of ik toch nog ergens actie kan waarnemen. Omdat ik best wel moe ben kost het me moeite mijn ogen open te houden. Toch wordt de moeite beloond met een schouwspel dat ik nooit verwacht had! Ik wordt getrakteerd op een paar vissen die ineens beginnen te springen op de stek die ik vanmiddag heb aangevoerd. De hengels liggen er al eventjes op en de rust is er dus al compleet weder gekeerd. Als ook niet veel later één van de delkims bruut hard tot leven komt weet ik dat het menens is. één van de vissen heeft zich vergrepen aan het scherp geplaatste rigje. Nadat ik de hengel heb opgepakt krijg ik te maken met een geweldig mooie dril. De vis is lekker fel en geeft me de sport waar ik op gehoopt had. Als de vis eindelijk in het schepnet ligt ben ik opgelucht. Een leuke spiegel van formaat heeft zich vergist in mijn troef!Een spiegel van ver in de twintig pond heeft zich aan mijn troef vergrepen!
 

Een goal in de blessure tijd

De gevangen spiegel wordt zorgvuldig gefotografeerd door mijn vader en vervolgens weer keurig in zijn leefomgeving terug gezet. Nadat ik de vis heb laten gaan plaats ik de rig weer keurig op de hotspot. Het lijkt er op alsof het de rest van de nacht rustig gaat blijven. Ik hoor geen springende vissen meer. Ik besluit weer lekker te gaan slapen en nog wat rust te pakken voor de terugreis van straks. Als ik alweer eventjes op mijn stretcher lig ben ik blij dat het even rustig is gebleven. Eventjes een beetje rust is ook wel fijn! Als toch na een tijdje slapen weer een delkim tot leven komt wordt ik gedwongen om er weer uit te gaan. Precies een kwartiertje voordat de wekker ging kan ik weer aan het werk. Alsof de vis in kwestie geweten heeft dat anders het lekkere stukje aas voor zijn neus weg getrokken werd. Ik wordt op het laatste moment in de zogeheten blessure tijd nog even rijkelijk beloond met een werkelijk prachtige spiegel. Conclusie… vakantie is meer dan geslaagd. een resultaat van 6 karpers, 1 meerval en een zooitje brasems in een weekendje is toch wel erg leuk. Ik ga met een zeer tevreden gevoel naar huis straks.Wanneer het licht begint te worden zetten we de mooie spiegel op de foto. Een prachtige eind beloning!

Zo blijkt maar weer nu ik dit weekend analyseer dat attractief vissen, stekjes voor voeren, observeren en rust op de stek houden weer een paar factoren voor succes waren. Soms lijkt vissen in weinig tijd zo kansloos. Als je er toch slim mee om weet te springen zijn resultaten als deze helemaal geen uitzondering. Ik heb in elk geval een geweldig weekend gehad met mijn vader en dat zou ik zo weer over doen!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.