Het Broek - Deel 1

Zoals vele van jullie probeer ik ook eenmaal per jaar een visreisje te plannen naar het land van brie, stokbrood en wijn. Maar nog veel belangrijker vele wateren waar onze geliefde vis zijn rondjes zwemt, inderdaad Frankrijk. Mijn voorkeur gaat dan uit naar een betaalwater. De keus voor openbaar of betaalwater zal iedereen voor zichzelf moeten maken. Persoonlijk is voor mij deze week een weekje rust en wil ik eigenlijk niet te veel nadenken. Op een betaalwater heb je daarnaast ook nog allerlei voorzieningen zoals een toilet en douche en meestal is het afgesloten waardoor je gevoel voor veiligheid ook wat gerust gesteld word.

Bas met een fraaie gras die dit voorjaar is uitgezet

Door omstandigheden ben ik altijd aangewezen op de meivakantie. Dit jaar hebben de scholen en overheid er helemaal een puinzooi van gemaakt. Waarom moeten dit soort dingen toch zo lastig zijn, neem nu Belgie alles staat daar landelijk vast en de zomervakantie is gewoon twee maanden. Nee hoor in Nederland is ons kikkerlandje zelfs in drie regio's ingedeeld en hebben de scholen ook nog een boel eigen vrijheid. Als je kinderen op meerdere scholen zitten moet je dus maar hopen dat het allemaal wat samenvalt. Om de spreuk van een andere overheidsinstantie maar te gebruiken “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker!”. Daar kan het ministerie van onderwijs nog een voorbeeld aannemen. Maar goed ik dwaal weer af. Het kwam er op neer dat ik maar een korte week met als startdag maandag tot mijn beschikking had. Niet de meest makkelijke tijd om een water te vinden dus.

De carp-fishery is deze winter voorzien van een nieuwe lading fraaie vissen

Dus onder andere Bas van “The Carpspecialist” maar een mailtje gestuurd. Nog geen halve dag later had ik al antwoord dat er een water was midden in Frankrijk , waar ik dan eerder moest vertrekken of anders “Het Broek” wat in Nederland lag. O ja een extra wens wat dat mijn vriendin overdag nog wat kon vissen met de feeder, penvissen en dergelijke zoals we vorig jaar op “Lac de Viennay” konden doen. Naast het karperwater hadden ze daar ook een CarpFishery wat dus een perfecte combinatie was. Het water in Frankrijk leek ook ideaal maar een slordige 700 Km rijden voor 5 dagen vissen was niet mijn ideale keuze. Al leek me ook deze erg interessant dus wie weet volgend jaar? Het Broek is een goede twee uur rijden en kan de auto eens gestart worden terwijl de ochtendvogels hun gezang al lang hebben laten horen. Nog geen 24h uur later was het dus geboekt en bevestigd. Wat een super service weer van Bas. Naast Facebook en mail is er ook chat functie op de website waar mee je contact kan leggen met Bas. Als je geen goed idee heb waar je naar toe wilt dan staat Bas en zijn team voor je klaar om je gedegen advies te geven over de wateren in hun bestand welke je voldoen aan je wensen.

Inmiddels is onze stek al voorzien van een trappetje en picknickbankje 

Alleen stek 1 en 4 waren nog vrij, maar betekende wel dat we eventueel samen met Erik aan een kant konden zitten. Dit is wel het gedeelte waar ze vorig jaar last hadden van wier, maar hier waren ze al maatregelen tegen aan het nemen. Naast dat natuurlijk in dit jaargetijde wier en dergelijke nog geen problemen geeft. Eigenlijk maakte dit ook niet veel uit, want anders hadden we waarschijnlijk ook voor deze stekken gekozen. Zelf vis ik graag tegen iets aan, een zichtbaar obstakel, een bomenrand of zoals dus bij stek 1 en 4 een eilandje.

Gezellig even babbelen met Bjorn en Bas op CarpZwolle

Hij vertelde ook nog dat de beheerder ook aanwezig was op Carp Zwolle op zijn stand. Altijd leuk om alvast de gastheer te begroeten en een praatje te maken. En natuurlijk ook gelijk wat informatie in te winnen over het water. Al maakte hij geen beste indruk bij Patje want die werd gelijk ingelicht over de goede winkelgelegenheden in de buurt, terwijl ze alleen geïnteresseerd is in de vismogelijkheden. Maar het is je vergeven hoor Bjorn.


Het eiland ter hoogte van stek 1 en 4

Na de boeking zag ik op facebook dat ze ondanks de mooie voorzieningen zelfs nog verbeteringen aan het doorvoeren waren. De stekken waren nu voorzien van een picknickbank en waar nodig een trappetje. Daarnaast hadden ze ook nog nieuwe uitzetting gedaan op beide wateren. Nu heb ik inmiddels eindelijk een grassie gepakt op mijn thuiswater een tijdje terug maar ze hebben naast gewone karper ook een paar grassen uitgezet die best in mijn landingsnet mogen liggen. 

Nog een kleine twee maanden en dan starten we de auto richting Arnhem en slaan we voor de verandering dus eens links af richting Antwerpen in plaats van rechtdoor richting Gent. Erg benieuwd wat dit water ons gaat brengen.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.