CF-Consult: Even voorstellen

Vanuit CarpFeeling zijn wij verheugd te kunnen melden dat Tim Lomans zal gaan bloggen voor CarpFeeling. Vanuit zijn bedrijf CF-Consult zal hij een scherpe en onderbouwde visie geven op de karpervisserij. CF-Consult staat voor 'Carp & Fishery Consult'. Hoewel dit verwarrend kan zijn, staan CarpFeeling en CF-Consult los van elkaar en hebben wij geen belang in elkaars ondernemingen. In onderstaand artikel stelt Tim zich aan je voor...

Om mijn blog te beginnen zal ik mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Tim Lomans, 28 jaar en woon in het altijd gezellige Someren in de rook van Eindhoven. Ik ben werkzaam als projectleider/milieukundige bij een aannemersbedrijf in ondergrondse infra. Wij zorgen ervoor dat jij gas, water en electra hebt. Of als je niet betaalt, niet meer.

Een jaar of 20 geleden ben ik in aanraking gekomen met het vissen. Al snel werd de vaste stok ingeruild voor een werphengel, welke weer ingeruild werd voor een karperuitrusting. In 2009 heb ik samen met enkele vrienden SKV-Karpertrips opgericht, waarna in 2011 Sjef Lemmens en ik met zijn tweeën door zijn gegaan. Vanaf 1 januari 2015 ben ik gestopt met SKV-Karpertrips en is Sjef alleen door gegaan. Helaas bleek dit ‘bijbaantje’ een niet te nemen hindernis voor iemand alleen en in 2015 heeft Sjef SKV-Karpertrips verkocht aan The Carpspecialist.


Tim Lomans zal zijn ervaringen in het waterbeheer met ons gaan delen in een blog

Begin 2015 ben ik per toeval met een nieuw bedrijfje begonnen. Met mijn achtergrond als afgestudeerd watermanager, mijn interesse in het opstarten, beheren en onderhouden van sportvisvijvers, betaalwaters en natuurvijvers en de inmiddels opgedane ervaring en connecties besloot ik CF-Consult op te richten. In het korte bestaan van CF-Consult zijn er al leuke projecten voorbij gekomen. Daarnaast is CF-Consult gespecialiseerd in het leveren van grote karpers (15 tot 35 kg).  In 2015 heb ik met trots een karper van 32 kg mogen leveren aan een betaalwater in Nederland. Daarnaast kweek ik, samen met een leuke groep mensen, al enkele jaren karpers. En niet zonder succes, al zeg ik het zelf.

Maar wat heb ik hier te zoeken, behalve veel te veel reclame maken voor mezelf? Ik zal maandelijks (wellicht 2 keer per maand) een column schrijven over mijn gedachten over het karpervissen, beheren van viswateren en het kweken van karpers. Al jaren loop ik met verbaasde blik over de beursvloer van Carp Zwolle. Een grote groep mensen die van karpervissen hun levensstijl gemaakt hebben en daarbij in mijn ogen soms de realiteit van het karpervissen uit het oog zijn verloren. Een karper is een vis en een vis is in essentie dom. Het enige wat hij moet doen is vreten en zich voortplanten. C’est tout. Dat hij kan ‘leren’ van negatieve ervaringen ontken ik overigens niet.

Jaarlijks verschijnen de gekste gadgets en accessoires welke meer karper op de kant zouden moeten brengen. Gretig worden de duurverdiende centjes uitgegeven aan spullen die in mijn ogen totaal niets met het karpervissen te maken hebben. De commercie lijkt het logisch nadenken voorbij te zijn gestevend en daarbij een indoctrinerende werking te hebben gehad op vele van ons. Daarbij zal ik maar meteen bekennen dat ik ook in die indoctrinatiemachine heb gezeten. Alles wat nieuw was heb ik geprobeerd, om uiteindelijk telkens terug te komen bij hetzelfde principe. Om een karper te vangen zijn in mijn ogen twee dingen van essentieel belang.

  • Een karper moet aanwezig zijn op de stek
  • Een karper moet azen

Als dat niet het geval is, kun je doen wat je wilt, maar ga je in mijn ogen niets vangen. Maar goed, dat is voor een volgende keer. Ik ga niet alleen mijn mening geven, want iedereen heeft een mening en heeft daar recht op. Mijn mening is evenveel/weinig waard als een mening van iemand anders. Maar dit ga ik ook wetenschappelijk onderbouwen (zoveel mogelijk). Stof tot nadenken hoop ik.

Daarnaast wil ik jullie meenemen in het wereldje van het beheren van een viswater. Er zijn veel handige (goedkope) tips en tricks om van jouw verenigingswater een goed onderhouden vijver te maken en waar de vis regelmatig gevangen wordt. Natuurlijk kan ik niet alles prijs geven, want ik moet ook nog wat centen verdienen met mijn bedrijf. En als laatste wil ik jullie dit jaar meenemen in mijn kwekerij. Hoe kweken wij en wat komt er bij kijken. Onze manier is daarmee niet heilig of de beste, maar het is een manier en volgens ons het beste binnen de mogelijkheden die wij hebben.

Kortom een hoop te vertellen waarbij ik hoop een meerwaarde te bieden voor deze website en jullie iets bij te brengen. Ook al is het maar één ding, dan is mijn missie geslaagd.

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.