D.D.O. - Een nachtje op het syndicaat

Na het ongekende succes van de afgelopen sessie bracht ik een lang weekend in Londen door en zag daarna weinig mogelijkheden in de agenda om op korte termijn de waterkant op te zoeken. Naast de agenda hield ik ook de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten en de vrijdag op zaterdagnacht bood de beste opties. De luchtdruk daalde iets en de temperatuur was ook aangenaam. Enig struikelblok was de afwezigheid van mijn vriendin die avond en dus moest er iemand op het hondje passen… Een dag voor de geplande sessie werd mij gratie verleend en mocht ik mij gaan opmaken voor een nachtje vissen. Ik koos voor een sessie op het water van VC de Meeren, waar ik ruim een half jaar geleden voor het laatst gevist had. Die laatste sessie was bijzonder succesvol, maar de omstandigheden waren ook wel een tikkeltje anders dan nu.

Heerlijk wakker worden aan het syndicaat
Heerlijk wakker worden aan het syndicaat

Halverwege de vrijdagmiddag werden de rigs al van aas voorzien in de keuken en knoopte ik wat verse leaders. Na alles gereed te hebben gemaakt werd de auto volgeduwd en uiteindelijk arriveerde ik rond 15.30 uur aan het water. Met nog een klein uur tot zonsondergang werd de boot snel opgepompt en was ik blij dat ik enkel de leaders aan de lijn hoefde te knopen en de hengels kon uitvaren. De drie hengels werden zeer verspreid gevist om zoveel mogelijk oppervlakte te bestrijken. De linker hengel kwam onder een taludrand te liggen op zo’n 6 meter diepte, de middelste hengel 9 meter diep op open water en de rechter hengel op 4,5 meter diepte onder de eigen kant. Bij alle hengels voerde ik slechts een klein handje boilies bij om niets te overvoeren. Een vis die nu op de stek arriveert wil ik immers zo snel mogelijk vangen en niet aanvoeren voor later.

Na het plaatsen van de hengels kon ik nog net met daglicht de rest van de stek inrichten. Hoewel de thermometer ruim boven 0 bleef hangen voelde het zuidwester windje wel wat fris. Gelukkig had ik thermokleding aan en had ik op de Hengelsportbeurs ook een setje nieuwe warmtelaarzen aangeschaft waar ik de komende tijd vermoedelijk flink van zal genieten. Frankie zou het dus niet koud gaan krijgen! Nu alle ‘arbeid’ erop zat was het tijd om te ontspannen en een hapje te eten. Sinds enige tijd heb ik de 1-persoons diepvriesmaaltijden ontdekt van Aviko. Die smaken prima kan ik je vertellen en het is een gezonde maaltijd die je in een kwartiertje bakken klaar hebt. Om mijzelf te vermaken tijdens de donkere uren had ik dit keer de laptop meegenomen met een goede serie (Gomorra) en nog wat overgebleven redactiewerk voor CarpFeeling. Zeg nu zelf… wat is er nu mooier dan dit te combineren met een verblijf aan het water?

Na veel dood en verderf uit Napels te hebben bekeken werd het tijd om de laptop te sluiten. Het is toch lastig om een serie te combineren met het luisteren naar de omgeving. Ik luisterde continu naar eventueel springende vissen, maar hoorde niets wat er op leek. Het lokaliseren van vis in de donkere uren is sowieso niet eenvoudig en de keuze voor het diepere water is daarom misschien niet de meest voor de hand liggende geweest. Maar na al die tijd had ik gewoon echt zin om een nachtje aan dit specifieke water door te brengen en de sfeer weer even te proeven. Het mooie water en de prachtige vissen hebben een flinke aantrekkingskracht op mij en de vergunning is inmiddels verlengd waardoor ik ook in 2017 achter die fantastische spiegels aan kan. Ik kijk er nu al naar uit!

Anyway, terug naar de sessie zelf. De nacht verliep heerlijk. Niemand stoorde me en bij het krieken van de dag hingen de Slap Heads er nog hetzelfde bij als toen ik ze aan de lijn hing. Reden om te treuren was er niet, want ik was getuige van een mooie zonsopkomst en ik had vooraf al sterk rekening gehouden met een blank. Het blijft immers wintervissen en dat staat niet direct garant voor actie. Tot enkele weken geleden werden er nog wel vissen gevangen op het water, maar nu leek het beste er wel vanaf te zijn. Ik besloot ter plekke dan ook om de volgende D.D.O. sessies vooral op wat ondiepere en beter bezette wateren te gaan vissen. Dat maakt de kans op een aanbeet een stuk reëler en tevens de mogelijkheden om de stek aan te voeren groter.

Geen aanbeten, dus genieten van de natuur
Geen aanbeten, dus genieten van de natuur

Halverwege de ochtend arriveerden een aantal verenigingsleden met bladharken om het vele blad op mijn stek te ruimen en daarmee de komst van ongedierte als mieren etc. te voorkomen voor het volgende jaar. Natuurlijk hadden de mannen nog een extra hark bij zich (heb ik weer) en kon ik er niet omheen om ook de handen even uit de mouwen te steken. Na het verwijderen van het grootste gedeelte aan blad besloot ik er gelijk mee op te houden en de hengels in te draaien. Alle rigs lagen er nog perfect bij en daar heeft het dus niet aan gelegen. Het restant aan freezer baits heb ik verdeeld in drie kleine zakjes en alvast in de auto gelegd. Dat geeft me in ieder geval een extra stukje motivatie om komende week een stekje aan te voeren en een paar uurtjes te bevissen. Tot snel!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.