De paden: Gekkenhuis!

Het is een zaterdag als we weer onderweg zijn naar het water. We starten vandaag bij een klein cultuurwatertje waar de vorige keer de karpers gewillig waren op de brok. We schrijven midden oktober en de zon laat zich zo af en toe zien. De temperatuur is goed te noemen en enkel een hoodie volstaat om het warm te houden. Aangekomen bij het water strooien we in de kanten en op het midden een paar handen vol brokken. Heel lang hoeven we niet te wachten als de eerste bekken gulzig de brokken van de oppervlakte pakken. Voor heel even lijkt het erop dat de goden ons vandaag niet gezind zijn. Zowel Bas als ik slaan een paar keer in de lucht wanneer de karper ons brokje pakt. Het wordt nog erger als Bas eindelijk een karper met succes haakt en de vis uiteindelijk toch ontkomt doordat hij zich in de overhangende bramenstruik onder de eigen kant vast zwemt en, na wat getouwtrek, de haak lost.

Chocolate Brown Candy!

Chocolate Brown Candy!

We kloten nog een beetje aan maar het lukt mij niet om een karper te haken. Bas heeft meer geluk en staat niet veel later met een kromme hengel. Tijdens de dril zien we al om welke vis het gaat. De enigste karper die we eigenlijk niet willen vangen. De vis in spe heeft last van karperpokken of een of andere schimmelinfectie en ziet er niet erg florissant uit. Een vis die ik ook niet in mijn net wil hebben om eventuele besmetting op andere vissen/wateren te voorkomen. Gelukkig werkt de vis mee en kunnen we hem in het water onthaken. Mooie of lelijke vis, de eerste is binnen!

Bas met een iets groter exemplaar

Bas met een iets groter exemplaar

We besluiten door te rijden opzoek naar nieuw water in de omgeving. We komen uiteindelijk uit op een kleine parkvijver welke totaal niet carpy aanvoelt. Soms weet je het niet en dus verspreiden we over de gehele vijver handen vol brokken. Wanneer we het op een bruggetje het water bekijken zien we zowaar twee karpers brokken pakken. Niet lang daarna begint een vreetfestijn om u tegen te zeggen en weten we niet waar we moeten beginnen. Overal zien we bekken boven het wateroppervlakte verschijnen. Dit hebben we zeker niet verwacht.

De bekken waren niet om over naar huis te schrijven

De bekken waren niet om over naar huis te schrijven

We kunnen een lang verhaal kort maken. Het was een ware slachtpartij. In een paar luttele uurtjes pakten we vijf karpers. Allen prachtige donkere chocoladebruine schubkarpers die enorm sterk waren. De bekken van de meeste karpers waren alleen om van te huilen. De vissen waren in het verleden flink nagejaagd en dat was te zien. De derde vis die ik haakte verklaarde een hoop. De bek van deze vis was zo enorm beschadigd dat ik het knap vond dat hij nog kon eten. Naast mijn haak zat er nog een rig in zijn bek die voor enorme schade had gezorgd. Een rig gemaakt van een STALEN onderlijn! De haakmaat 4 tezamen met het staal had voor een enorme schade gezorgd. De vis is getekend voor het leven. Zonder foto hebben we hem teruggezet. Ik hoop dat de dader zich bij het lezen van dit stuk heel diep gaat schamen. Laten we het karpervissen alsjeblieft fair play houden!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.