De stille ontmoeting

Het is het laatste uur voor het donker. De montage is klaar om te water te worden gelaten. het water slaat tegen mijn knieën wanneer ik de golven instap, het lood zinkt langzaam naar de bodem. In de schemering zie ik de contouren van mijn vismaat. Het tweedelige schepnet wordt 1 gemaakt door hem. Het spel kan beginnen.

De sterren worden zichtbaar, de wind neemt af. Een laatste zuchtje wind streelt heel even mijn haren. Wolken trekken aan mij voorbij, een muisje laat zich even zien, verdwijnt maar blijft hoorbaar door de wat oude knisperende bladeren..

De piepers piepen niet, de wind echter strijkt de lijnen als de snaar van een viool. Het water kabbelt zachtjes tegen de oever. Een kikker doet een vermoede brulpoging. Het geluid valt weg.

Alles is stil…

Het lijkt of de wereld even stilstaat. De vogel fluiten niet meer. De kikker houdt zijn adem in, de wind laat mijn lijnen met rust. Opeens een licht hoorbare tik in de verte. En nog een! De tik verandert in een lopende aaneensluiting. Het besef komt.


De rust verstoord..


Het is donker. De hengel staat krom. Aan de ene kant ben ik, aan de andere kant een felle opponent. Nog even en mijn hoofdlamp brengt licht in het duister. Het opspattende water van mijn schepnet verstoord de stilte. Een ontmoeting uit het niets geschubd en op formaat. Misschien de volgende keer toch maar eens mijn pieper aanzetten!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.