Dierendag

Voor de dierenliefhebbers onder ons staat 4 oktober natuurlijk omcirkeld op de kalender. De dag in het jaar dat we onze trouwe viervoeter en andere huisdieren eens extra in de watten leggen. Een extra luxe voertje, een nieuw speeltje en wat extra snoepjes. De dierenwinkel zal weer goede zaken hebben gedaan. Naast onze huisdieren moeten we natuurlijk ook zorg dragen voor de andere dieren die dicht bij ons staan. Vandaag dus wat extra tips van ons om dierendag met een goed gevoel af te sluiten.

Meeuwen

Vooral de mensen in de kustprovincies kennen deze vogels maar al te goed. Op mijn thuiswater moet je alleen maar je werppijp in de lucht houden en ze komen al met grote getallen aan. Op het eerste gezicht lijkt de meeuw een niet al te slim beest, maar toch zijn ze slim genoeg om dit soort gedrag heel snel te leren. Het advies is dus ook simpel: ga gewoon lekker even een uurtje boilies smijten. Normaal proberen we ze altijd te slim af te zijn, vandaag gunnen we ze toch gewoon een kilootje snoepjes? Als je ook nog een marker ingooit kan je gelijk eens goed oefenen op precies werpen, zonder bang te zijn dat ze alles opeten, want dat is juist je doel.

Muis

Aan de waterkant komen we genoeg 'ongedierte' tegen zoals ratten en muizen. Nu moet je altijd opletten met ratten aangezien ze een scala aan ziektes kunnen overbrengen. Muizen zijn daarentegen redelijk onschuldig. En zeg nu zelf, zo'n schattig muisje die een stukje kaas oppeuzelt op je stek is toch vertederend? Leg dus eens een stukje kaas of brie aan de waterkant. Het lokale veldmuisje zal dit enorm waarderen.

Meerkoeten

Deze watervogels kunnen een sessie behoorlijk vergallen. Zonder aarzeling duiken ze naar je voerstek en weten met uiterste precisie de snoepjes, die bedoeld waren voor onze zo geliefde vis, naar boven te brengen. Gun ze vandaag ook eens een extra snoepje in plaats van ze weg te jagen.

Brasems

Oké ik geef het gelijk toe, die slijmjurken aan je karperstok zijn niet altijd fijn. Ze lijken soms nog te lui om je lood even echt van de bodem te tillen. Het kleine piepje in de nacht wat je mist kan er al voor zorgen dat je de rest van de nacht eigenlijk voor Jan Joker heb gevist. Zelfs met het juiste materiaal is het niet mijn vis. Geef me dan maar een mooie zeelt, giebel, etc. Maar het blijven vissen. Normaal onthaak ik ze in het water. Dit vooral om de geur van de brasem te weren uit mijn schepnet en onthaakmat. Tegenwoordig hebben ze ook al spray's die deze geur uit je materiaal halen. Laten we dus vandaag die vloermatten ook eens genieten van onze super comfortabele onthaakmatten.

Dit was natuurlijk een ludiek stukje. Persoonlijk vind ik dat iedereen alles wat leeft met respect moet behandelen. Zo ook de dieren die ons soms wat overlast bezorgen en ik ben er van overtuigd dat de meerderheid dit ook doet. Naast de dieren moeten we ook onze omgeving koesteren. Helaas zie ik vaak genoeg aan de waterkant dat er toch mensen zijn die niet de moeite kunnen nemen om hun meegenomen spullen ook mee terug te nemen.

Resultaat van een sprokkelronde op een lokaal water over een strook van 800 meter

Vooralsnog hebben de slimme koppen van deze aardbol nog geen twee aarde ontdekt. Behandel deze dan ook met respect en zorg er voor dat onze kinderen ook nog kunnen genieten van dit mooie plekje in het universum. Hopelijk doen ze dit net als ons 'lekker aan de waterkant'.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.