Heimwee

Soms wil je iets heel graag, maar lukt het je gewoon niet. Mijn handen rusten moedeloos op mijn toetsenbord en ik staar naar het scherm. Het scherm dat mij de hele dag heel irritant zit aan te kijken. Op mijn toetsenbord heeft zich inmiddels een lichte aanslag van vette vingers en "werkzweet" gevormd. Daar zit ik weer, binnen, met een stapel werk wat eigenlijk vandaag nog af moet. Ik ben alleen totaal niet vooruit te branden.

Ik zit binnen, terwijl het buiten fantastisch weer is om te vissen. Licht bewolkt, af en toe een bui en een stevige wind. Zo heb ik het het liefst. Het staat garant voor veel actie. Zou ik het gewoon doen? Al het werk van mij afgooien.  Mijn al klaar gezette spullen achter in de wagen gooien en er vandoor gaan. Ergens waar het tikken van de klok en het monotoon gesuis van mijn computer niet te horen is. Ergens ver hier vandaan. Lekker met m'n bek in de natuur. Samen met een goeie vriend, een lekker biertje en mijn hengels.

Dagelijks ontvang ik via de mail meerdere foto's van "dikke dertigers", "veertigers" en soms nog wel zwaarder. Enorme vissen die ik al een tijdje niet meer heb kunnen vangen. Worden ze tegenwoordig zo gemakkelijk gevangen? En als ze dan zo gewillig zijn, waarom zit ik dan nu hier? Misschien word ik daar wel zo neerslachtig van.

Ik klink vrij depressief maar dat is vanwege de drang om gewoon weer even lekker op karper avontuur te gaan. Het is namelijk al weer een tijdje geleden. Ik sta al even droog. Een stok in mijn handen zou me goed doen…


Sommige mensen hebben de drang naar een dag, andere naar een week of slechts één keer in de maand. Ik ben zoals zo velen elke dag met onze hobby bezig maar de generale repetities nemen door mijn werk en deze drukke tijdsbesteding flink af.

Ik loop naar de badkamer en vul mijn slappe handen met wat koud water. In de spiegel kijk ik mijzelf aan en verdoezel het beeld door het water tegen mijn gezicht te slaan. Hè….. dat is fijn! Dan gaat de telefoon. Het is één van mijn vaste vismaten Arnold. Of ik vrijdag mee ga vissen..?! "Schijt een beer in het bos?" Natuurlijk ga ik mee! Hoe laat?

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.