Korte sessies

“Een vlinder vliegt van bloem tot bloem tot hij de perfecte honing vindt”

De dag begint vroeg, eerst voeren, terug naar huis om de oudste voor te bereiden voor school. Half 9 is uur U en ik heb 2 uur de tijd om mijn voorgevoerde stekje af te vissen. Voorbereiding is dan essentieel om het maximale uit je sessie te halen. Zorgen dat je rigs scherp zijn, beazen, PVA”tje eraan, the works. Licht bepakt met enkel het hoogstnodige en natuurlijk een thermoskan met thee, want de inwendige mens heeft ook aandacht nodig.

Voorbereiding

Nieuw speelgoed

Ik ben min of meer de Baitingspole van Cygnet aan het uitproberen, om te kijken of het past binnen mijn visserij. Dit stukje speelgoed is niet essentieel, maar ach. Een nieuw speeltje moet altijd getest worden natuurlijk! Aangekomen op de stek zag ik bellenplakaten en mijmerende vis her en der. Dat geeft een goed gevoel en met vol vertrouwen schuif ik de Baitingpole naar mijn visgrond om vervolgens met ingehouden adem en met bijna chirurgische precisie het voer en mijn rig te water te laten. Spot on fishing and game on! Delkims op scherp en genieten maar.

Momenteel probeer ik de baitingpole uit om te zien of deze aansluit bij mijn wensen
Momenteel probeer ik de baitingpole uit om te zien of deze aansluit bij mijn wensen

Ik ben een dromer, altijd al geweest. De horizon voorbij kijkend. Op zoek naar antwoorden. Vage raadsels verschijnen aan de oppervlakte. In mijn gedachte zie ik dat de perfecte sessie vorm krijgt. “trill, trill – trill,trill.” Huh? Ow, ik dwaal af. In mijn broekzak voel ik mijn telefoon trillen. Iets of iemand vraagt mijn aandacht! Ik kijk op mijn scherm.

Iemand vraagt mijn aandacht

Al aan de waterkant zittend tuur ik verder over het water. Ik probeer mijn focus te herpakken, maar het lukt niet. In mijn gedachte zit ik al bij het inpakken. Daar wil ik nog niet aan denken, want dan is alles ineens zo definitief. Ik ben altijd best druk in mijn doen en laten. Het water dwingt mij op de een of andere manier alles slowmo te doen. De natuur heeft een rustgevend effect op mijn gemoedstoestand, heerlijk!

Tasje voor een tasje

Daar zit je dan. Het inpakken is aanstaand. De keuze is gemaakt, althans mijn vriendin heeft die keuze min of meer gemaakt! Love u B. De vistijd zit er voor deze sessie helaas op en enigszins teleurgesteld berust ik mij in gewaarwording. Het beste wat je eigenlijk kan doen is dan de “korte klap”. Lood binnendraaien en de rest volgt. Probeer het binnen draaien van je hengels maar eens uit te stellen. Geheid kans dat het op de een of andere manier botst, want als ik naar mijn eigen visserij kijk dan moeten mijn gebruikte rigs in een apart zakje en mijn lood gedroogd terug in de ledpouch enz enz. Om gek van te worden. Het één kan kennelijk dan niet zonder het ander en alles zomaar klakkeloos op je barrow/kar- of in je rugzak doen is er voor mij niet bij. Kwaaltje uit het verleden. Allergisch voor openstaande tasjes en ritjes. Ik zie sommige lezers al instemmend knikken en zich herkennen in dat beeld wat ik u zojuist schets.

Een tasje voor een tasje
Een tasje voor een tasje 

In gedachte praat ik mezelf extra “vistijd” aan. "Ach, 15 minuten moet wel lukken” denk ik bij mijzelf. Mijn aandacht wordt getrokken door een koppeltje laag overvliegende eenden die met een kwak vlakbij mijn stek neerstrijken. Wat volgt is een run op mijn rechter hengel. De Delkim laat van zich horen en het 8ft hengeltje van Prologic gaat bijna vierkant de hoek om, wow! In mijn ooghoek zie ik meneer vis afstevenen op een rietveld rechts van mij. De spoel blokkeer ik met mijn hand en ik zet een stap achterwaarts om zo af te kunnen blokken, helaas wint hij het van mij, want hij zit al in het riet. Een zak cement geeft meer mee, maar deze niet. Ramvast in het riet en een nat pak is het gevolg, want ik wil koste wat het kost de karper bevrijden uit het riet. Maar helaas, nog voor ik bij het riet kom schiet de vis los. Gelukkig is de onderlijn gebroken en zwemt deze lood- en leadervrij rond.

Natte sokken

Omdat mijn schoenen vol waren gelopen en ik mijn voeten even wil laten drogen in de zon, trek ik mijn sokken uit. Nog voor ik mijn 2e schoen uit heb schiet mijn linker hengel ervan door. Dat resulteert in een raar tafereel van een hinkende visser met 1 schoen, iets met brandnetels en zo.. verder laat ik het daar bij. Deze karper voelt gelijk goed en kiest het open stuk water. Na een fraaie dril zie ik dat onze vriend zich gewonnen geeft en dat hij onder de oppervlakte zijn kleuren weergeeft. Weer een polderknaap van formaat! Mijn dag is weer top. Ik heb nog 10 minuten op de klok en leg snel mijn hengel met een Ronnierig op scherp. Omdat ik thuis al enkele rigs had voorbewerkt was het een kwestie van plug- and play. Een kind kan de was doen!

Vis!

Ik ben een dromer, altijd al geweest en in die vlinder die naar de perfecte honing zoekt kan ik mijzelf wel vinden. De perfecte sessie zal nooit komen, want de mens wilt altijd meer, groter, beter of anders. Ik ben mijzelf daar van bewust, maar och, die honing is zo zoet! Have a blast!

Bekijk hieronder ook de video van deze sessie

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.