Tussen zwijgen & gillen: De zoektocht

Een smal lichtbundeltje valt op het boek dat op mijn schoot ligt. Ik ben gepakt door het verhaal, de wijze van vissen en bovenal de karakteristieke Engelse vissen die op de prachtige foto’s worden getoond door Terry en zijn maten. De titel van het boek, “still searching”, is alleszeggend en heeft ook betrekking op mijn eigen visserij. Een nieuw jaar met nieuwe kansen en hopelijk ook nieuwe successen waar al even naar gehunkerd wordt. Ondanks een aantal mooie vissen uit het afgelopen seizoen zijn de resultaten de laatste jaren namelijk niet grandioos te noemen, maar dit heb ik voor het grootste deel te danken aan mijn eigen keuzes in mijn visserij.

Een zoektocht binnen mijn eigen visserij, één naar avontuur, maar toch ook naar vastigheid. Mijn visserij in eigen land is voor dit jaar wel redelijk zeker, maar wat ga ik doen in het buitenland? Kies ik dit jaar wederom voor de Franse oevers langs een meer, rivier of een kanaal? En ga ik dan naar een betaalwater of voor de zoveelste keer op mijn bek op een openbare stek? Misschien stel ik mijn koers wel bij richting andere landen zoals Slovenië of Kroatië… zoveel water en teveel opties.

Even wordt de tent verlicht door een fel blauwe led. Ook de delkim twijfelt duidelijk, maar dan tussen zwijgen en gillen. Uiteindelijk houdt hij het bij een enkele piep als compromis. Het was misschien ook teveel van het goede om instant op het water neer te ploffen in deze periode. Zoveel potentiele ‘winterstekken’ dat het gewoon gokken is waar de vis zich ophoudt in deze koudere maanden. En we hebben tot noch toe dan nog geen winter gehad, maar van mij mag het snel lente worden!

Zoektocht 2

In mijn seizoensupdates van vorig jaar heb ik mijn visserij op het thuiswater uitgebreid met jullie gedeeld. Ook dit jaar wil ik dit water veel gaan bevissen. Met de ervaringen uit het voorgaande seizoen en de informatie die ik middels de locals heb vergaard denk ik dat ik er dit jaar met de juiste inzet goede resultaten te behalen zijn. Bij het bestuderen van de vijftien aanbeten uit het vorige seizoen lijkt de luchtdruk een duidelijke rol te spelen en daarom wil ik daar dit jaar extra aandacht aan gaan schenken. Uiteraard zal ik ook dit jaar mijn ‘belevenissen’ met jullie delen, middels een nieuwe serie verslagen, waarvan deze als kick-off gezien kan worden.

Voor mij gaat de zoektocht dit jaar weer heerlijk door.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.