Tussen zwijgen & gillen: Een paar uurtjes

Een lekker zonnetje staat pal op de stek waar ik vorige week ben gestart met vissen. Binnen drie korte sessies wist ik vijf karpers te vangen op het kanaaltje en het vertrouwen in de voorjaarsstek is dan ook torenhoog. Beide hengels worden met een tijgernootje beaasd en onder het kantje geplaatst. Vorige week werkte dit nog prima en gedurende het weekend hebben de vissen weer even rust gehad op de stek.

Tijdens de voorgaande sessies kreeg ik steeds binnen korte tijd al actie, maar deze blijft nu uit. Ook het spotten van karper lukt niet en ik zie alleen een groep brasems die met regelmaat over het aas zwemt. De koppen van de beesten staan echter niet naar vreten en de bijgevoerde tijgernootjes blijven daardoor keurig liggen voor de karpers.

Na drie uur vissen duikt eindelijk de eerste karper op, net op het moment dat ik van plan ben naar huis te gaan. Rustig zwemt hij tussen de brasems door en ligt hij in de stroming te dobberen. Ook deze vis heeft duidelijk geen zin om te azen en het lijkt een hele opgave te worden om de vissen aan het vreten te krijgen. Als er dan toch meerdere vissen arriveren wordt het spannender. Met regelmaat duiken er karpers naar de bodem richting het aas. Naarmate de tijd verstrijkt en de karpers actief blijven ’duiken’ neemt de spanning toe. De rietstengel naast mijn aas begint iets te trillen, een schim duikt (weer) naar beneden richting het haakaas. Mensen die karpervissen associëren met ontspanning en rust hebben vast nooit met een polaroidbril op de neus onder het eigen kantje zitten vissen... ik ga kapot!


De rietstengels trillen ...


Als het zonnetje weer achter een wolk vandaan komt is het oranje nepmaisje op de tijgernoot zichtbaar op de bodem, de karpers zijn weer verdwenen. Een blik op mijn horloge doet me dan toch maar inpakken, want zonder het door te hebben gehad zit mijn vriendin alweer anderhalf uur langer op me te wachten dan gepland…

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.