5 Handige tips uit de praktijk

Als je veel uren aan de waterkant doorbrengt dan zit gemak soms in de kleinste dingen. Daarnaast gaat er nog wel eens iets mis aan het water of tijdens het vervoer. Tom Lenters staat bekend om zijn klunzigheid en heeft door de jaren heen genoeg praktijkervaring opgedaan om af en toe een handige tip uit zijn mouw te toveren. Hieronder vind je vijf handige tips die hij jou mee wil geven. Mogelijk dat ook jij er iets aan hebt!

Hygiëne

Zit je ook wel eens net als ik een week aan de waterkant en begin je je voeten door je schoenen te ruiken. Maar je kunt je niet fatsoenlijk wassen omdat de omstandigheden zich er niet toe laten? Dan heb ik een handigheidje voor je. Je hebt net als natte doekjes voor je billen, ook vochtige washandjes in een pakje. Deze worden vooral in de zorg gebruikt. Een teiltje warm water is niet meer nodig. De verzorgers stoppen de washandjes even in de magnetron en die zijn klaar om te poetsen. Ideaal om in je tent even de voeten, oksels etc. even op te frissen.

Bij een langer verblijf aan de waterkant is het belangrijk om jezelf ook te verzorgen

Kussensloop

Lekker in je slaapzak. Je hoofd op je favoriete kussen, maar dit is het enige item van je vis gear dat niet camou groen is maar spierwit? Ik heb dit opgelost door mijn oude leger shirt uit de plunjebaal te halen en deze als kussensloop te gebruiken. Past perfect.

Eenvoudig en praktisch

Lichtjes in de duisternis

Ik heb deze handige dingen al eens in een ander artikel beschreven. De breekstaafjes die je in houdertjes doet zodat je ’s nachts ziet waar je lijnen liggen zodat je er niet met je elektromotor doorheen vaart. Maar deze breekstaafjes kun je ook voor andere zaken gebruiken. Midden in de nacht krijg je een snoei harde run! Je schrikt uit je slaap op en de adrenaline giert door je aderen. Maar dan. Waar zit die rits van de tent!? Na een hoop geklooi strompel je eindelijk naar je hengel, maar gaat dan keihard op je plaat want in het heetst van de strijd ben je helemaal vergeten dat er op weg naar je hengel nog een stronk, drempel, steen of in mijn geval laatst een lager deel in de steiger ligt. Makkelijk op te lossen door een breekstaafje in je ritssluiting te maken en een staafje bij het obstakel neer te zetten.

Een breekstaafje in de rits van je tent of op de grond kan veel frustratie voorkomen
Een breekstaafje in de rits van je tent of op de grond kan veel frustratie voorkomen

Hengeltopbeschermer

Misschien vind je het wat overdreven, maar ik neem de moeite om tijdens het inpakken van mijn foudraal de toppen van mijn hengels te beschermen met stukken verwarmingsbuis materiaal. Het zal niet de eerste keer zijn wanneer er een top oog sneuvelt door lomp gebruik of per ongeluk ergens op te gaan staan. Ik neem het zekere voor het onzekere. Kleine moeite. 40 cm buis om je toppen.

Voor sommigen overdreven, voor Tom een must
Voor sommigen overdreven, voor Tom een must

Verzekeren

Misschien heb je het mee gekregen? Ik ben voor het eerst in mijn 30 jarige vissersbestaan beroofd van 2 tassen. 10 minuten uitvaren en weg waren ze. Waarschijnlijk door een onverlaat die dit vaker heeft gedaan. Maar goed, 600 tot 700 euro pleite. Maar het ergste en tevens domste was, dat ik niet was verzekerd. Ik kon dus fluiten naar mijn spullen. Gelukkig kreeg ik veel steun en hartverwarmende aanbiedingen van mensen die ik alleen van Facebook ken, die mij hun slaapzak en tas aanboden. Dat deed mij goed. Iedereen bedankt nog daarvoor. Ook kreeg ik van verschillende mensen tips om een ‘buitenhuisverzekering’ te nemen. Deze kun je bij de meeste verzekeraars wel krijgen, maar ze zijn nogal verschillend. Vergelijk ze dus met elkaar wat jou het beste past. Stel je spullen worden dus gestolen, je camera dondert in het water of je telefoon is kwijt. De meeste dingen worden vergoedt, met of zonder eigen risico. Dat staat allemaal wel in de polis. Dus wees slim: sluit een verzekering af. Het kost gemiddeld vijfeneenhalve euro per maand. Peanuts vergeleken met wat ik in één klap kwijt was afgelopen maandag.

We nemen tegenwoordig genoeg dure materialen mee naar het water. Een goede verzekering is aan te raden
We nemen tegenwoordig genoeg dure materialen mee naar het water. Een goede verzekering is aan te raden

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.