De floss hair

Er zijn veel rigs waarmee je de boilie moet bevestigen aan een ringetje. Het ringetje geeft de boilie meer bewegingsvrijheid waardoor veel vissers het graag gebruiken. Een nadeel voor veel mensen is de manier van bevestigen. Het is namelijk nogal een priegelwerkje. Nou kun je met floss heel gemakkelijk een boilie bevestigen zonder dat je hierbij een stopper nodig hebt. Een vereiste is wel dat je gebruik maakt van een harde boilie. Gebruik je toch een zachte boilie, is de kans aanwezig dat hij van de hair loskomt.

1 • Aansteker
2 • Floss
3 • Rig
4 • Boilie (harde pop-up)


Pak ongeveer 10 cm Floss en haal dit stuk floss door het ringetje van de rig.


Rijg nou de boilie op een boilienaald. Gebruik een zo dun mogelijke boilienaald zodat het gaatje in de boilie klein blijft. Vouw de floss dubbel en rijg je boilie op dit stukje floss zoals te zien is op de foto. 


Trek nou de hair door de boilie zodat de uiteinden er aan één kant uitkomen.


Knip nou het uiteinde van het stukje floss af. Zorg ervoor dat er nog ongeveer 1 cm uitsteekt.


Pak nou je aansteker en houd dit bij het uiteinde van het floss. Het floss zal nou gaan smelten. Er ontstaat nou een klein bolletje. Stop met verwarmen wanneer het bolletje tegen de boilie komt.


Druk nou je vinger op het bolletje. Zoals je kunt zien op de foto heb je het bolletje mooi plat gemaakt waardoor de boilie mooi op zijn plaats blijft. Je hebt dus als het ware een stopper gecreëerd.

Gemakkelijk, snel en betrouwbaar. Heel veel succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.