De tip van…

Vorige week riep ik jullie op om tips in te sturen voor de lezers van CarpFeeling. Een aantal vissers is daar direct mee aan de slag gegaan en daarom kunnen we jullie gelijk een eerste editie van ‘De tip van…’ voorschotelen. Deze week tips over het verkleinen van je tacklebox, het fixeren van je snowman en het uitzetten van ‘aasindicatoren’.

Verklein je tacklebox – Guido van den Berkmortel

We slepen vaak veel te veel materiaal mee naar de waterkant. Dit neemt niet alleen veel plaats in, maar is ook nog eens een stuk zwaarder. Guido stuurde ons deze tip in en laat zien hoe klein je je tacklebox kunt maken, dat scheelt!
 

cfimage
Met dit tackleboxje heb ik altijd alles bij de hand!


A: 2 extra gewichtjes voor mijn hangers en twee plugjes voor mijn Neville piepers
B: Een paar extra haken t.b.v. pen- en oppervlaktevisserij
C: Kleine BIC aansteker en een stanleymesje
D: Boilienaalden, twee pennetjes en het kleinste Zwitsers zakmesje incl. schaartje!!
E en F: Wartelloodjes 43 en 60 gram (ieder twee)
G: Tubing
H: Diverse lichte schuif- en wartelloodjes
I: Kraaltjes, leadclips, wartels, tailrubbers, speedlinks etc.
J: 5 voorgeknoopte rigjes
K: Wat plastic baits, diverse kleuren maisjes en maden
L: Baitstoppertjes en rubberen stuitjes
M: Loodhagels groot
N: Loodhagels klein en kneedbaar lood (putty)

Waar een tandenstoker al niet goed voor is – Tom

Bij het gebruik van droge boilies of een (te) grote boilienaald kan het lastig zijn om een snowman montage op de hair te rijgen, zonder dat de boilies van elkaar schuiven. Ik gebruik dan vaak een tandenstoker die ik in beide boilies prik. Het restant knip ik af. Zo blijven je boilies goed bij elkaar zitten.
 

cfimage
Je boilies blijven mooi bij elkaar

Aanwezigheidsindicatie – Elmer

Ik vis vaak met beide hengels op een voerplek op open water, maar ben dan toch benieuwd of de karpers zich in de eigen kant bevinden. Je zult immers maar net die bak missen die onder je voeten aast. Om te kunnen zien of de karper in de eigen kant actief is maak ik gebruik van een simpele methode. Ik peil de diepte voor de kant uit en monteer een lichte dobber aan een lijntje. Het lijntje knip ik af op de diepte van de stek. Aan de andere kant van de lijn monteer ik een lood. Ik plaats de lijn op de gewenste stek en strooi er wat voer omheen. Als er vis op het voer zit dan zie je dit duidelijk aan de dobber. Die begint te ‘waaien’. Je merkt hierin duidelijk het verschil tussen witvis en karper. Als ik denk dat er karper actief is dan plaats ik voorzichtig een rig achter de dobber. Deze methode levert mij regelmatig (bonus)vissen op! Vergeet niet om achteraf het lijntje weer weg te halen ;)

cfimage
Je ziet het duidelijk aan je dobber


Dat waren de eerste drie tips. Heb jij ook een interessante tip voor de medevisser? Lees hier hoe je je tip kunt insturen. Wellicht dat jouw tip in de volgende editie terug te vinden is!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.