Een Leadcore Leader maken

Natuurlijk kun je een leadcore leader kant en klaar in de winkel kopen, maar waarom zou je hem niet gewoon zelf maken als je hiermee veel geld bespaard. Als je ervan uit gaat dat je voor een pakje met 3 leaders al gauw €10,- kwijt bent terwijl je een rol van 10 meter al voor €15,- hebt. Uit die 10 meter kun je gemakkelijk 10 leaders maken (hangt af van de lengte van je leader).

Wanneer je een leader goed knoopt zie je niet eens het verschil tussen een kant en klare leader en je eigen creatie.


1 • Een rolletje leadcore
2 • Secondelijm
3 • Een scherp schaartje
4 • Een dunne fleurnaald
5 • Wartel (maatje 8)


Knip de gewenste afstand leadcore af. Hou rekening met 10 cm extra voor het maken van de lussen.


Schuif de mantel van je leadcore terug zodat het looddraad zichtbaar wordt. Knip nou ongeveer 8 cm van je looddraad af.


Schuif nou je mantel terug en trek het even goed aan. Pak je fleurnaald en rijg hem ter hoogte van het looddraad ongeveer 3 cm door de mantel zoals te zien is op de foto.


Schuif je wartel over het uiteinde van je leadcore. Pak nou het uiteinde, haak dit in je fleurnaald en trek hem voorzichtig door de mantel van je leadcore.


Pak nou je beide uiteinden en trek het geheel stevig aan! Doe hetzelfde (maar dan zonder wartel) bij het andere uiteinde en knip de restjes weg zodat je een mooie compacte lus hebt.


Voor de zekerheid is het aan te raden de lus met een druppel secondelijm te verzekeren. Zo weet je zeker dat het geheel mooi op zijn plek blijft zitten.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.