Weightless Hook

Een veel gebruikte techniek om het gewicht van je op te heffen is om een zogenaamde wafter te gebruiken. De wafter is lichter dan een normale boilie en zal dus het gewicht van je haak teniet doen. Althans, dit hangt natuurlijk volledig af van het gewicht van je haak en wat het drijvende vermogen van de wafter is. Door deze zelf te maken met wat foam of kurk kan je dit heel precies doen, maar als je er gewoon één uit een potje pakt is dit niet heel nauwkeurig. Maar als je nu je haak volledig gewichtloos maakt heb je exact hetzelfde effect, maar zal dit bij iedere boilie of ander haakaas werken. Dit kan je heel gemakkelijk doen door op de haaksteel wat foam te monteren. Vervolgens knip je hier kleine stukjes af totdat je een uiterst kritisch gebalanceerde haak overhoud. Een bijkomend voordeel is dat door het foam de haak eigenlijk ook direct in goede positie staat om te haken hierdoor is een 'shot on the hook' overbodig. Laten we eens aan de slag gaan.

Benodigdheden

Benodigdheden voor je uitgebalanceerde haak

  1. Haak
  2. Braid
  3. Krimpkous
  4. Schaartje
  5. Pulla
  6. Foam
  7. Rig tube

Doordat je het gewicht van de haak gaat opheffen kan je ook gerust een wat groter model nemen (bijvoorbeeld maat 4). 

Stap 1

knoop eerst een standaard rigBegin eerst met het knopen van een standaard rig 

Stap 2

Monteer nu de foam en rig tubeMonteer nu een stukje foam en vervolgens een stukje rig tube op de hair middels een boilie naald

Stap 3

Schuif nu de rig tube over de haakSchuif nu de rig tube over de haak

Stap 4

Balanceer nu je haak uitKnip nu stukjes van het foam af totdat de haak net zinkt. De haak dient netjes te rusten op het oog en de haak punt. 

Afmonteren

Een kritisch gebalanceerde haak

Je kritisch gebalanceerde haak is nu af. De rig kan je nu afmonteren naar wens, een simpel lusje voor een quicklink of door een andere boom sectie met bijvoorbeeld trigga link of fluoro carbon.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.