Facebook’s Finest #01

Karpervissen… we kunnen er uren over praten en soms hele dagen mee vullen. We hebben een fantastische hobby, dat is zeker. Een hobby waarin we vaak getuige zijn van de prachtige dingen in de natuur. Denk hierbij natuurlijk aan onze geliefkoosde vissen, maar bijvoorbeeld ook aan andere dieren, planten, weersomstandigheden en fantastische zonsondergangen. Zulke momenten zijn vaak moeilijk te beschrijven, maar doorgaans goed vast te leggen op foto of video. Steeds meer vissers brengen hun tijd aan de waterkant dan ook door met de camera in de handen. 

Het internet wordt overspoelt met geweldige foto’s, gemaakt door karpervissers over de hele wereld. Veel van deze foto’s worden op Facebook geplaatst, maar raken soms in de vergetelheid door de ingewikkelde wijze waarop deze website berichten aan je voorschotelt. Wij vinden dit zonde en het is tijd om die prachtige foto’s voor eens en altijd een podium te geven. Vanaf vandaag zullen we om de week een selectie maken van prachtige foto’s die we op Facebook zijn tegengekomen. Deze plaatsen we in de nieuwe rubriek; Facebook’s Finest.

‘Come on... rise God damn you!’
‘Come on... rise God damn you!’
Foto: Simon McGabe

Een heerlijke plaat om deze eerste aflevering mee te beginnen. Het heeft alles: scherpte, sfeer en spanning.

Bron: Angling Photography

‘1am a few nights ago’
‘1am a few nights ago’
Foto: Steve Franks

Hoeveel mensen liggen er al in de slaapzak en missen zo’n moment? Met lange sluitertijden, veel geduld en koude vingers wist Steve dit mooie moment vast te leggen.

Bron: Angling Photography

 ‘Let there be light...’
‘Let there be light...’
Foto: Oli Davies

Urban Fishing wordt steeds populairder en een foto als deze toont ook aan waarom. Op zoek naar de verborgen parels in de stad.

Bron: Oli Davies

 ‘Het boegbeeld van Urban Fishing’
‘Het boegbeeld van Urban Fishing’
Foto: Alain Blair

Nog een fantastische plaat uit de categorie ‘Urban Fishing’. Dit is de nieuwe omslagfoto van Alain Blair’s Facebook pagina. Wat een topplaat!

Bron: Urban Banx with Alain Blair

 ‘Een heerlijke drilfoto van Bart-Jaap’
‘Een heerlijke drilfoto van Bart-Jaap’
Foto: Bart-Jaap Koorn

Het mooiste moment van de dag is vaak ook een moment waarop de karper actief is. Dat zorgt voor deze brute combi!

Bron: Bart-Jaap Koorn

‘Winter’
‘Winter’
Foto: Joery van der Beek

Je hebt hem wellicht al voorbij zien komen op onze Facebookpagina, maar deze brute plaat van Joery verdient absoluut een plek in dit artikel. Hoewel je warm wordt van zo’n foto is een dikke slaapzak wel een must ;)

Bron: Joery van der Beek

 ..No words Needed...Yeahh! ..'
..No words Needed...Yeahh! ..'
Foto: Emiel Tuijp

Zwijmel…  

Bron: Emiel Tuijp

‘Sky on Fire!’
‘Sky on Fire!’
Foto: Rick Kloekke

Deze foto heb je vast al eens voorbij zien komen, want hij is heeft al diverse website’s gehaald. Ik heb zelden zo’n brute foto van een zonsondergang gezien! Rick schrijft zelf het volgende: “Gisteren verwachtte ik een dikke zonsondergang en mijn verwachting kwam uit! Hier een still image uit een timelapse sequence! Niet 'oversatturated', maar een echte weergave van de werkelijkeid, it was unreal!!”

Bron: Rick Kloekke

Met deze fantastische platen zit de eerste editie van ‘Facebook’s Finest’ er op. Ben jij een topfoto tegengekomen die je met ons wilt delen? Laat dan een reactie achter op dit artikel of vul het contactformulier op de website in.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.