Patricia van Waes aan het woord

Sommige namen zie je veel voorbij komen op social media of in de bladen en van sommige namen heb je misschien nog nooit gehoord. In onze rubriek ‘aan het woord’ interviewen we zowel bekende als onbekende karpervissers uit binnen- en buitenland. Op deze manier leren we niet alleen de persoon beter kennen, maar nemen we ook een kijkje in zijn of haar visserij. In deze editie spreken we met Patricia van Waes, de stille kracht achter CarpFeeling aangezien zij de boekhouding en administratie voor onze website verzorgt.

Voor de lezers die jou nog niet kennen, wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Patricia van Waes, 33 lentes jong en ben woonachtig in Axel dat ligt in Zeeuws-Vlaanderen (Yep, dat hoort nog net bij Nederland). In het dagelijks leven ben ik moeder, huisvrouw, vriendin van Edwin Stoffels en voorlopig nog werkzaam als administratief medewerkster in de psychiatrie. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en stel graag doelen en ga ik dus per 1 oktober op zoek naar een nieuwe baan. Ook zullen jullie meer van gaan zien nu ik meer tijd in CarpFeeling zal gaan steken. Zoals sommige van jullie weten ben ik sinds 2016 de administratieve kracht achter de schermen van CarpFeeling.

puur genietenPuur genieten

Hoe combineer je jouw visserij met je persoonlijke leven thuis?

Aangezien we een samengesteld gezin zijn met vier kinderen is het doordeweeks een drukke boel. Door deze omstandigheden hebben we om het weekend even tijd voor onszelf en wordt deze natuurlijk vaak doorgebracht aan het water. Natuurlijk niet te vergeten dat we ook de mogelijkheid hebben om in de meivakantie een langere sessie te draaien. Meestal kiezen we dan voor een betaalwater in Engeland, Frankrijk of het koude kikkerlandje Nederland. Discussies over ‘moet je nu alweer gaan vissen?’ zijn bij ons thuis niet echt aan de orde. De eindeloze discussies over waar we gaan vissen en wie de eerste run pakt hebben we dan weer wel. Alles heeft zo zijn charmes denk ik.

rustWaar ik het allemaal voor doe...

Hoe ervaar je het als vrouw om te vissen in een mannenwereld?

Daar heb ik absoluut geen problemen mee, ‘ik sta mijn mannetje wel’. Vissen is puur een hobby waar ik mijn energie uit kan halen, mijn rust kan vinden en het belangrijkste dat ik er van kan genieten. Tijd voor jezelf vind ik dan ook erg belangrijk. Dat de mannen vreemd kijken als ik een gesprek aan ga over vissen en dat ik er nog verstand van blijk te hebben ook, went vanzelf. Ik leerde vanzelf hoe je je als vrouw in een mannenwereld het beste kan gedragen. Toen ik vijf jaar geleden voor het eerst ging vissen, en aan een karpervisser vroeg 'of ik eens aan zijn ballen mocht ruiken' wist ik meteen met een rood hoofd te vertellen dat dat nu boilies waren. Het heeft ook zijn voordelen laten we maar zeggen…

MannenwereldIk voel me als een ‘vis’ in de mannenwereld

Welk product is voor jou onmisbaar in jouw visserij?

We delen onze hobby en hebben natuurlijk niet alles dubbel, maar dat neemt niet weg dat onze garage goed vol staat met de nodige visspullen. Over wat nu echt onmisbaar is in mijn visserij denk ik al snel aan de boilie. Waar het allemaal voor mij mee begonnen is en de meeste visvangsten aan te danken heb. Ik heb het dan over een pop up geweekt in de Goo, gemonteerd op een KD-Rig in een Solid PVA Bag. Eigenlijk leg ik nu altijd wel een hengel in met deze techniek, omdat me dat 100% vertrouwen geeft. Anders heb ik toch het gevoel niet goed te liggen en dat geeft me dan toch de nodige onrust. Nu ik er zo over nadenk is vertrouwen misschien nog wel het meest onmisbare in mijn visserij.

vertrouwen
Dit geeft mij 100% vertrouwen

Als ik je vraag naar je favoriete vangst aller tijden, welke vis komt er dan als eerste in je op?

De eerste karper die ik ving. Samen met Edwin ging ik vaak mee om te leren hoe dit vissen nu in zijn werking ging. Eigenlijk was ik net een beetje gewend aan het voorntjes tikken en al trots dat ik dat alleen deed. Nadat ik allerlei piepende taferelen hoorde stond Edwin al met de hengel in zijn hand en zei: `Hey pat, hij vliegt niet de bomen in en ik had je wat beloofd, deze is voor jou!`en duwde de hengel in mijn handen. Daar stond ik dan... een dame, nog nooit de kracht van een karper gevoeld! Wat een adrenaline in je lichaam, vooral als je nog nooit een karper hebt gevangen. Met de nodige aanwijzingen heb ik de vis gedrild. Bijzonder, maar een geweldige ervaring die ik nooit meer vergeet. Een ervaring waar ik niet op gerekend had en geen tijd voor had om over na te denken of ik dit nu echt wel al alleen zou kunnen. Maar ik had een mooie karper van 7 kilo op de kant gekregen en voelde me super trots! Ondanks dat de adrenaline bij elke run wederom door mijn lichaam giert, blijft dit mijn favoriete karper!

de eerste karper blijft mijn favorietTrots op mijn eerste karper die me nog lang bij zal blijven

Wat is jouw favoriete vis gerelateerde boek of film?

Free Willy, aangezien ik helemaal niks heb met boeken of films is dit de enigste film die bij me opkomt. Ik beleef mijn visserij op mijn eigen manier en haal mijn inspiratie voor rigs etc. van internet.

Wat is voor jou het meest onderschatte aspect binnen de karpervisserij?

Er zijn denk ik genoeg aspecten die onderschat worden, maar als ik puur naar mijn persoonlijke visserij kies ik toch wel voor het aspect ‘beleef je eigen plezier’. Sommige karpervissers kunnen niet genieten van hun eigen passie en kijken daardoor naar een ander. Als je een mooie karper hebt zien zwemmen of in je net geland hebt kan je er bijna al vanuit gaan dat die stek morgen bezet is. Zoek je eigen stek en ga de uitdaging zelf aan, lijkt mij een mooi motto voor diegene. Vervelend is wel dat diegene mijn passie voor een klein deel verpesten. Trots op een mooie vis deel je deze tegenwoordig snel op social media, althans persoonlijk vind ik het leuk om mijn passie op die manier te delen. Als je niet wilt dat het gelijk duidelijk is waar deze gevangen is komen er gelijk een hoop aspecten bij waar je op moet letten, dat ik hem soms liever al verder laat zoeken naar mijn boilies.

genieten
Genieten van alles wat erbij komt kijken……

Wat hoop je op sportvisgebied in de toekomst nog te kunnen bereiken?

Het blijven genieten van mijn (onze) hobby, soms merk ik dat het even niet lukt de rust te vinden. Edwin weet me dan altijd weer mee te krijgen naar de plek waar ik mijn rust kan vinden. Ik heb al veel geleerd, leergierig zal ik altijd blijven en hoop in de toekomst nog veel te leren. Zoals ik al eerder vertelde ga ik me meer inzetten voor CarpFeeling en gaan jullie dus meer van mij zien. Wie weet leren jullie nog wel iets van een vrouw in deze 'mannenwereld'.

Een goede leermeester is het halve werk al

Hoe zou jij je ultieme CarpFeeling omschrijven?

Mijn ultieme CarpFeeling is het wakker worden aan een rustig water, genietend van de stilte, zien hoe de ochtendzon door een dun laagje mist dat zweeft op het water boven de horizon komt en dat dan de heerlijke stilte verbroken wordt door het geluid van een springende karper. Of je nu iets vangt of niet, het is al fantastisch om je tijd in deze prachtige natuur door te brengen.

ochtendzon op etang de montHet ultieme CarpFeeling gevoel

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.