Wilco Gerrits aan het woord

In de rubriek aan het woord willen wij willekeurige vissers aan het woord laten aan de hand van vragen die wij ze stellen. Op deze manier willen wij de persoon in kwestie beter leren kennen, maar ook een kijkje in zijn visserij nemen. Deze keer laten wij Wilco Gerrits graag aan het woord over zijn privé, visserij en zijn betrokkenheid bij het nieuwe kledingmerk Urban By Nature.

Hallo Wilco, allereerst hartstikke leuk dat je een bijdrage wilt leveren aan deze Aan Het Woord. Voor de lezers die jou nog niet kennen, wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Goedendag, 
Mijn naam is Wilco Gerrits. Ik ben woonachtig in Eindhoven, geboren in het jaar 1992 en dat maakt mij op dit moment 25 jaar oud. Ik ben werkzaam in een vleesverwerkingsfabriek, waar ik leidinggevende ben en al jaren met veel plezier werk. Ik heb een opleiding gedaan tot machinaal houtbewerker in een timmerfabriek, maar door de crisis konden ze mij helaas niet houden. Ik heb gelukkig nog wel mijn diploma mogen halen, maar daarna werd mijn contract helaas niet meer verlengd. 

Genoeg serieuze praat, nu ga ik jullie mee nemen in mijn visserij, waar het in dit artikel om draait.

Hoe combineer je jouw visserij met je persoonlijke leven thuis?

Gelukkig heb een ik een hele lieve vriendin die meestal alles accepteert en mij lekker mijn gang laat gaan. Ook voor vrienden moet je tijd vrij maken. Zij kennen mij niet anders dan dat ik een zeer fanatieke karpervisser ben. Gelukkig accepteren ze dat ook. Ook wanneer ik een keer afzeg voor een avondje FIFA omdat ik liever een kort nachtje pak onder de sterren. Thuis ben ik veel met het vissen bezig, vaak kijk ik dan terug op de afgelopen vissessie om zo mezelf steeds te verbeteren, want perfectie bestaat in mijn ogen niet, er zijn altijd verbeterpunten. 

Wanneer ben je begonnen met karpervissen en hoe ben je ermee in aanraking gekomen?

Ik ben begonnen met vissen toen ik nog heel klein was. Mijn vader vond het vroeger heel erg leuk om mij mee te nemen naar de waterkant en mij mijn eerste visjes te laten vangen. Hierna ging het balletje rollen en werd ik bezeten door het virus en zodoende ben ik geworden tot wie ik nu ben.  

Ik zie via social media altijd prachtige foto’s voorbij komen. Ben je altijd bewust op zoek naar het perfecte plaatje?

Dat klopt zeker! Ik ben iemand van perfectie en wil ook graag dat iedere foto dat uitstraalt. Niet alleen de man/vis foto's wil ik graag tip top in orde hebben, maar ook de sfeerfoto's moeten kloppen. Ben je nieuwsgierig naar mijn foto’s, kijk dan op mijn social media pagina's zoals Instagram (wilco_gerrits) of op Facebook.   

Je bent sinds kort betrokken bij het op sportvisserij gerichte kledingmerk Urban By Nature, kun je ons iets meer vertellen over dit merk?

Jazeker, UBN "Urban By Nature" is een merk dat zich op dit moment bezig houdt met voornamelijk Urban Kledij (Streetwear). UBN laat zich inspireren door The Animal Kingdom en door de typische Urban lifestyle van tegenwoordig. Gooi die twee bij elkaar en je krijgt Urban By Nature. Onze main Mascotte is de Gorilla, naar onze mening de echte ‘King of The Jungle’, maar er zullen spoedig meer animal designs komen die de kledij mogen kenmerken! Het is dus een merk dat niet perse alleen voor de sportvisser bestaat, maar voor ieder die zichzelf aangesproken voelt als ze de woorden 'urban' of 'nature' horen. 

Welk product is voor jou onmisbaar in jouw visserij?

Er zijn veel dingen die ik niet kan missen tijdens lange of korte sessies. Wanneer ik er één moet kiezen dan ga ik toch voor mijn Fox Supa Brolly. Het is een geweldig product, snel op te zetten en zeer ruim voor één persoon. Zo kan ik bijvoorbeeld spullen opzetten en afbreken in nog geen 15 minuten!

Hoe pak jij een nieuw water aan?

Als ik een nieuw water ga aanpakken, dan zijn er altijd dingen te vinden op Google. Daar kijk ik dan ook zeker. Het lezen van verhalen van mensen die er al eens geweest zijn, hun ervaringen met het water. Daarnaast ga ik op mijn vrije dag even naar de waterkant, loop ik een rondje en dan observeer ik het water ook goed. Er is meestal wel ergens activiteit op het water te vinden. Springende vis, rollende vis of aasbellen. Er is altijd wel een teken van leven te bekennen.  Dit riedeltje herhaal ik een aantal keer zodat ik het water goed in kaart kan brengen. 

Hoe belangrijk zijn onderlijnen in jouw visserij en wat is voor jou persoonlijk je meest gebruikte onderlijn?

De onderlijn is een zeer belangrijk onderdeel in mijn visserij. In principe vis ik altijd heel simpel, meestal met krimpkous of een line aligner. De haak moet altijd scherp zijn en de inhaking van de haak moet perfect zijn.

Boilies of partikels, duur of goedkoop, freezer of readymades, welk aas heeft jouw persoonlijke voorkeur en waarom?

Mijn voorkeur gaat uit naar zo vers mogelijk. De boilies moeten vers zijn. En als ik partikels gebruik het liefst ook zo vers mogelijk. Invriezen kan natuurlijk ook (als daar de ruimte voor is ). 

Wat is je favoriete vis gerelateerde boek of film?

De films van Pilaar en Hofman vind ik altijd wel leuk om naar te kijken. Persoonlijk heb ik niet zoveel met boeken, artikels vind ik altijd wel leuk om te lezen en zijn vaak ook zeer leerzaam. 

Wat is voor jou het meest onderschatte aspect binnen de karpervisserij?

Voor mij is het meest onderschatte aspect toch wel de plekken die de meeste vissers vaak te ver vinden lopen, of die ze (om wat voor reden dan ook) links laten liggen. Dat zijn juist vaak de plekken die mij een extra pareltje op kunnen leveren.

Als ik je vraag naar je favoriete vangst aller tijden, welke vis komt er dan als eerste in je op?

Als ik daar goed over nadenk is dat een vis die ik recent heb gevangen. Op mijn verjaardag de top vis van het water vangen, op haar topgewicht. 13 januari 2017 zal ik dan ook niet snel vergeten. Ik had mij geen beter cadeau kunnen wensen.

Hoe zou jij je ultieme CarpFeeling omschrijven?

Mijn ultieme CarpFeeling is toch wel iedere keer weer de targetvis vangen die op het verlanglijstje staat. Het gevoel als de vis over het netkoord glijdt is onbeschrijfelijk. 

Wat hoop je op sportvisgebied in de toekomst nog te kunnen bereiken?

Ik wil natuurlijk gewoon blijven vissen zolang het mogelijk is, en zou het leuk vinden om mijn persoonlijk record steeds weer te verbreken. Verder hoop ik in de toekomst ergens een aandeel te kunnen leveren op het gebied van sportvissen, met als eerste stap: dit artikel!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.