Even buurten bij De Tacklebox

Het was dit weekend goed druk met opendagen en beurzen. Naast de  Nederlandse Visma was ook Carpin' One aan de gang in Engeland, waren er de opendeurdagen van Hengelsport Utrecht en opende de nieuwste  'carp only' hengelsportzaak van Nederland zijn deuren. Wij van CarpFeeling besloten de opening van De Tacklebox bij te wonen en zo reden Erwin en ik zaterdag naar Beilen naar de nieuwe winkel van Martin Post en Harnold Kikkert. 
 


Bij binnenkomst is het al lekker druk te noemen. Aan verschillende statafels staan karpervissers een praatje te maken over alles wat met onze hobby te maken heeft. Harnold en Martin staan trots achter de toonbank en heten ons welkom. Wat bij binnenkomst vooral er in het oog valt is dat de heren serieus werk hebben gemaakt van de indeling en aankleding. De winkel lijkt te zijn opgedeeld in diverse overzichtelijke hoeken waaronder een kledinghoek, endtackle hoek, aashoek en achterin een uitstalling van enkele bivvy's, slaapzakken, rodpods en foedralen van de gerenommeerde merken. 
 


Drukte achter de toonbank


We beginnen vooraan in de winkel  in de 'kledinghoek' waar je een flink assortiment van het nieuwe Navitas Apparel tegenkomt. Navitas is het nieuwe hoogwaardige kledingmerk van niemand minder dan Mark Munson die ooit ook Diem heeft opgericht. De kleding van Navitas is zeer hoogwaardig te noemen en daarom ook mijn inziens een prima uitgangspunt om op te nemen in je hengelsportwinkel. Naast Navitas zijn ook diverse caps van onder andere Nash netjes gepresenteerd net als een leuke range aan gepolariseerde zonnebrillen. Iets verder begint de endtackle hoek met een 4 meter aan Korda materialen. Een hengelsportwinkel anno 2013 zonder Korda is geen hengelsportwinkel meer te noemen en daarom kun je ook voor de Korda producten terecht bij De Tacklebox. 
 


Cool!


Naast Korda zijn ook de endtackle ranges van onder andere Ace Carp, Piet Vogel Rigsolutions, Fox, Avid, en Taska Tackle te vinden. De Tacklebox heeft goed ingespeeld op de actualiteit door zowel de ranges van Ace Carp als Taska Tackle op te nemen in hun assortiment. Ace Carp maakte het afgelopen jaar grote sprongen en komt geregeld met nieuwe en innovatieve producten. Ook Taska Tackle is binnen een kort tijdsbestek een groot merk geworden met tevens innovatieve producten die het verschil kunnen maken. Uiteraard zijn ook de producten van Fox vertegenwoordigd die net als Korda nog steeds een grote plaats innemen in het karperwereldje. 
 


End game, end game en nog eens end game


Een interessante wand voor de gadget freaks is de zogenaamde 'Hot Item' wand waar je bij binnenkomst tegenaan loopt. Op deze wand zijn echte musthave producten gepresenteerd als de hangers van Taska Tackle, Spombs, Producten van Reuben Heaton en JAG Products. Vooral de producten van JAG Products zijn zeer zeker de moeite waard. Dit opkomende merk wordt sinds kort ook verdeeld door een Nederlandse groothandel en dat betekent dat ook wij nu kennis mogen maken met hun kwalitatieve producten. Alle toebehoren om je haken te slijpen als de vijltjes, het vergrootglaasje en de SP Vice zijn aanwezig. Op deze wand zullen in de toekomst nog meer interessante merken en hun producten worden getoond!
 


Herwin Kwint vertelt


De rechterzijde van de winkel, gezien vanaf binnenkomst, is voorzien van luggage van tevens gerenommerde merken als Trakker en Nash. Ook handig is dat ze producten als stoves en bivvy accessoires netjes hebben gepresenteerd. Dit soort producten kom je niet overal tegen en zijn dus zeker een aanvulling. Daarnaast zijn ook de producten van Wychwood aanwezig als hun Solace banksticks en buzzer bars. Iets verder in de winkel vind je daarnaast enkele tophengels van Shimano en een aantal onthaakmatten van Nash, Fox, JRC en Avid.

In de aashoek zijn producten te vinden van enkele van de grote fabrikanten. Zo zijn onder andere producten uit de ranges van Solar Tackle, Discharge Baits, KGB Baits, Nash Bait en Dynamite Baits opgenomen. Ook MTC Baits neemt een aantal meters in met zowel boilies en additieven als een groot assortiment aan melen en toevoegingen voor de thuisdraaiers onder ons. Ook is er een vriezer present waar diverse smaken freezerbaits in liggen van MTC Baits. 
 


Lekker neuzen


Achterin de winkel zijn diverse brolly's, bedchairs en bivvy's uitgestald van onder andere Nash, Fox en Trakker. Het is wel zo fijn om de vaak 'dure' tenten even in het echt te bewonderen om te kijken of het wat voor je is. De Tacklebox heeft er dan ook goed aan gedaan om deze producten zo te presenteren. Ook slaapzakken en foedralen hangen aan de wand waarbij je net als bij de tenten, even de dikte van slaapzakken kan voelen. Wel zo fijn want een slaapzak moet je wel warmte kunnen bieden in koude tijden! Helemaal achterin de winkel is een koffiehoek gerealiseerd waar je even kan ouwehoeren met je vismaten onder het genot van een warm bakkie zwart.
 


Netjes uitgestalt


Zowel Erwin als ik waren enthousiast over deze nieuwe karperwinkel en vonden de opzet en vormgeving meer dan geslaagd. Het is duidelijk dat De Tacklebox heeft gekozen voor een basis assortiment bestaande uit gerenommeerde merken die momenteel hot zijn. Daarnaast is het ook duidelijk dat ze kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Binnenkort zal naast de 'stenen' winkel ook een online webshop worden geopend zodat je ook online hun producten kan bestellen. Wij hebben in ieder geval veel vertrouwen in deze nieuwe hengelsportzaak en willen Martin en Harnold dan ook heel veel succes wensen met hun nieuwe zaak! Bedankt heren nog voor de koffie!
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.