Even buurten bij Evolution Products

De laatste jaren hoor en zie je steeds meer voorbij komen van Evolution Products. Het bedrijf, dat in 2006 is begonnen met een webshop, heeft zich door de jaren heen flink doorontwikkeld en sinds vier jaar volledig gestort op het maken en verkopen van hun eigen aasproducten. Maar wie staan er nu eigenlijk achter het bedrijf en wat verkoopt men? In deze editie van ‘even buurten’ reizen we af naar Zuidwolde, de vestigingsplaats van Evolution Products.

Evolution Products biedt een uitgebreide assortiment aan aas
Evolution Products biedt een uitgebreide assortiment aan aas

Franeker klinkt je misschien bekend in de oren, want het is één van de bekende ‘elf steden’. Al hebben de mannen zelf trouwens niet zo veel met ijs, want dat weerhoudt ze enkel van het vissen. In 2006 zijn Aldert Tjoelker en Jan Boersma gestart met hun webshop. In eerste instantie verkochten ze vooral andere merken, maar al snel ging men aan de slag met hun eigen boiliemixen. De eerste machines werden aangeschaft en er werden hoofdzakelijk kleine partijen aas gedraaid voor vrienden en eigen gebruik. Maar toen alles net een beetje op de rit stond gooide een zwaar ongeval roet in het eten. Maanden ziekenhuis, revalidatie en de beperkingen ten gevolge van het ongeluk zorgden ervoor dat alles op een laag pitje kwam te staan. Samen met vrienden en familie kon er wel doorgewerkt worden, maar de prioriteit lag toen even niet meer bij het opbouwen van het bedrijf.

Een Duitse vangst op het aas van Evolution Products
Een Duitse vangst op het aas van Evolution Products

Vanaf dat moment is het eigenlijk altijd een beetje in de hobbysfeer gebleven. Tot vier jaar geleden, toen Aldert en Jan besloten om weer vol voor hun passie en hobby te gaan: zowel het vissen zelf als het maken van aas en alle aspecten die daarbij komen kijken. Er werd flink geïnvesteerd in nieuwe machines, waaronder een moderne combi steamer. Het kunnen regelen van de temperatuur waarop de boilies garen en minder verlies van de oplosbare ingrediënten waren daar de hoofdredenen voor. Evolution Products had een belangrijke stap gezet richting het stabiele en kwalitatieve aasbedrijf dat men vandaag de dag is.

De boilies worden gedroogd en uitgeleverd naar de klant
De boilies worden gedroogd en uitgeleverd naar de klant

Het aas

De range van Evolution Products is uitgebreid en zeer compleet, zoals je van een goed aasbedrijf mag verwachten. De boilies zijn zowel als freezerbait en als readymade verkrijgbaar en worden gedraaid in drie diameters (14,18 en 24mm). Naast de boilies zelf levert men ook bait boosters (vol met additieven uit de boilies), liquid carp foods (onder andere Krill, Liver en Salminol), fluo pop-ups en ga zo maar door.

De boilies worden zo samengesteld dat ze op langere termijn aantrekkelijk blijven voor de karper. Schrale boilies kunnen instant prima vangen of juist dressuurdoorbrekend werken op wateren waar altijd dikke proteïne bommen te water gaan. Toch gaat de voorkeur van de mannen uit naar een stevige basismix, vol met vitaminerijke melen (zoals kiemen en zemelen) die zorgen voor een goede vertering, zaden (zoals bijvoorbeeld lijnzaad), en vrije aminozuren. Bij sommige boilies worden ook extra vitaminen toegevoegd. Extra attractie in de vorm van betaïne, boterzuur, etherische olie en andere liquids zitten ook vrijwel overal in verwerkt, zowel in de boilies, als de boosters.

De samenstelling van de boilies is dusdanig dat ze op langere termijn aantrekkelijk
De samenstelling van de boilies is dusdanig dat ze op langere termijn aantrekkelijk blijven

Op het moment is men druk bezig met het testen van een nieuwe boilie op basis van krill, garnaal en trassi. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een nieuwe range met attractieve pop-ups en sticks in dezelfde smaken als de boilie range.

Evolution Products heeft een uitgebreid assortiment aan kwalitatieve producten voor je beschikbaar, maar als je liever jouw eigen mix laat draaien dan is dat ook zeker mogelijk. Als je hier interesse in hebt adviseren we je om contact op te nemen met het bedrijf via hun website of Facebookpagina. Op dit moment worden overigens ook de laatste puntjes op de i gezet voor een afhaal/verkooppunt in het altijd gezellige Brabant. Haal je liever je aas op (in plaats van levering via de webshop) dan is dat binnenkort dus ook mogelijk voor de mensen in het zuiden van het land.

Op de website van Evolution Products vind je alle informatie die je zoekt over het bedrijf en het aas. In de webshop bestel je direct jouw aas. Heb je vragen aan de mannen? Neem dan gerust contact met ze op.

www.evolutionproducts.nl

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.