Op bezoek bij de Sportvisacademie

Afgelopen donderdag was er een open avond op de Sportvisacademie Zwolle. Voor alle geïnteresseerden een leuke kans om eens een kijkje te nemen bij deze school waarvan er een drietal in Nederland te vinden zijn. Voor veel sportvissers klinkt het volgen van zo’n opleiding natuurlijk als muziek in de oren, maar wat het precies in en wat kun je er uiteindelijk mee op de arbeidsmarkt? Roelof Schut, docent bij de Sportvisacademie Zwolle, was er de hele avond om dit soort vragen te beantwoorden.De opleidingen Sportvisserij & Aquacultuur (niveau 3 en 4) zijn praktijkgerichte opleidingen waarin de leerlingen in de eerste paar lesjaren veel basiskennis zullen krijgen door met de klas mee te doen aan verschillende projecten en activiteiten. Zo komen er zaken aan bod als natuurbeheer, waterbeheer, flora en faunakennis, sportvistechnieken, materialenkennis, visgidsen en vaarles. Op deze manier leren de studenten bijvoorbeeld hoe ze de waterkwaliteit kunnen meten en hoe je de visstand van een water goed in beeld kunt brengen. Daarnaast komt ook het kweken van vis aan bod en leer je hoe je onderhoud aan de waterkant moet plegen met bijvoorbeeld een bosmaaier en kettingzaag.Roelof Schut, docent bij de Sportvisacademie Zwolle.

Net als elke andere opleiding zullen de studenten ook bij deze opleiding stage moeten lopen. Dit gebeurt jaarlijks bij twee verschillende bedrijven. Eén bedrijf in de sportvisserij of de aquacultuur en het andere bedrijf in het natuurbeheer.Naast de sportvisserij speelt aquacultuur een belangrijke rol binnen de opleiding

Als de studenten eenmaal het diploma op zak hebben is het zaak om een baan te vinden die bij de opleiding past. Wie het diploma Sportvisserij & Aquacultuur behaald heeft kan aan de slag als bijvoorbeeld visgids, verkoper hengelsportzaak, visstandbeheerder, organisator van visreizen of als adviseur milieu en waterbeheer.Ook komt het kweken van vis uitgebreidt aan bod.

Ik vond het erg leuk en interessant om even een kijkje te kunnen nemen bij de sportvisacademie en voor de fanatieke sportvisser die graag een baan wil binnen de sportvisserij of een gerelateerd beroep is het zeker de moeite waard om je eens in deze opleiding te verdiepen. Op de website www.sportvisacademie-nederland.nl is de nodige info te vinden over de opleidingen en de scholen waar deze te volgens zijn. In Zwolle zijn nog plekken vrij voor aankomend schooljaar, maar de verwachting is dat deze vrij snel opgevuld zijn dus voor de geïnteresseerden, wacht niet te lang!


Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.