De lente lijkt dit weekend eindelijk aan te breken en waarschijnlijk gaat het kwik zelfs al stijgen naar 20 graden. Ik zie mezelf al zitten voor mijn bivvy en genieten van een heerlijk pintje. De plannen liggen er in ieder geval. Het zal instant worden, maar ik kan in ieder geval al niet wachten. Alvast heel veel succes mocht je ook de waterkant hebben opgezocht. Natuurlijk heb ik eerst nog even de laatste nieuwtjes op een rijtje gezet en in deze editie vind je onder andere nieuws van Gemini, Nash, Ridgemonkey, Cipher, Summit Tackle en Custom CARP Bobbins. 
In de vorige News Flash melde ik al dat de meteorologische lente was begonnen en nu inmiddels ook de astronomische lente. De temperaturen lijken nu eindelijk wat omhoog te gaan en dus zal bij de meeste van ons het vissersbloed weer sneller gaan stromen. Voor mij heeft de winter in ieder geval veel te lang geduurd en ik kan eigenlijk niet wachten totdat de lente echt gaat beginnen. Hopelijk lees je deze News Flash lekker aan de waterkant, genietend van een heerlijk voorjaarszonnetje en een bakje koffie. We hebben onder andere nieuwtjes van Okuma, CC Moore, Poseidon, Korda en RS Tackle.
Niet iedereen zal het zich kunnen herinneren maar in augustus 2016 heb ik al eens het nieuwe online medium kanaal van Fox International uitgelicht genaamd; The Syndicate. Op dit online platform kun je onder andere de nieuwste producten als eerste bekijken, alle film content van Fox-tv bekijken zo heb je als eerste toegang tot de nieuwste ‘Mark Pitchers the Challenge, win-acties en informatieve artikelen van de Fox consultants die sinds kort zelfs door de Nederlandse consultants worden gepubliceerd.
Hoewel de meteorologische lente vorig weekend al is begonnen hebben de meesten van ons toch op een andere manier van het water genoten. Inmiddels zijn de temperaturen alweer in twee getallen te schrijven en als ik social media mag geloven gaan vele van jullie er komen weekend weer op uit. Zelf heb ik ook plannen en hoop ik mijn eerste vis van 2018 te mogen vangen, maar eerst nog even de laatste nieuwtjes op een rijtje zetten voor jullie.
De 'Russische beer' komt er aan! Ja je leest het goed, maar dit wordt natuurlijk figuurlijk bedoelt. Het verwijst naar een ijskoude lucht die uit Siberië onze kant op komt. De laatste weken hebben we al een hoop ijskoude foto's voorbij zien komen, maar met deze weersverwachting gaat dit ook ophouden. We zullen voorlopig dus nog even de seizoensstart moeten uitstellen. Met weer een bomvolle CF News Flash kan je dus eens op het gemakje kijken of je nog iets nieuws wilt toevoegen aan je uitrusting.
Voor vele van jullie is het startsein van het seizoen gegeven en dikke kans dat je al plannen maakt om naar de waterkant te gaan. Natuurlijk hebben we in aanloop naar Carp Zwolle al veel primeurtjes behandeld, maar we hebben er nog een paar voor je in petto. Het karperwereldje staat immers nooit stil. In deze editie onder andere nieuws van Strategy, Gardner, Cotswold Aquarius, Porlogic, Shilham en Solar. 
Carp Zwolle 2018 ligt inmiddels weer enkele dagen achter ons, maar we zijn het nog zeker niet vergeten. Bedankt voor alle leuke gesprekken, grapjes, tips en andere karperpraat. Wij vonden het supergaaf en hebben tussen het praten door ook wat rondgestruind over de beursvloer. We hebben weer genoeg gave nieuwe items gespot en kwaliteitsproducten bewonderd. In dit videoverslag nemen we je mee in een virtuele tour door de beurs. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij!
Carp Zwolle is achter de rug en als CarpFeeling willen we jullie bedanken voor de leuke gesprekken aan onze stand en op de beursvloer. Als je dit weekend naar de beurs bent geweest kon je profiteren van onze scherpe beursprijzen, waardoor je flink wat euro’s kon besparen op je favoriete CF kleding en merchandise. Ook waren sommige modellen zo populair dat ze snel uitverkocht waren op de stand. Om je nog iets langer te kunnen laten profiteren van deze koopjes en je in staat te stellen om de uitverkochte items te bestellen, hebben we besloten om deze hele week beursprijzen te hanteren in de CarpFeeling webshop! De kortingen zijn reeds verwerkt in de prijs. De actie loopt t/m zondag 11 februari.
Nog één nachtje slapen en dan is het weer zover! De beurs der beurzen opent weer haar deuren en drie dagen lang is Zwolle niet enkel meer een willekeurige stad in Nederland maar het mekka van karpervissend Europa. CARP Zwolle 2018 lijkt weer een fantastisch event te worden met merken en producten die er toe doen. De afgelopen maanden heb ik nauw in het snotje gehouden wat we allemaal mogen verwachten op de imposante 20.000 vierkante meter beursvloer. Bekijk hieronder de producten die je zeker niet mag missen!
Nog maar 6 dagen en dan worden de deuren van de IJsselhallen geopend voor het karperspektakel van het jaar: Carp Zwolle. In deze speciale beursspecial hebben we een flinke lijst aan deals en nieuwe producten voor je op een rij gezet. Zo ga je goed voorbereid op pad en voorkom je dat je interessante deals mist.
Catch 4 Cancer is een ludieke karperwedstrijd voor het goede doel, georganiseerd door The Carp College en de TCC Crew. The Carp College is een VZW (stichting voor de Nederlanders onder ons) die zich gespecialiseerd heeft in het organiseren van jeugdevenementen op het gebied van karpervissen en ook daarom is er als goed doel het Kinderkankerfonds gekozen. Via het inschrijvingsgeld en externe sponsors zal er getracht worden een mooie som te bekomen, zodat wij als karpervissers ook ons steentje kunnen bijdragen.
Heb jij zaterdag 20 januari al iets te doen? Onze vrienden van Hareco Hengelsport organiseren dan namelijk een heuse Carp Show en die show mag je niet missen! Het is immers niet zomaar een show, je treft er veel bekende karpervissers uit binnen- en buitenland. Zo zullen o.a. Alan Blair, Alijn Danau, Martin Locke en Ian Moore van de partij zijn, samen met nog vele anderen. Zij zullen demonstraties geven en je kunt al je karpervragen aan hen kwijt.
Na een weekje hoesten, proesten en neussnuiten zijn de meeste bacillen weer verplaatst naar een ander slachtoffer. Met andere woorden; ik voelde me niet echt topfit om het maar zo te zeggen en daardoor komt deze News Flash dus iets later dan gepland. Het aftellen naar Carp Zwolle is inmiddels begonnen en de volgende editie zal dus ook volledig in het teken staan van allerlei nieuwtjes met betrekking tot de beurs. Ondanks dat veel bedrijven hun nieuwe producten natuurlijk pas lanceren op de beurs hebben we toch weer een hoop nieuwtjes voor je verzameld.
Het aftellen tot Carp Zwolle is begonnen. Op vrijdag 2 februari 2018 zal dé beurs der karperbeurzen losbarsten in de IJsselhallen te Zwolle en wij zijn erbij! Voor het tweede jaar op rij zullen wij als CarpFeeling aanwezig zijn en dit jaar zijn we nog beter te vinden! De komende weken zullen we jullie regelmatig een update geven over Carp Zwolle en vandaag beginnen we met de plattegrond die inmiddels bekend is gemaakt. Hierop staan alle 145 stands ingetekend en je kunt dus al een planning maken van je wandelroute ;)
De laatste dag van het jaar is aangeboren en het is tijd om eens terug te kijken op het afgelopen jaar. Deze tijd kenmerkt zich vaak door lijstjes en zo hebben wij ook een top tien gemaakt van artikelen van dit jaar die je gelezen moet hebben.