Het is vandaag zaterdag 20 april. Tijd voor het lange paasweekend en misschien was ‘goede vrijdag’ voor jou wel een een hele goede vrijdag en is het weekend dus al lang begonnen. Inmiddels is het alweer tijd voor de derde editie van onze News Flash in april en zijn er afgelopen tijd al veel nieuwtjes besproken. Happy Easter!
Gelukkig zijn de nieuwtjes niet weersafhankelijk en nu de heerlijke lentedagen nog niet helemaal lijken door te zetten, is misschien nog niet voor iedereen het visseizoen begonnen. Toch hebben we weer wat nieuwtjes op een rijtje gezet. In deze tweede editie van de News Flash van april hebben we dan ook weer een paar leuke nieuwtjes en gave gadgets voor je.
Ook beetgenomen op de eerste dag van deze maand? De redactie heeft in ieder geval weer veel van de trouwe lezers in de maling genomen met onze grap over de toeristenbelasting. Hopelijk heb jij er (achteraf) ook om kunnen lachen. We hebben al weer mooie dagen gehad inmiddels, maar de mooie lentedagen moeten nog komen. Toch zal het mooie weer de meeste van jullie snel weer naar de waterkant trekken en wat nieuw materiaal is dan nooit weg. In deze eerste editie van de News Flash van april hebben we dan ook weer een paar leuke nieuwtjes voor je.
Als je gaat nachtvissen heb je natuurlijk een vergunning nodig en in veel gevallen ook de NachtVIStoestemming. Helaas heeft zo’n beetje iedere gemeente of dorp een eigen visvereniging en zijn er niet genoeg wateren ingebracht in de landelijke lijst. Al die vergunningen kunnen dus behoorlijk in de papieren lopen, maar vanaf heden gaat een nachtje vissen je nog wat extra centen kosten. De Vereniging van Gemeenten heeft namelijk haar leden opgeroepen om ook voor deze vorm van toerisme toeristenbelasting te gaan innen. In dit artikel lees je er meer over.
Eind maart: de dagen beginnen langer te worden, de watertemperatuur stijgt en de karpers worden langzaam wat actiever. Tijd voor de vierde News Flash van maart! In deze laatste editie van maart gaan we van start met breaking news van de The Carp Specialist en hebben we weer wat nieuwe producten van Cygnet, Navitas, Solar Tackle en Trakker voor je in petto...
Dat de mannen van Cuyten Boilies niet stil zitten blijkt wel uit hun laatste Running Water film deel 6. Hun visserij op de Seine werd uitgelicht waar ook het Nederlandse rivierstelsel zijn opwachting maakte. De film staat, zoals we gewend zijn van Running Water, weer vol van keiharde runs op de mooiste locaties en met natuurlijk geweldige vangsten. Eind September vorig jaar lieten we de lezers van CarpFeeling al kennis maken met Cuyten Boilies toen we een interview afnamen met Lex Cuyten die samen met Erik Rijken dagelijks bezig is hun marktaandeel verder te ontwikkelen.
Het einde van de maand maart is weer in zicht. De lente is begonnen, het voorjaarszonnetje beginnen we steeds vaker te zien en de watertemperatuur begint wat te stijgen. Kortom, laat de karpers het signaal maar krijgen dat de winter plaats heeft gemaakt voor het voorjaar.
We hebben weeral mooie dagen met perfect weer om aan de waterkant te zitten achter de rug en dat terwijl het nog maar begin maart is. Het duurt dan ook niet lang meer voor de lente zich laat zien en de start van een nieuw visseizoen langzaam op gang komt. Daardoor komen ook de vele nieuwtjes weer voorbij. Zo hebben we in deze extra editie van maart weer enkele leuke en speciale producten verzameld!
De dagen worden weer langer en het water begint zich weer langzaam op te warmen. Een teken dat de lente er weer aan komt. Nog een kleine twee weken en dan begint dus ook de meteorologische lente al weer. Wil je nog een winterkarper vangen dan moet je dus opschieten. Dat het visseizoen voor de meeste weer in zicht is kan je ook merken aan alle productreleases. De kans is dan ook erg groot dat we deze maand wat extra News Flashes gaan inplannen.
De Waterschapsverkiezingen en de Provinciale Statenverkiezingen vinden om de 4 jaar plaats, wat betekent dat de volgende waterschapsverkiezingen plaats zullen vinden op 20 maart 2019. Om ervoor te zorgen dat ook jij gaat stemmen leggen we de belangen voor de karpervisserij in het kort voor je uit.
Met de temperaturen van deze week verwacht ik dat meeste van ons inmiddels op zijn minst de eerste sessies al aan het plannen zijn. Zelf heb ik de eerste sessie alweer achter de rug, welke helaas visloos verliep. Maar eigenlijk had ik niet anders mogen verwachten aangezien de luchtdruk skyhigh was en de voorbereidingen door werkverplichtingen beneden maat waren. Wel was het weer heerlijk om aan de waterkant te zijn en ik kan dan al weer niet wachten op de eerste echte sessie. Met ook nog de nodige beurzen die worden afgewerkt deze tijd is er weer veel nieuws te melden.
Ik durf bijna te wedden dat jouw eerste vissessie al genoteerd en dik onderstreept in je agenda staat aangezien Carp Zwolle als startsein voor het visseizoen gezien mag worden. In de vorige speciale editie van de News Flash zijn al veel van de nieuwe producten voorbij gekomen en misschien heb je ze zelf mogen bewonderen op de beurs. Omdat de ontwikkelingen nooit stil staan in de karpervisserij hebben we deze week toch weer een paar nieuwe coole gadgets voor jouw in petto!
Afgelopen weekend kwamen er meer dan 17.000 karpervissers naar de Ijsselhallen in Zwolle om zich te laten verrassen door de standhouders op de 25e editie van Carp Zwolle. Om precies te zijn 17.454, wederom een nieuw record aantal bezoekers! Maar liefst 20.000 m² stond in het teken van karpervissen en de standhouders van veel bekende merken hebben jou hun beste en nieuwste producten laten zien. Mocht je niet in de gelegenheid geweest zijn om naar de beurs te komen, geen paniek! Laten we een paar van de vele nieuwe producten en ontwikkelingen die op Carp Zwolle te zien waren eens doorlopen.
Nog een paar nachtjes slapen en het is weer zover! Het event waar veel karpervissers elk jaar weer naar uitkijken. Aankomende vrijdag slaan de deuren open van het walhalla van de gemiddelde tackle tart. Nog een paar nachtjes slapen en CARP Zwolle 2019 is een feit! Om jullie nu alvast warm te maken voor de beurs der beurzen, behandel ik in deze extra dikke CARP Zwolle special de producten en merken die je zeker niet mag missen. 
Nog een paar dagen en dan barst het beursgeweld in Zwolle los tijdens de 25e editie van dit gave evenement. Natuurlijk is CarpFeeling ook dit jaar weer aanwezig met een eigen stand, en nagenoeg de voltallige crew, om met jou in gesprek te gaan over onze prachtige hobby. Heb je vragen over de visserij, rigs of tactieken, onze artikelen of zou je graag eens ergens over willen praten met één van onze crewleden? Bezoek dan zeker onze stand dan in de mediahal en profiteer direct van scherpe kortingen op onze gave kleding en merchandise. En nog leuker, je maakt gelijk kans op een midweek vissen!