Het vakantieseizoen is inmiddels in volle gang en ik mag inmiddels ook genieten van wat vrije tijd van mijn normale werk. Onze hobby gaat natuurlijk 24/7 door en ondanks de vakantie hebben we de laatste nieuwtjes weer verzameld in deze CF News Flash. In deze editie onder andere nieuws van The Carp Specialist, Strategy, Matrix Innovations, Ridgemonkey, Fox, Trakker en Angletec.
De vakantie voor de regio midden is inmiddels weer begonnen en massaal zullen er weer mensen naar Frankrijk trekken. Alleen de meeste niet met het doel om onze hobby te gaan uitoefenen. Ondanks dat de vakanties er aan zitten te komen zijn er toch weer een hoop nieuwtjes te melden. In deze editie onder andere nieuws van ECU, Summit Tackle, Fox, Evolution Products en een geinig tooltje van Katran.
Met de hitte van de laatste dagen moest ik toch even twee keer kijken om er van overtuigd te zijn dat het toch echt nog steeds maar juni is. Hopelijk was dit niet onze zomer en begint de herfst al zodra ik mijn opgenomen vakantiedagen mijn zomervakantie mag noemen. Als de weersvoorspelling een beetje klopt heeft de ergste hitte inmiddels ons kikkerlandje verlaten en kan je nu zonder dat het zweet van je lijf loopt de laatste nieuwtjes weer tot je nemen. Veel leesplezier met deze editie met onder andere nieuws van Strategy, Gardner Tackle, Solar en Korda.
Komende woensdag vertrekt het Nederlands Damesteam richting Engeland voor hun 1e interland die op 22 tot en met 25 juni gevist zal worden. Tijdens deze 72 uur durende wedstrijd gaan zij de strijd aan met Engeland en Wales op het historische Wraysbury. Vorig jaar is het team, op initiatief van Sportvisserij Nederland en De KSN, door de voormalige bondscoach Jacques Kruller samengesteld. Waarna Ferry Verhofstad het stokje heeft overgenomen.
Inmiddels zijn we alweer in juni aanbeland en is het jaar alweer bijna halverwege. De dagen zijn al behoorlijk lang en over een kleine twee weken is zelfs de langste dag van het jaar alweer aangebroken. Op de meeste wateren zal de paai wel al achter de rug zijn en kan je dus vol gas het seizoen in. Natuurlijk hebben we weer een hoop nieuwtjes op een rij gezet zodat je seizoen hopelijk net wat makkelijker wordt. In deze editie onder andere nieuws van Evolution Products, RidgeMonkey, Pallatrax, Avid en Rhino Tech. Veel leesplezier!
Als je vaak een bezoek brengt aan onze website is het je ongetwijfeld opgevallen dat we vrijwel dagelijks een nieuw artikel voor je in de aanbieding hebben. We plaatsen zowel sfeervolle artikelen als handige tips, video’s en de nieuwste materialen. Dit lukt ons dankzij een team van gemotiveerde crewleden en de inbreng van gastschrijvers, maar we zijn altijd op zoek naar nieuw talent. En misschien ben jij dat wel! Lijkt het jou leuk om af en toe te schrijven voor een website met enkele duizenden bezoekers per dag? Lees dan zeker even verder!
De meeste van ons zullen een lang weekend hebben gepland en gisteren een brugdag genomen hebben. Met dit extra lange weekend dus een goed moment de waterkant eens op te zoeken. Het kwik zal vandaag zelfs misschien tropische waarden gaan bereiken in de Bilt. In de schaduw kan je dus rustig de laatste nieuwtjes lezen. In deze editie onder andere nieuws van Pallatrax, Fox, Nash, Ridgemonkey en meer.
Goed nieuws uit het zuiden des lands. Het is De KSN Limburg gelukt, samen met Sportvisserij Limburg en verschillende commerciële partners alle voorwaarden voor een groot uitzetproject te realiseren. Het ‘’Karper-Project Maas en Maasplassen’’ is historische te noemen vanwege een aantal zaken. Zo is het de allereerste gemonitorde uitzetting op de Limburgse Maas en is de samenwerking met verschillende hengelsportondernemers uniek te noemen. Een zevental bedrijven heeft haar steun uitgesproken voor een goed en gevarieerd karperbestand op de Zandmaas door een financiële bijdrage te doen aan het project...
Het zachte weer en vooral de schijnende zon van de laatste dagen hebben er voor gezorgd dat de eerste berichten van paaiende vissen alweer voorbij zijn gekomen op social media. Met Pasen was het kouder dan met kerst en nu al weer de paai die zich aankondigt, wat kan het toch af en toe raar en vlug gaan in ons kikkerlandje. Pas bij het nalezen van deze editie besef ik me dat het bijna een News Flash UK Editie is geworden en er dus veel nieuwtjes zijn van de andere kant van de plas. Veel leesplezier!
De warmere dagen komen er weer aan en daarmee is het een ideaal moment om je kledingkast te voorzien van enkele nieuwe kledingstukken. Daarom hebben we weer meerdere items uit de CarpFeeling webshop tijdelijk voor je afgeprijsd. Op de geselecteerde items ontvang je nu 20% korting!
Onze Belgische lezers hebben nu een extra lang weekend en vele van hun zullen dan ook die extra dag gebruiken om de lijnen dus nat te maken. In mijn geval betekent het de tweede week van de meivakantie en er staat ook een sessie op het programma. Tijdens het inpakken hebben we toch nog even tijd gemaakt om verschillende nieuwtjes voor jullie klaar te zetten in deel 3 van de CF News Flash van deze maand. Met o.a. Strategy, QCTackle, MPE, The Goose Specials, Rig Marole en Poseidon.
Het is dit weekend Pasen en dat betekent voor vele een lang weekend, waarin je misschien wel de lijnen nat gaat maken. Natuurlijk speuren we constant het internet af en we hebben weer diverse nieuwe producten op een rijtje gezet voor je. In deze editie onder andere Gardner Tackle, Jarocells, Vanwear, Bank Bug en Wychwood. 
Het grootste nieuws deze week was misschien wel de verplichte vangstregistratie die 1 januari 2018 zal ingaan. Wie op de kalender had gekeken wist natuurlijk al hoe laat het was; "1 april". In deze editie vind je onder andere nieuws van The Carp Specialist, Kiana Goo, Summit Tackle, ESP en Trakker. Veel leesplezier!
Afgelopen week kregen we een opmerkelijke brief binnen van Waterbeheer Zeeland. In deze brief stond een verontrustend bericht over een verplichte vangstenregistratie per 1 januari 2018! Met de SVR app dien je de vangsten bij te houden, zodat hengelsportverenigingen en federaties een beter beeld krijgen van het visbestanden. 
Kevin Nash staat bekend als één van de meest innovatieve vissers uit de karperscene en een man die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de karpervisserij. Hij kwam uit de tijd waarin vooral met aardappelen en brood werd gevist, maar richtte met zijn passie voor aas een zeer succesvol (aas)bedrijf op onder zijn eigen naam. Nu, jaren later, mogen we concluderen dat het aas van Nash voor veel prachtige vangsten heeft gezorgd. Begin april brengt Kevin een gratis naslagwerk uit dat je mee kunt nemen bij je lokale Nash dealer. Vandaag vertellen we je hier vast wat meer over.