De eerste sneeuw is gevallen en veel vissers hebben gisteren de kans gepakt om een heuse 'sneeuwkarper' te vangen. Met die reden zal het ongetwijfeld een stuk drukker zijn geweest aan de waterkant dan normaal in de wintermaanden, maar dat zal de pret niet mogen drukken. Deze zondag staat er niet alleen op voetbalgebied een kraker op het programma, ook is het tijd voor de eerste editie van onze News Flash in dit nieuwe jaar. We hebben weer flink wat nieuwe producten voor je opgespeurd en op een rij gezet. Welk item vind jij het meest interessant?
Boetes (of bekeuringen) zorgen vaak voor veel ophef en discussie en het is eigenlijk altijd zonde van je zuurverdiende geld. Ook aan de waterkant worden de regels nog wel eens overtreden en dat leidt dan ook regelmatig tot een wrange bijsmaak na een lekker dagje of nachtje vissen. Wij adviseren je dan ook om je netjes aan de geldende regels te houden, maar mocht je toch in overtreding zijn dan hebben we hieronder de meest uitgeschreven boetes en de bedragen voor je op een rij gezet. De volgende bedragen gelden voor 2021.
De kerst en jaarwisseling staan voor de deur en het contrast met voorgaande jaren is nog nooit zo groot geweest. Inmiddels hoeven we niet meer uit te leggen hoe het komt, het raakt ons allemaal. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor de feestdagen, want 2020 is een bijzonder vreemd jaar geweest. Minder sociale contacten, minder vistripjes naar het buitenland en overvolle oevers langs de wateren in Nederland en België door ‘thuiswerkers’.
We zijn alweer bijna op de helft van december en dus naderen we ook de kerstdagen en oud en nieuw. De feestdagen zullen dit jaar een stuk somberder zijn dan normaal, maar dat wil niet zeggen dat je geen kerstcadeaus kunt verwachten onder de boom toch? In deze kakelverse News Flash staan weer flink wat mooie en nieuwe producten die de afgelopen tijd zijn aangekondigd of inmiddels verkrijgbaar zijn. Misschien zit er wel iets tussen voor je wensenlijstje ;)
De maand december staat voor de deur en met Black Friday, Cyber Monday en de komende feestdagen draaien de pakketbezorgers overuren. Ook voor de vissers is de winter is dan de periode om je materiaal eens tegen het licht te houden en na te denken over nieuwe aankopen. Mocht je daar al keuzes voor hebben gemaakt dan zijn er diverse ‘vrienden van CarpFeeling’ die momenteel dikke kortingsacties hebben, dus sla je slag! In deze derde novembereditie van onze News Flash staan weer een aantal gave producten en nieuwtjes voor je klaar, wellicht dat je er nog iets aan hebt voor de feestdagen. 
Het jaar vliegt aan ons voorbij en misschien is dat maar goed ook. We kunnen immers niet echt terugkijken op een heel leuk 2020 met alle problemen die er spelen. De corona problematiek heeft bij veel bedrijven voor (leverings)problemen gezorgd, maar gelukkig blijven er wel regelmatig nieuwe producten op de markt komen. In deze nieuwe editie van onze News Flash hebben we daardoor toch weer een aantal gave producten voor je op een rij gezet.
De maand november is gestart en het allergrootste nieuws van de afgelopen week is natuurlijk het nieuwe Nederlandse record waar we in een ander artikel over bericht hebben. Toch staat niet dat record, maar een leuk aantal nieuwe producten uit de karpervisserij vandaag in de spotlight. In deze eerste november editie van de News Flash staan daarom nieuwtjes van Deeper, Nash Tackle, RCG Carp Gear, Korda, Thinking Anglers, Wychwood, M2 Bait and Tackle, The Squirrels Nuts en Carpers on Dyke.
Gisteren ontvingen we als redactie plotseling diverse berichten over een nieuw Nederlands record karper. Al snel werd duidelijk dat het de Belgische bakkenvanger Ian Thiels gelukt was om 'the Black Mirror' opnieuw te vangen en ditmaal op een nieuw recordgewicht van 37,8 kg! Ian wist de vis op 13 december 2019 namelijk ook al te vangen, maar liet de vis toen per ongeluk ontsnappen voor er foto's konden worden gemaakt en de vis kon worden gewogen. Sindsdien ging the Black Mirror, of gewoon de Zwarte spiegel, uit Nederland niet meer uit zijn hoofd.
Het najaar is in volle gang en de temperaturen kelderen ook ’s nachts tot het vriespunt. Dat betekent dat de watertemperatuur nu ook rap verder zal dalen en we rekening moeten houden met minder voedselopname. Samengevat, het is echte najaarsvisserij en de echte bikkels zullen dit heerlijk vinden! Helaas blijft tegelijkertijd het corona virus ons ook parten spelen en is de visserij in België momenteel deels aan banden gelegd. Wij hopen dat jullie toch lekker je visje kunnen vangen en wellicht gaan jullie dat doen met de nieuwe producten die de laatste tijd op de markt zijn gekomen. In deze News Flash bespreken we de allernieuwste items, acties en nieuwtjes. Veel leesplezier!
De maand oktober is inmiddels weer gestart en de temperaturen zijn behoorlijk aan het dalen. We kunnen dan ook echt zeggen dat het najaar lekker onderweg is en daar horen natuurlijk veel verwante artikelen en tips bij. Heb je bijvoorbeeld deze tips voor het voeren in het najaar al gecheckt? De ontwikkeling van nieuwe producten staat ook nooit stil en de afgelopen week zijn er diverse nieuwe producten aangekondigd door zowel de grote als kleinere bedrijven binnen de karpervisserij. Vandaag bekijken we in deze eerste en bomvolle News Flash van oktober veel interessante producten van o.a. Fox, PB, Forge Tackle, Evolution Products, The Carp Specialist, CC Moore, Rhinotech Angling, Trakker, BMG Tackle, Karpr Clothing, Dead Head Custom Rods en DreamBaits.
Het is al weer even geleden dat ik de laatste News Flash heb geschreven en dat behoeft natuurlijk even wat uitleg. Patricia en ik hebben namelijk besloten om te stoppen met CarpFeeling. Iedereen bij CF doet dit als hobby en dus naast onze normale jobs. Door een enorme drukke tijd op mijn werk en het feit dat ik ook al een jaartje of 8 betrokken ben bij CF werd het eigenlijk te veel. Het constant bijhouden van nieuwtjes en deze weer uitwerken is erg leuk, maar tegelijk ook een enorme hoop werk. Toch wilde ik als afsluiter er nog eentje voor jullie schrijven uit mijn naam. Het zijn misschien niet allemaal meer de allerlaatste nieuwtjes, maar wel een persoonlijke selectie van de gaafste producten die ik laatste maand voorbij heb zien komen. Let's go!
Aan alle goede dingen komt een eind en zo dus ook aan mijn zomervakantie. Toen de hitte eenmaal begon mocht ik mijn werk laptop weer open klappen en beginnen aan de overvolle mailbox verwerken. Mijn eerste werkweek zit er dus inmiddels weer op en mogen we lekker genieten van een heerlijk warm weekend. Na wat geklust te hebben zit ik nu in een redelijk koele woonkamer deze News Flash voor jullie te schrijven met het geluid van de F1 kwalificatie op de achtergrond. In de laatste drie weken zijn er toch weer een hoop mooie nieuwtjes te melden.
De afgelopen week leek het wel herfst, veel regen en grijs weer. Een heerlijk visweertje als je het mij vraagt, maar niet echt het weer wat je verwacht in de zomervakantie. Ondanks COVID-19 kan je toch weer naar de meeste landen op vakantie en ook op social media zie ik weer de vangsten voor bij komen uit het land van stokbrood en wijn. Voor wie op vakantie gaat, alvast een fijne vakantie en mocht je gaan vissen een goede vangst. Ondanks de zomer zien we toch dat een hoop bedrijven nieuwe producten uitbrengen, waar ik gok dat sommige gewoon vertraagd waren door het hele corona gebeuren. In deze News Flash vind je onder andere nieuws van CC Moore, Sticky Baits, Fresh Fishing Baits, Gardner, Mere Mortals UK en Nash.
De kalender is weer omgeslagen en juli prijkt weer op de kalender. Voor de mensen in het Noorden van ons kikkerlandje betekend dit dat de 'kids' inmiddels al weer mogen genieten van hun verdiende zomervakantie. Hier begint de zomervakantie over een weekje en wij gaan dan ook even genieten van een paar weekjes rust. Natuurlijk zal je gewoon nieuwe artikelen op onze website zien verschijnen, maar de webshop ligt dan wel even stil. Wil je nog wat gave merchandise bestellen doe dit dan voor woensdag en dan zorg ik er voor dat het nog word verzonden. In deze News Flash vind je onder andere nieuws van Zunnebeld, Fatboy, The Carp Specialist, Korum, Nutrabaits, Carp Cube en veel meer.
Waar vorige week 'de mussen nog dood van het dak' vielen lijkt het nu wel herfst buiten. Een flinke zuidwester met windkracht vijf raast er nu door zeeland. Een heerlijk visweertje als je het aan mij vraagt. Het enigste wat nog verraad dat het toch geen herfst is, is de temperatuur want het kwik tikte toch de 20 graden aan hier vanmiddag. Ik gebruik deze avond niet om te vissen helaas, maar om de News Flash af te maken voor jullie. In deze editie vindt je onder andere nieuws van M2 Bait and Tackle,  ESP, PB en ESP.