Met de temperaturen van deze week verwacht ik dat meeste van ons inmiddels op zijn minst de eerste sessies al aan het plannen zijn. Zelf heb ik de eerste sessie alweer achter de rug, welke helaas visloos verliep. Maar eigenlijk had ik niet anders mogen verwachten aangezien de luchtdruk skyhigh was en de voorbereidingen door werkverplichtingen beneden maat waren. Wel was het weer heerlijk om aan de waterkant te zijn en ik kan dan al weer niet wachten op de eerste echte sessie. Met ook nog de nodige beurzen die worden afgewerkt deze tijd is er weer veel nieuws te melden.
Ik durf bijna te wedden dat jouw eerste vissessie al genoteerd en dik onderstreept in je agenda staat aangezien Carp Zwolle als startsein voor het visseizoen gezien mag worden. In de vorige speciale editie van de News Flash zijn al veel van de nieuwe producten voorbij gekomen en misschien heb je ze zelf mogen bewonderen op de beurs. Omdat de ontwikkelingen nooit stil staan in de karpervisserij hebben we deze week toch weer een paar nieuwe coole gadgets voor jouw in petto!
Afgelopen weekend kwamen er meer dan 17.000 karpervissers naar de Ijsselhallen in Zwolle om zich te laten verrassen door de standhouders op de 25e editie van Carp Zwolle. Om precies te zijn 17.454, wederom een nieuw record aantal bezoekers! Maar liefst 20.000 m² stond in het teken van karpervissen en de standhouders van veel bekende merken hebben jou hun beste en nieuwste producten laten zien. Mocht je niet in de gelegenheid geweest zijn om naar de beurs te komen, geen paniek! Laten we een paar van de vele nieuwe producten en ontwikkelingen die op Carp Zwolle te zien waren eens doorlopen.
Nog een paar nachtjes slapen en het is weer zover! Het event waar veel karpervissers elk jaar weer naar uitkijken. Aankomende vrijdag slaan de deuren open van het walhalla van de gemiddelde tackle tart. Nog een paar nachtjes slapen en CARP Zwolle 2019 is een feit! Om jullie nu alvast warm te maken voor de beurs der beurzen, behandel ik in deze extra dikke CARP Zwolle special de producten en merken die je zeker niet mag missen. 
Nog een paar dagen en dan barst het beursgeweld in Zwolle los tijdens de 25e editie van dit gave evenement. Natuurlijk is CarpFeeling ook dit jaar weer aanwezig met een eigen stand, en nagenoeg de voltallige crew, om met jou in gesprek te gaan over onze prachtige hobby. Heb je vragen over de visserij, rigs of tactieken, onze artikelen of zou je graag eens ergens over willen praten met één van onze crewleden? Bezoek dan zeker onze stand dan in de mediahal en profiteer direct van scherpe kortingen op onze gave kleding en merchandise. En nog leuker, je maakt gelijk kans op een midweek vissen!
Het beursgeweld op social media is losgebarsten wat natuurlijk betekent dat Carp Zwolle zijn deuren over minder dan een week gaat openen. Ook wij zijn natuurlijk weer van de partij en hebben een erg vette actie voor je in petto, maar daar vertellen we je later meer over. Door drukte op het werk en de voorbereidingen voor Carp Zwolle is deze News Flash iets korter geworden dan gepland, maar ik wilde jullie toch nog enkele nieuwtjes laten zien die je waarschijnlijk niet in Zwolle zult zien. Later deze week hebben wij natuurlijk ook weer een Carp Zwolle special waar we de nieuwtjes die je wel zult zien op Zwolle de revue laten passeren.
Op zaterdag 19 januari vond de tweede editie plaats van De Hareco Carp Show. Met een slordige tweeduizend bezoekers mag het evenement zeker een succes genoemd te worden. De crew van Hareco had er dan ook alles aan gedaan om er een feestje van te maken. Zo was de entree natuurlijk gratis, maar ook voor eten en drinken werd gezorgd. Wij van CarpFeeling zijn natuurlijk ook een kijkje gaan nemen.
Na het succes van vorig met meer dan 1000 bezoekers, komt er op zaterdag 19 januari een vervolg van de Carp Show bij Hareco Hengelsport. Het oppervlakte wordt voor deze dag uitgebreid naar 3200 m2. En zullen er maar liefst 30 standhouders zijn van alle topmerken, welke de nieuwe collectie laten zien voor het komende seizoen. Nieuw dit jaar is dat er ook drie lezingen worden gegeven door Frank Warwick, Ed Skillz en Alijn Danau. Met gratis parking, eten en drinken dus een goede reden om eens bij Hareco Hengelsport een kijkje te gaan nemen.
Alle feestdagen zijn weer achter de rug net zoals de eerste werkweek en dit betekent natuurlijk weer een kakelverse News Flash. De nieuwtjes vliegen ons om de oren. Wat natuurlijk komt doordat de meeste merken hun nieuwtjes hebben bewaard voor Carp Zwolle. Met nog iets minder dan drie weken opent de grootste karperbeurs zijn deuren weer, en dit al voor de 25ste keer. In een volgende News Flash zullen we weer een special doen met alle nieuwtjes over Carp Zwolle en de stands die je dus bezocht moet hebben. Kan of wil je geen drie weken meer wachten dan moet je volgende week zaterdag even je navigatie instellen naar Sliedrecht.
Afgelopen jaar hebben we 24 edities van de News Flash geplaatst + een artikel over de persdag van Carp Zwolle waarin ook enkele nieuwtjes voorbij kwamen. Een hele berg nieuwe producten dus, naast diverse andere nieuwtjes. Zoals ik in de inleiding al aanhaalde wil ik de meest opvallende nog eens de revue laten passeren. Misschien heb je dan gelijk wat tips voor een wandelroute op Carp Zwolle.
Het einde van 2018 nadert langzaam weer, de tijd gaat soms zo snel dat je wel eens vergeet te genieten. Ook voor CarpFeeling is het dan tijd om even stil te staan bij alles wat er afgelopen jaar allemaal gebeurd is. Terugkijkend naar wat er goed ging, waar we trots op zijn en waar we niet geheel tevreden over waren en van geleerd hebben.
Boetes zorgen vaak voor veel ophef en discussie en het is eigenlijk altijd zonde van je zuurverdiende geld. Ook aan de waterkant worden de regels nog wel eens overtreden en dat leidt dan ook regelmatig tot een wrange bijsmaak na een lekker dagje of nachtje vissen. Wij adviseren je dan ook om je netjes aan de geldende regels te houden, maar mocht je toch in overtreding zijn dan hebben we hieronder de meest uitgeschreven boetes en de bedragen voor je op een rij gezet. De volgende bedragen gelden voor 2019 en zijn afgelopen week bekendgemaakt.
Langzaam beginnen we met aftellen naar het nieuwe jaar en het lezen van de laatste reguliere News Flash van het jaar is een feit. Bij veel van ons ligt de karpervisserij een beetje stil rond deze tijd, maar die tijd vullen we meestal dan weer met nieuwe karperspullen zoeken en het schetsen van visplannen voor het nieuwe jaar. Het nieuwe jaar betekent ook dat Carp Zwolle weer in aantocht is waar alle nieuwste snufjes zeker ook aan bod komen.
Inmiddels is de maand december weer aangebroken en zijn de meeste van ons druk nu met de Sint en de feestdagen. Inmiddels is de Hengelsport & botenbeurs in Utrecht natuurlijk alweer in volle gang en beginnen wij ook alweer met het aftellen naar Carp Zwolle. Mocht je op het laatste moment toch nog een leuk cadeau zoeken voor in je schoen (en je vindt niets naar je gading in deze News Flash) dan verwijs ik je graag nog even naar de schoencadeau tips van Patricia. Was de kerstbonus een stuk groter dan je verwacht dan moet je onze site in de gaten houden, want binnenkort plaatsen we ook de ultieme kerstcadeau’s voor een karpervisser. Maar goed, eerst behandelen we natuurlijk de laatste nieuwtjes die we tegenkwamen. Zo hebben we nieuws van Fox, Korda, Trakker, Avid en een zeer gave gadget van Gladius.
Het is vandaag Black Friday en CarpFeeling doet daar dit jaar vol aan mee. Het hele weekend geniet je namelijk van 30% korting op ons gehele assortiment! Geen addertjes onder het gras, geen uitgesloten producten... gewoon op alles! En we hebben genoeg vette kleding voor je in de aanbieding. Met de huidige temperaturen is het bijvoorbeeld een perfect moment om één van onze warme hoodies aan te schaffen of zelfs een lekkere warme (en carpy) muts. Bestel je voor meer dan 70 euro dan sturen we je bestelling ook zonder verzendkosten naar je op in Nederland, Belgie en Duitsland.