Inmiddels is augustus alweer aangebroken en is de zomervakantie in volle gang. Waar vroeger de zomer een komkommertijd was voor nieuwtjes is dit tegenwoordig wel anders. Er worden dan ook constant nieuwe producten gelanceerd. Dit betekend dus ook dat wij niet stil kunnen staan en hebben dan ook vanaf de camping de nieuwtjes in de gaten houden en de eerste News Flash van augustus is dan ook een feit. Veel lees plezier!
Vandaag is het exact 10 jaar geleden dat CarpFeeling voor het grote publiek toegankelijk werd. Een website moet natuurlijk wel content hebben en daarom was de crew al lang daarvoor begonnen met schrijven en natuurlijk met het maken van de website. We gebruiken dan ook maar deze dag als onze 'geboortedag'. Als we terugkijken is er een hoop gebeurd in deze 10 jaar, zowel in de karperscene zelf, de materialen die we tegenwoordig tot ons beschikking hebben, social media en natuurlijk ook in de levens van de mensen achter CarpFeeling. Vandaag blikken we terug op 10 jaar CarpFeeling!
Code geel, code rood …… ..Ons kikkerlandje kan niet zoveel hebben, als de zon iets te hard wil schijnen is heel het land in rep en roer en als er een sneeuwvlokje valt is het niet veel beter. Wij als karpervissers hoor je niet zo snel klagen, meestal vissen we gewoon door onder de meeste weersomstandigheden toch? In deze editie van de News Flash heb ik wat nieuwtjes voor je van oa Fox, Oztent, Nash en Carp Whisperer. Veel leesplezier!
20 juli, inmiddels hebben we de laatste weken al heel wat warmterecords mogen verbreken en de zomer begint nog maar net. Voor mij persoonlijk is het de ideale tijd om veel aan de waterkant door te brengen nu het vakantie is en het fantastisch weer is. Blauwe lucht, zonnestralen, spiegelglad water en aasende karpers……..Toch heb ik even de tijd genomen om weer wat gave en nieuwe producten op een rijtje te zetten. In deze News Flash kijken we naar de nieuwe producten van o.a. Carp Spirit, Korda, Spomb en Wize Tackle. Veel leesplezier!    
In het zuiden nemen de kinderen de aftrap voor de lange zomervakantie deze week, het midden en het noorden van het land volgen in de weken hierna ook snel. Helaas zijn wij als volwassenen niet zo rijk met onze vakantiedagen, maar de meeste van ons plannen de vakantie allemaal rondom deze tijd. Wat dus betekend dat we meer tijd hebben om aan de waterkant door te brengen, natuurlijk ook het lezen van de News Flash en dus een reden om je vakantiegeld uit te geven aan nieuwe producten. Er zijn weer zat nieuwe producten voorbij gekomen de laatste tijd en hebben we in deze editie weer nieuws van RidgeMonkey, JAG Products, Fox en Gardner Tackle en nog veel meer. Bekijk ze allemaal in deze gloednieuwe versie van de News Flash.
Bij het EK Damesvoetbal hangt op het moment een beetje dezelfde sfeer als bij onze lieve vissende vrouwen als we alle discussies naast elkaar zouden zetten maar ondanks alles wil ik toch even zeggen dat ze het best wel goed doen op het veld. Nou ja, als ze na de winst van het WK de keuken maar weer terug in gaan toch? Voor deze laatste zaterdag van juni staat er weer een nieuwe News Flash met coole producten voor je klaar. Veel leesplezier!
Met weeral de zesde maand van het jaar die zijn intrede doet zijn alle seizoensgebonden verboden weer van de baan. In Nederland kennen wij die eigenlijk alleen nog voor het roofvissen, maar in België zijn er diverse wateren waar dit ook geldt voor andere vormen van visserij waaronder de onze. Maar aangezien het dus weer juni is mogen we ook weer van harte lust op deze wateren gaan vissen. Alvast veel succes voor komend seizoen iedereen.
Afgelopen weekend was het heerlijk visweer, althans aan de westelijke kant van ons kikkerlandje. Door dit heerlijke weer is de News Flash dan ook iets later dan gepland, want met een heerlijk zonnetje moest er natuurlijk gevist worden. Dit zonnetje zorgt er natuurlijk ook voor dat het water met een rap tempo opwarmt en tijdens mijn sessie van afgelopen weekend liep het hom al uit de mannetjes en het jaarlijkse paai ritueel staat dus ook hier voor de deur. Hopelijk valt dit net tussen de afgelopen en volgende sessies in, fingers crossed dus. In deze derde editie van de News Flash van Mei kijken we onder andere naar de nieuwe producten van RCG, Nash, Trakker, RidgeMonkey en CorusTackle
We zitten alweer bijna halverwege mei, het echte mooie weer wil nog niet echt doorzetten en op de meeste wateren blijft de paai dan ook nog even uit. Toch zijn er al vele van ons hun seizoen aan de waterkant gestart. In deze tweede editie van Mei kijken we naar de nieuwe producten van o.a. Fox, KuvrdCamara, Solar Tackle, Dreambaits en Fortis Eyewear. Veel leesplezier!
Mei zal dit jaar waarschijnlijk zacht en droog verlopen en de eerste helft van de maand is het licht wisselvallig met afwisselend frisse en buiige dagen.In de tweede helft van de maand neemt de kans op zomers warme dagen toe en wordt de neerslagkans kleiner en kan ons visseizoen echt van start gaan. Voor nu staat deel 1 van de News Flash Mei weer voor je klaar.
Het is vandaag zaterdag 20 april. Tijd voor het lange paasweekend en misschien was ‘goede vrijdag’ voor jou wel een een hele goede vrijdag en is het weekend dus al lang begonnen. Inmiddels is het alweer tijd voor de derde editie van onze News Flash in april en zijn er afgelopen tijd al veel nieuwtjes besproken. Happy Easter!
Gelukkig zijn de nieuwtjes niet weersafhankelijk en nu de heerlijke lentedagen nog niet helemaal lijken door te zetten, is misschien nog niet voor iedereen het visseizoen begonnen. Toch hebben we weer wat nieuwtjes op een rijtje gezet. In deze tweede editie van de News Flash van april hebben we dan ook weer een paar leuke nieuwtjes en gave gadgets voor je.
Ook beetgenomen op de eerste dag van deze maand? De redactie heeft in ieder geval weer veel van de trouwe lezers in de maling genomen met onze grap over de toeristenbelasting. Hopelijk heb jij er (achteraf) ook om kunnen lachen. We hebben al weer mooie dagen gehad inmiddels, maar de mooie lentedagen moeten nog komen. Toch zal het mooie weer de meeste van jullie snel weer naar de waterkant trekken en wat nieuw materiaal is dan nooit weg. In deze eerste editie van de News Flash van april hebben we dan ook weer een paar leuke nieuwtjes voor je.
Als je gaat nachtvissen heb je natuurlijk een vergunning nodig en in veel gevallen ook de NachtVIStoestemming. Helaas heeft zo’n beetje iedere gemeente of dorp een eigen visvereniging en zijn er niet genoeg wateren ingebracht in de landelijke lijst. Al die vergunningen kunnen dus behoorlijk in de papieren lopen, maar vanaf heden gaat een nachtje vissen je nog wat extra centen kosten. De Vereniging van Gemeenten heeft namelijk haar leden opgeroepen om ook voor deze vorm van toerisme toeristenbelasting te gaan innen. In dit artikel lees je er meer over.
Eind maart: de dagen beginnen langer te worden, de watertemperatuur stijgt en de karpers worden langzaam wat actiever. Tijd voor de vierde News Flash van maart! In deze laatste editie van maart gaan we van start met breaking news van de The Carp Specialist en hebben we weer wat nieuwe producten van Cygnet, Navitas, Solar Tackle en Trakker voor je in petto...