Inmiddels zijn we al weer in oktober aanbeland en staat de herfstvakantie voor de scholen al weer voor de deur. Zoals je al kon lezen in mijn sessieverslag van Horseshoe betekend dit voor mij een weekje weg met de familie. De zomervakantie was erg vroeg dit jaar, dus een korte break is welkom. Maar goed, jullie lezen de CF News Flash niet om het wel en wee te weten over mij. Dus gaan we snel weer kijken naar enkele producten die me opvielen de laatste twee weken.
Met een westerstorm van dik windkracht zes kunnen we wel zeggen dat de herfst nu echt zijn intrede heeft gedaan. Ook na het weekend zal de storm nog even aanhouden en met ook een nog een volle maan zijn dus alle elementen aanwezig om een dikke bak te kunnen vangen. Heb je geen negen tot vijf baan dan zou ik zeker eens kijken naar de mogelijkheden volgende week. Maar de News Flash is er natuurlijk niet om jullie te voorzien van het weerbericht dus gaan we weer de laatste nieuwtjes behandelen. In deze editie onder andere nieuws van Nash, M2 Bait and Tackle, RidgeMonkey, Monkey Climber, Korda en Raptor.
De zomer loopt ten einde en de avonden worden weer een stuk frisser. Hoewel de echte die hards het nog wel even zullen volhouden in hun t-shirts, zal een lekkere lekkere warme trui voor de rest toch een stuk fijner aanvoelen. In de webshop van CarpFeeling vind je diverse gave ontwerpen en belangrijker, ze zijn heerlijk warm! Tot en met 30 september profiteer je in onze shop van scherpe kortingen op onze kleding. Kijk snel of er iets leuks voor jou bij zit en bestel nu.
Met de ‘R’ weer in de maand komt mijn favoriete seizoen weer met rasse schrede dichterbij. Het wordt rustiger aan het water en de karpers gaan zich volvreten. De ideale combinatie dus wat mij betreft. Ook de diverse merken spelen hierop in en dus zijn er weer verschillende nieuwe producten gelanceerd. We kijken onder andere naar TRB, Nash, Gardner, Korda en Ridgemonkey.
Terwijl ik deze News Flash typ trekt er een enorm regenfront over ons land en lijkt het wel op herfst als ik naar buiten kijk. Wat een verschil met toen ik de vorige maakte. De gemiddelde Nederlander zal al wel weer aan het mopperen zijn, maar voor vele van ons de tijd is de herfst toch een seizoen om nog eens lekker achter de stokken te gaan zitten. Dus wie weet vind je in de News Flash nog nieuwe dingen voor je najaarsoffensief.
Met morgen nog een behoorlijk warme dag lijkt er een einde te komen aan de extreme hitte van de laatste tijd. Hopelijk volgt er ook nog regen zodat de natuur zich ook wat kan herstellen. Veel plassen en sloten staan behoorlijk laag en via sociale media heb ik al een hoop reddingsacties voor bij zien komen. Wel mooi om te zien hoe iedereen gelijk klaar staat om vissen te redden. Ondanks dat veel mensen op vakantie zijn was er toch een hoop nieuws te melden. In deze editie onder andere nieuws omtrent het nieuwe boek van Rini Groothuis, TRB, Nash, Korda en een gecombineerd nieuwtje van Fox en Spomb.
Op zaterdag 21 juli zijn we gestart met ons nieuwe CarpCam project en in de eerste 9 dagen hebben we niets te klagen gehad over de activiteit voor de camera. Onze voerstek wordt doorlopend bezocht door de karpers en daar zaten zelfs enkele grote exemplaren bij! Een van de absolute topvissen van het water, een bekende schubkarper van ongeveer 27kg, heeft zich al meerdere malen op beeld laten vastleggen en bij die vis hebben we ook wat bijzonder gedrag waargenomen...
Als jullie deze CF News Flash lezen zit mijn zomervakantie er helaas alweer op en ben ik onderweg terug uit de Franse Ardeche. Na twee weken even helemaal niks doen en het karperwereldje even te laten voor wat het is moet de batterij weer helemaal opgeladen zijn, zodat ik jullie de rest van het jaar weer kan voorzien van interessante artikelen. In deze editie van de News Flash heb ik onder andere nieuwtjes van Fox, Sticky Baits, Deeper, JRC, Pioneer Baits, Deeper, Carp Whisperer en Sentz.
"Work hard, play hard" is een uitspraak die je regelmatig hoort en in dit geval geldt dat ook voor de CarpFeeling crew. Het afgelopen jaar hebben we jullie, met dank aan onze (gast)schrijvers, veel gave content kunnen voorschotelen en daar zijn we enorm trots op. Je zult ongetwijfeld ook begrijpen dat het onderhouden van een grote website als CarpFeeling veel tijd kost en daarom pakken we jaarlijks een rustmomentje in de zomervakantie. Met de huidige temperaturen kan je gerust spreken van een tropenrooster!
Onderwaterbeelden van azende karpers zijn enorm leerzaam en bovenal spannend om naar te kijken, zeker wanneer je continu live kunt meekijken op een voerstek! In de zomer van 2010 gingen we bij CarpFeeling voor het eerst live en dat was uniek in ons karperwereldje. Geen fragmenten van een DVD waar flink in was geknipt, maar gewoon pure en echte beelden van karpers in hun natuurlijke omgeving. Vele bezoekers stemden dagelijks af op de camera en in de chatroom werd volop gediscussieerd over het vertoonde gedrag en de manier waarop de stek bevist zou moeten worden. In de jaren die volgden hebben we diverse gave projecten uitgevoerd, maar sinds het najaar van 2013 staat de CarpCam uit. Tot aankomende zaterdag!
De zomervakantie is inmiddels ook aangebroken in de regio midden en vele van ons zullen de navigatie instellen naar het zuiden om de zon op te gaan zoeken. Vooralsnog is dit niet echt nodig want de zomer in Nederland is bijzonder goed te noemen. Als je tijdens je vakantie (of gewoon thuis) op de hoogte wilt blijven van het laatste productnieuws zit je bij ons natuurlijk goed. Zo hebben we een uitbreiding van de Ball Maker van Advance gespot, maar ook een nieuwe loodvrije range aan werpgewichten uit Tsjechië. Naast deze producten hebben we ook nieuws van Monkey Climber, CC Moore, LCA, ECU, JAG, The Carp Specialist en Smart Indicators.
Door alle drukte thuis is deze CF News Flash iets later uitgekomen dan dat je misschien verwacht had. Met de laptop op schoot trappen de Belgen af voor hun achtste finale en hoop ik van harte dat onze zuiderburen inmiddels een flink feestje achter de rug hebben. In deze editie van de CF News Flash onder andere nieuws van Misty Mornings, Monkey Climber, PB Products, M2 Bait and Tackle, RS Tackle en Thermacell.
Morgen is het weer Vaderdag in Nederland terwijl dit vorig weekend in België het geval was. Wie weet werd/word je verrast met enkele leuke items uit de CF News Flash van afgelopen tijd. Inmiddels zit de langste dag van het jaar er ook al weer aan te komen. Dit zal komende donderdag zijn en dit betekent ook dat het jaar alweer grofweg halverwege is. Wat gaat de tijd toch snel! Ik had zoveel plannen voor het voorjaar, maar ik kan ze weer parkeren tot volgend jaar. We dwalen weer af, we waren bij Vaderdag. Mocht je nog 'last minute' aspiratie willen geven aan de kids... we hebben weer nieuwtjes van Saber, Avid, R.A.D., Grizzly, Hareco, The Carp Specialist, AWAS, Kudos en RidgeMonkey.
Karpervissen is en blijft een geweldige manier van ontspanning en onze hobby is voor tienduizenden vissers in Nederland en België het favoriete gespreksonderwerp. Iedereen beleeft zijn visserij immers op een eigen manier en dat zorgt voor vele uiteenlopende visies op o.a. tactieken, technieken en andere aspecten. Kortom: er is door de jaren heen al veel geschreven, maar er valt nog veel meer te vertellen! En wij geven jou nu een gratis shirts voor jouw verhaal!
Wat een hitte van de week zeg! Gelukkig wordt het van het weekend ietsjes minder en de weeromslag zou er best voor kunnen zorgen dat het op veel wateren eens flink los zou kunnen gaan. Door andere verplichtingen ga ik mijn geluk eens beproeven door wat te gaan stalken van het weekend. Alvast veel succes mocht je ook aan de waterkant zitten. Tijdens de warme avonden van de week heb ik het internet weer afgestruind naar nieuwtjes en in deze editie vind je onder andere nieuws van LCA Tackle, Rini Groothuis, Strategy, Kudo's, Jeffish, Weston Developments en Elite Tackle.