Boetes anno 2013

Het begin van een nieuw kalenderjaar brengt niet alleen nieuwe voornemens en kansen. Ook worden ieder jaar wijzigingen doorgevoerd in de boetebedragen die door de politie en boa’s worden gehanteerd. Ik heb ze weer even op een rijtje gezet voor jullie. Don’t shoot the messenger ;)

Ook dit jaar gaan de sanctiebedragen die worden opgelegd weer omhoog voor de milieufeiten. Om het overzichtelijk te houden heb ik dezelfde overtredingen als in de voorgaande twee jaren opgezocht en vergeleken. Deze bedragen gelden alleen voor Nederland.

Visserijgerelateerde overtredingen

Vissen zonder vispas = € 130,-
• Niet kunnen tonen van de vispas bij controle = € 90,-
• Vissen met meer dan twee hengels (zonder vereiste vergunning) = € 300,-
• Vissen tussen twee uur na zonsondergang en één uur voor zonsopgang = € 90,- (dit geldt voornamelijk voor natuurgebieden/recreatiegebieden)

Overige overtredingen

• Zich bevinden buiten wegen/paden of in beplantingen = € 45,-
 Schade toebrengen aan beplantingen = € 130,-
 Rijden door een park, plantsoen, beplanting of groenstrook = € 130,-
 Veroorzaken van geluidshinder voor omwonenden/de omgeving = € 130,-
 Nachtrust verstoren door rumoer = € 130,-
 Afval achterlaten = € 130,-

Zoals jullie zien zijn alle genoemde bedragen met € 5,- of  € 10,- verhoogd.

Meer informatie

Wil je zelf meer informatie opzoeken over de nieuwe boetebedragen of ben je benieuwd naar een andere overtreding? Bezoek dan deze link: www.om.nl
 
Wil je weten wat je nu precies mag bij het vissen? Kijk dan eens op de website van de Sportvisserij Nederland:  www.sportvisserijnederland.nluteur: Frank Avezaat

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.