CF News Flash - April 2020 Deel 3

Zoals ik al in de vorige News Flash vertelde is mijn Frankrijk sessie gecanceld, maar inmiddels kan met twee dagen vertraging de geplande visweek samen met Erik wel plaatsvinden. Het idee is om een dressuur water in de buurt te gaan bevissen welke zowel wij als hij eigenlijk nog niet echt bevist hebben (althans buitenom wat losse sessies her en der). Nu maar hopen dat de karpergoden ons goed gezind zijn en de karpers daar nog geen andere activiteiten op hun planning hebben. Op diverse wateren is namelijk de paai al ingetreden door het zeer mooie weer van de laatste tijd. Fingers crossed dus:-)

Laten we hopen dat ze op mijn thuiswater iets anders aan hun hoofd hebben :-)

Gardner Dumpy Non-Toxic Backleads

Ondanks dat de aankondiging van het loodverbod al een behoorlijk tijdje geleden is zie je toch nog weinig beweging in die markt. Althans er komen mondjesmaat wel producten op de markt, maar de echt grotere merken laten het nog afweten in de karperscene. De backleads van Gardner vielen mij dan ook op, al weet ik eigenlijk niet of ze echt 'nieuw' zijn, maar ze verdienen dan natuurlijk ook een vermelding in de News Flash. De backleads zijn zoals de naam al zegt gemaakt van een niet giftig product, al kon ik niet vinden van welk materiaal dan wel. Door de ovale vorm hebben ze een laag zwaarte punt waardoor deze backleads goed op de bodem blijven staan. De backleads monteer je door een plastic S-clip op je hoofdlijn en zal dus eventueel openbuigen mocht je backlead toch ergens aan vast zitten. Ze worden geleverd in een blister van 3 stuks en zijn verkrijgbaar met een gewicht van 7 of 14 gram. Voor meer informatie kijk je op de website van Gardner

Gardner Dumpy Non-Toxic Backleads

Gardner Lite-Wave Sensor Torch

Het bovenstaande product kwam ik tegen toen ik opzoek was naar informatie over de nieuwe Lite-Wave Sensor Tourch. Dus dan maar een dubbele vermelding deze Flash :-) Sensor activated hoofdlampen zijn niet nieuw en de specificaties lijken dan ook op elkaar van vergelijkbare hoofdlampen, zoals ik zelf de hoofdlamp van Saber gereviewed hebt. Ook de Lite-Wave van Gardner geeft een blauw licht ter indicatie dat de sensor mode is geactiveerd. De sensor heeft een bereik van 15 cm en zal bij beweging de gekozen lichtmodus activeren. Dit kan de low-white, high-white of rode verlichting zijn. In de high-white geeft hij een lichtopbrengst van 220 lumen en heeft dan een batterijduur van 5 ½ uur. In tegenstelling tot de versie van Saber die ik getest had, heeft de Gardner geen oplaadbare batterij, maar wordt er gebruik gemaakt van AAA batterijen. Voor meer informatie kijk je op de website van Gardner. De producten van Gardner zijn ook verkrijgbaar via M2 Bait and Tackle.

Gardner Lite-Wave Sensor Torch

TRB PS69 Range

De uitleg van deze range zit eigenlijk al verwerkt in de naam al lijkt deze een beetje cryptisch. PS69 staat namelijk voor Pure Squid en 69 voor het aantal ingedrienten, attractors en stimulators. Het is dan ook het antwoord van The Right Bankstuff op de zo succesvolle squidmeel boilies. Door gebruik te maken van hoge kwaliteit squid meel zit deze bomvol met vitaminen,mineralen en eiwitten en heeft hij een speciaal aminozuurpatroon. Doordat de PS69 licht verteerbaar is kan je deze het hele jaar inzitten. De PS69 range bevat eigenlijk alles wat je verwacht. Zo hebben ze natuurlijk boilies, maar ook pop-up's, bait-glug, bait-booster en micro pellets. Naast de losse producten kan je ook een handig 'Ready to go pack' verkrijgen van deze range. Voor meer informatie kijk je op de website van TRB.

TRB PS69 Range

Vass-Tex 785 Camouflage

Het Engelse Vass is natuurlijk bekend van hun gele schouderbanden bij hun waadpakken. Menig visser is er mee te zien op foto's en door de gele schouderbanden zeer herkenbaar. Naast de herkenbaarheid komt dit natuurlijk ook door de kwaliteit die ze leveren. Inmiddels hebben ze aangekondigd ook een camouflage versie te gaan uitbrengen van hun 785 waadpak model. Naast dat het waadpak in een camouflage patroon geprint zal zijn, deze hadden ze al in de 800 range, zullen nu ook de schouderbanden in een camouflage patroon gedrukt worden. Ze stappen dus af van de herkenbaar gele banden. Het Vass merk zal dan in een gele opdruk op de schouderbanden zichtbaar zijn. Naast de 785, zal ook het lichtere 355 in een camouflage versie beschikbaar zijn. Voor meer informatie kijk je op de website van Vass.

Vass-Tex 785 Camouflage

Saber Tackle Terrain Pod

Sattelite Pods zijn echt een hype op dit moment, zoals Tim al aanhaalde in zijn artikel van de week. En ik moet zeggen, het staat ook gewoon erg vet terwijl je niet moet lopen klooien met je banksticks. Ook Saber Tackle komt nu met een Sattelite Pod die ook nog eens erg prettig geprijsd is. De Saber Tackle Pod heeft zes verstelbare 16mm banksticks en is dus gemaakt voor drie hengels. Al kan je hier natuurlijk heel gemakkelijk een 2 rod versie van maken. Hij betreft nog een pre-order die ze verwachten in juni te gaan verschepen. Voor meer informatie kijk je op de website van Saber Tackle.

Saber Tackle Terrain Pod

Raptor Aqua Scope

Het zal je misschien verbazen, aangezien Raptor natuurlijk begonnen is met rubberboten, maar een onderwater kijker zat nog niet in hun assortiment. Ik heb eigenlijk geen idee of dat het goed Nederlands woord is, maar jullie begrijpen vast wat ik er mee bedoel. Door gebruik te maken van deze soort pilon met een dichte doorzichtige onderkant kan je perfect de bodemstructuur bekijken als de helderheid van het water dit toestaat. Natuurlijk kan je hem dan ook gebruiken om te kijken hoe je voerstek er bij ligt. Een onmisbaar attribuut voor de bootvissers onder ons gok ik zo. Voor meer informatie kijk je op de website van Raptor.

Raptor Aqua Scope

Cult Distance Sticks

Als je geen gebruik mag/kan maken van een (voer)boot zijn distance sticks wat mij betreft een must have. Je zorgt er dan voor dat je namelijk altijd exact op dezelfde plek ligt. Zeker als je vaker moet werpen door aanbeten of als je vaker voer wilt aanbrengen op je stek zijn deze simpele paaltjes een uitkomst. Ook Cult heeft deze nu in hun assortiment. Het mooie aan de versie van Cult is dat deze erg licht zijn, slechts 60 gram per stick, aangezien deze van hoge kwaliteit 7mm aluminium gemaakt zijn. Ze zijn voorzien van diverse sleuven zodat je hoofdlijn er goed om blijft zitten (al heb ik hier met mijn sticks echt geen last van). Wat wel mooi is dat ze je in de 'kop', welke van blauw doorzichtig plastic is, een 3mm isotope kan plaatsen waardoor ze ook in het donker goed zichtbaar zijn. De Cult Distance Stick word geleverd in een DPM hoes met een koord zodat je exact op 12 feet kan plaatsen. Voor meer informatie kijk je op de website van Cult.

Cult Distance Sticks

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.