CF News Flash - April deel 1

Het grootste nieuws deze week was misschien wel de verplichte vangstregistratie die 1 januari 2018 zal ingaan. Wie op de kalender had gekeken wist natuurlijk al hoe laat het was; "1 april". Hopelijk hebben we je toch aan het lachen gemaakt toen je er achter kwam. Natuurlijk is vangstregistratie geen slechte zaak, zeker niet voor de wateren waar spiegelkarperprojecten lopen. De beheerders van het water kunnen met de gegevens natuurlijk perfect de groei en visstand in de gaten houden. Vang je een spiegel waarvan je denkt dat deze van een SKP is, meld dit dan aan de betreffende vereniging. Ze zullen natuurlijk vertrouwelijk omgaan met stek en locatie van je gevangen vis. Last but not least moet het natuurlijk altijd je eigen keuze zijn of je dit doet of niet. Genoeg gekletst en laten we terug gaan naar echt nieuws in deze editie van de CF News Flash.

Nieuwe Goo's

De mannen van Kiana blijven maar bezig om hun Goo range nog beter te maken en komen dit voorjaar wederom met drie nieuwe Goo's op de markt. De eerste twee zijn gemaakt op basis van Scopex. Een flavour die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft en bij vele van ons ook nostalgie gevoelens zal oproepen, want wie heeft er vroeger geen kilo's van verslonden? De Goo's staan natuurlijk bekend om hun extreme attractie en dat hebben ze nu dus ook verwerkt in de Super Scopex Supreme. Naast de Supreme is er ook een Smoke variant die net zoals de andere Smoke varianten een stuk dikker en kleveriger is. Ideaal dus om over je haakaas, stick en dergelijk te smeren. Vorig jaar introduceerden ze de eerste witte Goo in de Wonderberry smaak, zodat nu ook je licht gekleurde popup's niet verkleurden. Naast de Wonderberry hebben ze nu nog een witte Goo op de markt gebracht die de naam Buttercorn heeft gekregen. Het zal je niet verbazen dat dit een zoete flavour is. De Buttercorn is vooralsnog alleen verkrijgbaar in een Supreme variant en dus bedoeld om je haakaas in te soaken.

Nieuwe Goo's van kiana

Gigantica te boeken via The Carp Specialist

Gigantica is natuurlijk bekend als het water van Korda eigenaar Danny Fairbrass waarmee hij een droom heeft verwezenlijkt. Voor diverse Korda DVD's was dit water het decor en daarin kon je de prachtige vissen al aanschouwen. Zoals je gisteren al kon lezen op onze website zijn beide wateren van Gigantica nu ook te boeken via The Carp Specialist. Okay, het kost een lieve cent maar het is wel inclusief ontbijt en diner. Tevens zijn er altijd twee beheerders aanwezig die je van alle mogelijke info voorzien om jou bezoek tot een succes te maken. Wil je boeken of meer informatie, kijk dan op de website van The Carp Specialist.

Danny Fairbrass

Ni-Glo Mc Nett Dragon

In 2012 lieten we je al kennis maken met de Nitestik in de Random Nieuws van november. De MC Nett is de opvolger van deze bijzonder handige gadget van Ni-Glo. Ook deze variant werkt op een natuurlijk kristal dat licht geeft in het donker en zal opladen zodra het met een lichtbron in aanraking komt. Je kan hem dus ook opladen met een zaklamp, al is het zonnetje net zo makkelijk natuurlijk. Ze geven ongeveer 12 uur licht alvorens je hem weer moet 'opladen' en daar heb je zelfs 10 jaar garantie op. Het grote verschil met de vorige versie is dat deze nog wat robuuster is en er ook een clip wordt bijgeleverd naast de key-ring. Middels het tevens bijgeleverde koppelstuk kan je ook twee Mc Nett's aan elkaar bevestigen. De Mc Nett is natuurlijk ideaal om aan een rits van je tent en dergelijk te monteren, zodat je in het donker niet moet zoeken. De Ni-Glo's zijn te verkrijgen via Markerworld

Ni-Glo

RidgeMonkey VRH300 USB Rechargeable hoofdlamp

Iedereen heeft natuurlijk wel een USB charger, is het niet aan de waterkant in de vorm van powerbank dan is het wel in de auto of thuis. Een hoofdlamp die je dan ook zo kan opladen is wel net zo handig. Met die gedachte is RidgeMonkey aan de gang gegaan en ze hebben een hoofdlamp ontworpen. De producten van RidgeMonkey zijn altijd net wat anders en innovatief te noemen. Zo ook deze hoofdlamp. Er zijn naar mijn mening twee bijzondere features te melden rond deze hoofdlamp. Ten eerste kan je de hoofdlamp niet meer verkeerd om op je hoofd zetten, aangezien aan beide zijden een bedieningsknop aanwezig is. Vervolgens is er naast wit licht ook een groene led aanwezig. Het voordeel van groen ten opzichte van rood, is dat dit veel minder stroom verbruikt en het de zichtbaarheid ook enorm verbetert. Zoals de naam al doet vermoeden is hij natuurlijk op te laden via USB. Met een sterkte van maximaal 200 lumen, die je in 5 stappen kan instellen, en een IP64 behuizing (stofdicht en bescherming tegen opspattend water) hebben ze dus wederom een bijzonder en goed doordacht product op de markt gebracht. Hij zal dit voorjaar in de winkels liggen voor € 59,99.

ridgemonkey VRH300

Summit Tackle Colosseum LOCK UP Nut

Als je wilt dat iets echt vast zit dan is de LOCK UP Nut van Summit iets voor jou. Niks gaat zo vast zitten als schroefdraad dat je tegen elkaar in draait. Summit heeft een fraai vormgegeven moer op de markt gebracht die is voorzien van 3/8 BSF schroefdraad, zodat deze op zo'n beetje alle buzzerbars, stormpoles, beetmelders en dergelijke past. De moer is gemaakt van RVS zodat het ook nog eens strak staat op je RVS materiaal. Tevens is de LOCK UP Nut voorzien van gladde inkepeningen zodat je moer met extra veel kracht kan aandraaien. https://www.summittackle.com/products/colosseum-lock-up-nut

Summit Tackle Lock Up Nutt

Fox Chunk Camo Limited Edition

De kledinglijn van Fox die de naam Chunk draagt is al behoorlijk compleet te noemen. Van schoenen tot zonnebrillen, ze hebben het allemaal. Maar hun joggers en hoodies waren nog niet verkrijgbaar in een camo uitvoering en zeg nu zelf... camo is gewoon gaaf. Fox heeft er voor gekozen deze nu uit te brengen in een limited edition uitvoering. De jogger is gemaakt van isolerende tricot stof waardoor hij heerlijk warm aanvoelt. Tevens is hij voorzien van zakken met ritsen. De bijpassende hoodie is van hetzelfde materiaal gemaakt met dezelfde look. Beide zijn natuurlijk voorzien van een patch die aangeeft dat het om een limited edition gaat.

Fox Chunk Camo

ESP Lo Pro Brolly

Hoewel er al veel brolly's op de markt zijn is het ESP gelukt om een een brolly te ontwerpen die anders is dan andere brolly's. De Lo Pro brolly van ESP is zo ontworpen dat maar liefst 6 van 8 baleinen de grond raken en de stormpalen overbodig zijn geworden. Al kan je ze nog wel steeds monteren voor het geval je in een storm terecht komt. Hierdoor is de brolly ook zo te plaatsen dat deze extreem laag staat, waar hij natuurlijk zijn naam aan dankt. De baleinen zijn gemaakt van 8mm glasvezel, maar toch enorm stug. Hierdoor is het gewicht extreem laag te noemen want de brolly zelf weegt maar 3.3kg. Een brolly die dus uiterst geschikt is voor de mobiele visser. Voor de Lo Pro is er inmiddels ook een heavy duty grondzeil beschikbaar.

ESP Lo Pro Brolly

Trakker Insulated Bivvy Mat

Nu zal de gemiddelde mobiele visser al bijna niet verder lezen, toch is deze mat ook voor hen een mogelijke aanvulling voor de uitrusting. Natuurlijk kan je de mat gebruiken voor je tent om je schoenen netjes uit te doen en er voor te zorgen dat je tent net zo schoon blijft als je huiskamer, maar deze mat van Trakker is ook isolerend en biedt dus enkele extra voordelen. Door de isolerende werking zal de kou minder snel in je voeten trekken ook als je jou brolly opzet zonder grondzeil. Als je dan toch je slaapzak inkruipt kan je hem ook onder je stretcher schuiven, zodat de kou minder snel onder je stretcher kruipt. De mat is gemaakt van PVC zodat hij geen vocht opneemt en snel schoongemaakt kan worden als hij vies wordt. Om de mat te vervoeren wordt deze geleverd in een draagtas waar de mat opgerold in kan opgeborgen worden. Tevens vind je in de draagtas ook enkele pegs waarmee je de mat kunt vastleggen.

Trakker insulated bivy mat

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.