CF News Flash - April deel 2

Het is bijna Pasen, voor de één een feestdag, voor de ander een lang weekend en voor weer een ander betekent het niets anders dan het jaarlijkse eieren verstoppen. Wat het ook is voor jou is, namens de volledige crew wensen we je een vrolijk Pasen toe. Het is ook de eerste feestdag nadat de lente is begonnen en door het lange weekend zal het ook weer drukker worden aan de waterkant. Ondanks de drang om te gaan vissen hebben we weer diverse nieuwtjes op een rij gezet.

Jarocells zonnepanelen

De makkelijkste manier om iets van spanning aan de waterkant te hebben is natuurlijk een powerbank voor je mobiel of een accu voor het zwaardere werk. Maar ook die raken leeg natuurlijk. Een energiebron die altijd aanwezig is prijkt natuurlijk hoog aan de hemel, juist de zon. Jarocells heeft nu opvouwbare zonnepanelen op de markt gebracht die zelfs sterk genoeg zijn om je Jarocell Lithium accu mee op te laden. De zonnepanelen zijn verkrijgbaar in een 60, 150 en 300 W variant. Met de grootste kan je op een zonnige zomerse dag je 40Ah Jarocell opladen in minder dan 2 uur. Een beetje ruimte heb je wel nodig dan want met 2 bij 1 meter is het best een gevaarte, maar opgevouwen is het toch gemakkelijk mee te nemen aangezien de afmetingen dan 56x42x6 cm bedragen. Kijk voor meer informatie op de website van Jarocells.

jarocells opvouwbare zonnepanelen

Wychwood Crimp Tool

Als je graag korte chod rigs en andere korte onderlijnen maakt is het soms nogal een gepriegel om dit voor elkaar te krijgen. Met een krimp tool is dit verleden tijd, aangezien je (zoals de naam al doet vermoeden) een connector op de lijn krimpt. Een bijkomend voordeel is dat er geen knoop meer is en de verbinding dus ook sterker is. De Wychwood Crimp Tool is geschikt voor crimps van 0.6mm , 0.7mm en 0.9mm. In het starterspakket zit van alle maten een doosje, die natuurlijk ook als navulling verkrijgbaar zijn.

Bank BUG X-PLORER COMPACT STOVE

Het kan altijd kleiner en lichter moeten ze gedacht hebben bij Bank Bug. Opgevouwen meet dit brandertje maar 37mm bij 52mm en dit past zelfs in je tacklebox. Met een gewicht van 28 gram, waar zelfs het opberghoesje bij zit, mag het ultra licht worden genoemd. Het zal je dus ook niet verbazen dat het gemaakt is van titanium om het gewicht zo laag te houden. Met drie uitklapbare steunen en een regelbare druk is er niet ingeboet op functionaliteit. Ondanks het formaat en gewicht is dit kleine brandertje toch in staat een warmte te genereren van maar liefst 2700 W. Nu zal dit de meeste niet veel zeggen, maar dit houdt in dat je bakje thee in minder dan een minuut klaar is. Indrukwekkend stukje techniek dus van Bank Bug en groter is dus niet altijd beter.

Advance Ball Maker

Als je en fervent gebruiker bent van voerballen dan gaat van dit product je bloeddruk omhoog. Met de hand kneden van de voerballen kan een lastig karwei zijn, want hoe beter je de bal aandrukt hoe beter ze zullen vliegen. Het Italiaanse Advance Fishing heeft hiervoor de Advance Ball Maker op de markt gebracht. Middels twee hendels druk je vier schelpen tegen elkaar met een gelijkmatige druk waardoor de bal perfect rond is. De druk op de bal wordt gelijkmatig verdeelt door een systeem dat bijvoorbeeld ook bij een wijnopener wordt gebruikt. Naast perfect rond is hij dus ook consistent met betrekking tot gewichtsverdeling. In een handomdraai maak je nu dus perfecte voerballen. De Advance Ball Maker komt standaard met schelpen die een bal maken van 65mm, maar er is een extra kit beschikbaar die 45mm ballen produceert.

Nieuwe website Pallatrax

Pallatrax is vooral bekend om hun Stonze werpgewichten, maar ze hebben veel meer producten. Pallatrax onderscheid zich door producten op de markt te brengen die niet schadelijk zijn voor ons milieu en ook nog eens meer vis opleveren. Om je beter te informeren over hun producten hebben ze een compleet nieuwe website gebouwd waar video's natuurlijk niet zullen ontbreken. Is Engels niet je beste taal dan kunnen we verklappen dat op CarpFeeling binnenkort ook meerdere video's en producten de revue zullen passeren. De nieuwe website zal maandag live gaan en is zeker een bezoekje waard. http://pallatrax.co.uk   

Gardner Tackle Ronnie Rig – Kant en klaar

Nu is de Ronnie Rig niet echt een gecompliceerde rig om te maken, maar gemak dient de mens zeggen ze wel eens. Gardner heeft een kant en klare versie van de Ronnie Rig op de markt gebracht voor die gene die het liefst alle mogelijke tijd aan het vissen besteedt. Hij is vervaardigd middels mat bruine componenten en afgewerkt met de nieuwe XT Kwik Lok Flexi-Ring Swivel. De Ronnie Rig is leverbaar in de maten 4 en 6 in zowel een weerhaak als weerhaakloze versie en ze zijn per drie verpakt.

Gardner Bank Saw

Een snoeischaar meenemen naar de waterkant is iets wat de meeste niet doen. Toch gebeurt het vaak genoeg dat net die ene tak in de weg zit om je tent te plaatsen of je rig goed te kunnen positioneren. Gardner Tackle heeft daar nu een oplossing voor die de naam Bank Saw draagt. Het is eigenlijk niet meer dan de naam doet vermoeden, toch is het product wat vele van ons waarschijnlijk al vaak hadden kunnen gebruiken. De Bank Saw is een zaag van 13cm lang die geplaatst wordt op een koppeling die voorzien is van 33/8 BSF schroefdraad. Hierdoor kan je hem monteren op vrijwel alles wat iets van een steel is. Denk bijvoorbeeld aan het handvat van je voerschep, bankstick of schepnetsteel zodat eigenlijk alle takken binnen bereik zijn.

VanTouw

Een beetje stylish aan de waterkant komen is tegenwoordig niet meer vreemd en de tijd dat we in afgetrapte kleding aan de waterkant verschijnen ligt al decennias achter ons. Met deze stoere armbanden van Vantouw kan je helemaal op je paasbest aan de waterkant verschijnen.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.