CF News Flash - Augustus 2018 deel 1

Met morgen nog een behoorlijk warme dag lijkt er een einde te komen aan de extreme hitte van de laatste tijd. Hopelijk volgt er ook nog regen zodat de natuur zich ook wat kan herstellen. Veel plassen en sloten staan behoorlijk laag en via sociale media heb ik al een hoop reddingsacties voor bij zien komen. Wel mooi om te zien hoe iedereen gelijk klaar staat om vissen te redden. Ondanks dat veel mensen op vakantie zijn was er toch een hoop nieuws te melden. In deze editie onder andere nieuws omtrent het nieuwe boek van Rini Groothuis, TRB, Nash, Korda en een gecombineerd nieuwtje van Fox en Spomb.

Sluimerend Dynamiet 2.0 in de voorverkoop

In de CF News Flash van Juni bespraken we al het nieuwe boek van Rini Groothuis wat de titel Sluimerend Dynamiet 2.0 gaat dragen. Met 400 pagina's en evenzoveel illustraties en foto's wordt het een behoorlijke pil en aangezien dit het laatste boek zal zijn van Rini zou je kunnen verwachten dat dit een klassieker zal worden. Het boek zal verschijnen in een gelimiteerde oplage in november, maar als je er zeker van wilt zijn dat je ook een versie in je boekenkast mag plaatsen kan je hem nu al bestellen in de voorverkoop. Je bent niet alleen zeker van een boek, maar profiteert ook nog eens van een korting. Voor € 46,95 (incl. verzendkosten) valt hij later dit jaar op je deurmat. Bestellen in de voorverkoop kan via de website van Westerlaan Publisher. 

Sluimerend Dynamiet 2.0

TRB Bloody Krill Chops

Veel fabrikanten doen hun uiterste best om hun boilies perfect rond te maken. Zodra we gaan voeren verspesten wij die perfectie weer door ze door een crusher te halen. Om het je makkelijker te maken komen de mannen van TRB nu op de markt met Chops. De Chops zijn niet alleen voorgesneden, ze worden ook voorzien van extra toegevoegde attractors zoals pure Krill Liquid. Hierdoor zijn ze dus ook goed te gebruiken voor een instant sessie. De Bloody Krill Chops worden gemaakt van dezelfde Mix als hun Bloody Krill Boilies. Bloody Krill Chops zijn ideaal om bijvoorbeeld in combinatie met hun Stickmix in een PVA Zakje te voeren. De Chops worden geleverd in een transparante 1 liter pot (± 600 Gram ) met een prijs die rond de € 7,50 zal liggen. Later dit jaar (lees najaar) komen er ook kant en klare Godman PVA Sticks op de markt, houd daarom hun Facebookpagina in de gaten.

trb

Fox koopt Spomb

In 2010 werd de Spomb gelanceerd en werd het spodden een stuk makkelijker gemaakt. Nadien zijn er hierop nog verbetering uitgebracht zoals de Fox Impact Spod. Deze laatste samenwerking heeft er misschien toegeleid dat Fox nu Spomb heeft overgekocht. De oude eigenaren van Spomb blijven verbonden aan de Spomb door als consultants bij Fox aan te slag te gaan. Ik ben dan ook benieuwd wat deze samenwerking gaat brengen in de toekomst.

Fox Spomb

Torbaits Slimeball pop up sweetcorn

Een drijvend nepmaisje bovenop je boilie is iets wat vele van ons vast doen of gedaan hebben. Visueel is misschien de reden voor de één, de ander zal het juist weer doen om het gewicht van de haak iets op te heffen. De Torbaits Slimeball mais heeft als voordeel dat deze ook een ananas smaak heeft die zal uitlekken als een groene vloeistof in het water. Voor meer informatie kijk je op de website van Torbaits.

Torbaits Slimeball pop up sweetcorn

DNA Baits Fluoro Candy Sticks

Zojuist hadden we het al over het compenseren van je haakgewicht, maar met een nepmaisje is dit natuurlijk niet echt precies. Een andere oplossing is door gebruik te maken van de Fluoro Candy Sticks van DNA Baits. Deze kan je op maat knippen waardoor je het haakaas perfect kan uitbalanceren. Een bijkomend voordeel is volgens DNA dat ook de vorm niet gebruikelijk is en dus juist dressuur doorbrekend kan zijn. Ook zijn de Candy Sticks perfect te gebruiken voor een zig rig. De Fluoro Candy Sticks zijn verkrijgbaar in 5 kleuren met elk hun eigen smaak. De DNA Baits Fluoro Candy Sticks zijn te verkrijgen via M2 Bait and Tackle

DNA Baits Candy Stick

Custom Carp Bobbins – Custom Carp Banx

Het Engelse Custom Carp Bobbins heb je vast al eens voorbij zien komen op onze site. Ze maken, zoals de naam al doet vermoeden, een hele range aan custom bobbins die op zijn zachts gezegd uniek zijn te noemen. Maar naast bobbins gaan ze hun assortiment nu ook uitbreiden met rod support. Waar ze zullen beginnen met banksticks en een stablizer. De banksticks zullen je vooral doen denken aan de Singlez van Korda. De Banx zullen verkrijgbaar zijn in een 2 en 3 rod uitvoering in 3 verschillende formaten. Hierdoor kan je zelf kiezen voor een setup die eventueel de hengels parallel laat staan of juist meer verspreid. Ze zijn gemaakt van hoge kwaliteit RVS en worden geleverd in een hard case die is voorzien van foam zodat je ze onbeschadigd kunt vervoeren. Naast een RVS uitvoering zal er ook zwarte aluminium versie op de markt komen als hiervoor genoeg animo is. Voor meer informatie neem je contact op met Custom Carp Bobbins

Custom Carp Banx

Korda SLR Spod/Marker Braid

Nu heeft braid van zichzelf al een zeer lage rek, maar als je op echt grote afstanden wilt peilen is geen rek een must. Voor deze visserij heeft Korda in de SLR (Super Long Range) een nieuwe marker braid uitgebracht die uit een enkele draad bestaat en hierdoor dus enorm sterk is en geen rek bevat. Let er wel op dat je de lijn iets afremt voor deze op de clip komt anders heeft deze geen lange levensduur meer. Ook raad Korda aan altijd een voorslag te gebruiken bij deze braid. Voor meer informatie kijk je op de website van Korda. 

Korda SLR Spod/Marker Braid

Nash Syrups

Vloeibare toevoegingen worden veel gebruikt in bijvoorbeeld spod- en particlemixen, maar ook steeds vaker om grote hoeveelheden boilies extra attractief te maken. De vraag naar bulkverpakkingen neemt dan ook toe en daarom heeft Nash nu de Syrup op de markt gebracht, vrij vertaald betekent dit natuurlijk siroop. Deze Syrup geeft een enorme smaak en geur af rondom het aas, maar ook in de verschillende waterlagen waardoor de vissen het aas niet kunnen missen. Je kunt het naast de eerder genoemde voorbeelden ook gebruiken om je floaters te voorzien van extra attractie, maar nog mooier is dat het PVA vriendelijk is zodat je het kunt combineren met je favoriete stick mix of grondvoer. De Nash Syrups zijn verkrijgbaar in een verpakking van 1 liter en ze zijn er in de smaken Scopex Squid (met tijgernootmeel en Scopex Squid attractors) en Key Cray (voorzien van rivierkreeftmeel en de bekende Key Cray attractors). De prijs voor een liter Nash Syrup ligt rond de 12 euro. Voor meer informatie kijk je op de website van Nash. 

Nash Syrups

CC Moore Tuna Meal (1kg / 5kg / 25kg)

In tegenstelling tot vele andere Engelse aasbedrijven worden bij CC Moore jaarlijkse inspecties en productcontroles uitgevoerd door de Britse overheid. Hierdoor ben je verzekerd dat er enkel ingrediënten van de hoogste kwaliteit worden aangeboden bij CC Moore. Alle ingrediënten worden steeds zorgvuldig onderzocht en getest op hun versheid, nutriëntenwaarden, consistentie en uiteindelijk op hun visgerelateerde prestaties voordat deze in ons assortiment worden geaccepteerd. Tuna Meal is een kwaliteits-gecontroleerd fijn, medium bruin meel, en biedt een geconcentreerd pakket waardevolle voedingsstoffen. Bovendien voegt het een aantrekkelijk en natuurlijk visprofiel toe, met een rijk aroma en smaak van tonijn, die het azen sterk stimuleert. Tuna Meal bevat hoogwaardige proteïnen en is rijk aan essentiële aminozuren. Met een eiwitgehalte van 62% en oliegehalte van 10% is Tuna Meal zeer effectief in elke hartige basismix. De pH waarde ligt tussen de 5,5 en 6,5. Tuna Meal is verkrijgbaar in een verpakking van 1, 5 of 25 kg. Voor meer informatie kijk je op de website van CC Moore. 

CC Moore Tuna Meal

M2 Bait and Tackle – Xcell 9 volt lithium blokbatterij

In heel veel beetmelders wordt gebruik gemaakt van 9 volt blokbatterijen. Deze zijn in veel gevallen gemaakt met Alkaline of NiMH, waardoor de capaciteit niet zo heel hoog is maar ze wel een lage prijs hebben. Wil je meer vermogen, en dus een langere levensduur van je batterij, dan zijn batterijen gemaakt van lithium een betere oplossing. Je vind deze ook bijvoorbeeld in je smartphone. M2 Bait and Tackle heeft nu 9v blokken in hun assortiment die zijn gemaakt van lithium. Deze hebben een vermogen van maar liefst 1200 mAh. Deze zal je dus niet snel moeten vervangen. Voor meer informatie kijk je op de website van M2 Bait and Tackle

Xcell 9 volt lithium blokbatterij

Fish 21 – Vragenlijst omtrent visaas

De gemiddelde visser voert een behoorlijke hoeveelheid aas per jaar en weten wat je in het water gooit is dan misschien toch best verstandig. Naast dat je misschien wilt weten wat je er ingooit vind je het misschien ook wel belangrijk hoe de fabrikant aan zijn spullen komt. In de voedingsmiddelenindustrie is dit al heel gewoon en allerlei certificaten zoals fair trade zullen je niet onbekend voorkomen. Met deze gedachte heeft Fish21 een survey opgezet om te kijken hoe wij, maar ook de fabrikanten hier tegenover staan. Fish21 is een Engelse organisatie die als doel heeft de duurzaamheid in onze hobby te verbeteren. Nu zijn niet alle vragen exact van toepassing voor Nederland aangezien ze hier al aan diverse wetten moeten voldoen. De survey kost je maar enkele minuten en is waardevol voor Fish21. Wil je survey als visser doen dan kan dat via deze link. De andere survey's en volledig uitleg van de survey kan je hier vinden.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.