CF News Flash - Augustus deel 2

De vakantie zal er voor de meeste inmiddels wel opzitten. Ook op CarpFeeling gaan we vanaf deze week weer terug in ons normale rooster. We zullen je dus weer dagelijks gaan voorzien van artikelen, reviews, verhalen, etc. Tijdens de vakantie hebben de fabrikanten niet stil gezeten en zijn er weer veel nieuwtjes te melden, waarvan ik er een flink aantal voor je op een rij heb gezet. Veel leesplezier!

Avid Road Trip Bedchair

Wil je een beetje mobiel vissen dan is het gewicht van veel van je spullen erg belangrijk. Iedere kilo extra op de trolley ga je merken natuurlijk. Met deze gedachte heeft Avid hun nieuwe Road Trip Bedchair ontwikkeld. Met slechts 7 kilo mag deze best erg licht genoemd worden. Ondanks zijn gewicht hebben ze niet ingeboet op het comfort. De stretcher is voorzien van zes poten die allemaal verstelbaar zijn. Deze poten hebben natuurlijk een groot oppervlakte zodat ze niet wegzakken en zijn voorzien van het Rock-Steady systeem. Het matras is van foam dat een fleece cover heeft, zodat deze lekker comfortabel ligt. Kijk voor meer informatie op de website van Avid.

Avid Road Trip Bedchair

 

Spot On Fish

In de CF News Flash van mei besprak ik al de Distance Keeper. Een elektronische afstandsmeter voor je lijn, zodat je zonder uitlopen of distance sticks toch je lijn kan clippen. De Distance Keeper krijgt concurrentie vanaf deze winter. Het eveneens uit Engeland afkomstige Spot On Fish heeft het idee van de Distance Keeper naar een iets hoger niveau getild. De Spot On Fish belooft een stuk sneller te zijn en maakt zelfs de lijn schoon. 100 meter zal worden geteld in minder dan een minuut en daar kan zelfs de geoefende distance stick gebruiker nooit tegen op. Naast monofilament kan je hem ook gebruiken voor braid en fluorocarbon. Het display krijgt een backlight zodat het ook in het donker perfect is af te lezen. Voor meer informatie kijk je op de website van Spot On Fish.

Spot On Fish

Carpspot Bodem Tester

Kennis van de bodemgesteldheid blijft één van de belangrijkste bronnen van informatie om te besluiten of je juist daar je rig wilt leggen. Natuurlijk kan je dit doen door gebruik te maken van een stuk lood, fish finder of een prodding stick. Maar als je gewoon een hap uit de bodem kunt nemen dan weet je pas echt zeker waar jouw rig gaat belanden en kan je ook zaken als je leadclip hier perfect op afstemmen. Het Duitse Carpspot heeft een soort schep gemaakt die op hun Multispotstick past. Hierdoor kan je tot 6 meter diepte een sample nemen van de bodem. Door de schep stevig in de bodem te drukken en de steel een kwartslag te draaien sluit de schep zichzelf. Dan rest je nog de schep naar boven te halen en je weet exact op wat voor soort bodem je denkt te gaan vissen. De BodenPorbenNehmer, zoals die in het Duits heet, kan je bestellen in de webshop van Carpspot.

Carpspots Bodenprobennehmer

Vac Rac Standard Vacuum Rod Carrier

Gebruik je een bus om je spullen te vervoeren dan moet je zeker even naar dit handige systeem van Vac Rac kijken. Middels een zuignap bevestig je de base aan bijvoorbeeld je dak. Vervolgens bevestig je de T bar en je kan de hengels nu heel gemakkelijk vastmaken middels het bevestigde elastiek. Op de T bar is er plaats voor vier hengels. Naast het transport kan je de Rod Carrier natuurlijk ook aan de buitenkant van je auto plaatsen als je de hengels aan het voorbereiden bent. Scheelt toch weer een paar krassen in de auto. De Vac Rac Standard Vacuum Rod Carrier is onder andere verkrijgbaar bij Hareco Hengelsport.

Vac Rac Standard Vacuum Rod Carrier

Korda TackleSafe

Houd je dingen graag compact dan is een standaard tacklebox toch een beetje aan de grote kant. Met de TackleSafe heeft Korda nu een uiterst fraaie en compacte tacklebox op de markt gebracht. De TackleSafe heeft vakken in beide delen. Het onderste gedeelte is wat dieper en heeft ook een open vak waar je de wat grotere items in kunt opbergen. Alle andere compartimenten zijn afgesloten en kan je dus gebruiken om klein materiaal zoals leadclips, swivels en dergelijke in op te bergen. Op het deksel is ook een maatverdeling aangebracht zodat je al je rigs exact even lang kunt maken. Het geheel wordt gesloten door magneten en alles blijft dus netjes op zijn plaats terwijl dit wel makkelijk te openen is. Voor meer informatie kijk je op de website van Korda.

Korda TackleSafe

Korda Ready Tied QC Booms

De Ronnie Rig is immens populair op dit moment. Een rig die heel gemakkelijk te maken is en toch erg effectief blijkt te zijn. De haak zit rechtstreeks aan quick change swivel gemonteerd en je moet dus alleen even de 'boom' zelf knopen. Het kan nu nog gemakkelijker aangezien Korda nu voorgeknoopte boom's in het assortiment heeft. De boom's hebben een lengte van 14 of 20 cm en zijn afgewerkt met een QC wartel en een lusje aan de andere kant. Gemak dient de mens. Voor meer informatie kijk je op de website van Korda.

Korda Ready Tied QC Booms

Prologic K1 Rod Pod

Na lang testen komt binnenkort de nieuwe Prologic K1 Rod Pod op de markt. De K1 is een goalpost setup met een x vormige verbinding. We kennen dit natuurlijk van bijvoorbeeld de Fox X-Pod. De Prologic K1 Rod Pod is gemaakt van een hoogwaardige aluminium legering zodat deze extreem licht is, maar niets inboet op sterkte. Alle poten zijn individueel verstelbaar zodat je alles super strak kunt neerzetten. Naast de rod pod setup kan je de goalposts ook zonder de verbinding gebruiken. Tevens is de buzzerbar ook in het midden voorzien van een 3/8 BSF montage, zodat je hem ook op een single bankstick kan gebruiken. De K1 Rod Pod wordt geleverd in een fraaie opbergtas. Houd voor meer informatie de website van Prologic in de gaten.

Prologic K1 Rod Pod

Gardner Tackle Carp Duvet Plus Sleeping Bag

Als je het hele jaar door vist dan weet je inmiddels wel hoe belangrijk een goede slaapzak is. Een slaapzak die je dan ook het hele jaar door kunt gebruiken is dan ideaal. De Gardner Carp Duvet Plus Sleeping Bag heeft een uitneembaar binnengedeelte. Hierdoor maak je van een 5 seizoenen slaapzak in een handomdraai een 4 seizoenen variant. De buitenkant is gemaakt van DPM en dus waterafstotend en voorzien van een camouflagepatroon. Om tocht bij je voeten te voorkomen zijn de ritsen maar over driekwart van de slaapzak aanwezig. Een extra zekerheid dus om geen koude voeten te krijgen. Voor meer informatie kijk je op de website van Gardner Tackle.

Gardner Tackle Carp Duvet Plus Sleeping Bag

Nash Rectangular Bucket

Een fatsoenlijke emmer om je aas in mee te nemen is natuurlijk wel handig. Wil je het een beetje tarty houden dan is een emmer van de lokale frietboer van Remia niet echt een optie. Nash heeft nu een vierkante emmer die voorzien is van een camo print en het Nash logo. Doordat de emmers vierkant zijn heb je ook minder plaatsverlies dan bij een ronde variant. De emmers zijn gemaakt van stevig materiaal zodat ze ook nog tegen een stootje kunnen. Naast een 10 liter variant is er ook een 17 liter variant verkrijgbaar. Voor meer informatie kijk je op de website van Nash.

Nash Rectangular Bucket

Carpzilla Podcast

Kan je maar geen genoeg krijgen van alles wat met karpervissen te maken heeft en versta je een woordje Duits? Dan hebben onze vrienden van Carpzilla een leuk nieuwtje voor je. Ze zijn namelijk gestart met een podcast en de eerste uitzending staat al online. Je kan de podcasts beluisteren via Soundcloud

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.