CF News Flash - Juni 2018 deel 1

Wat een hitte van de week zeg! Gelukkig wordt het van het weekend ietsjes minder en de weeromslag zou er best voor kunnen zorgen dat het op veel wateren eens flink los zou kunnen gaan. Door andere verplichtingen ga ik mijn geluk eens beproeven door wat te gaan stalken van het weekend. Alvast veel succes mocht je ook aan de waterkant zitten. Tijdens de warme avonden van de week heb ik het internet weer afgestruind naar nieuwtjes en in deze editie vind je onder andere nieuws van LCA Tackle, Rini Groothuis, Strategy, Kudo's, Jeffish, Weston Developments en Elite Tackle.

LCA Tackle The Gom

Haken slijpen is een vak apart als je het mij vraagt. Bij mij begint het al om door het loepje heen te kijken aangezien ik een bril heb. LCA Tackle vond dit schijnbaar ook, want ze hebben dit probleem op een innovatieve manier opgelost. De werkwijze is namelijk totaal anders en super eenvoudig. Je steekt de haak in The Gom, beweeg de haak heen en weer en je haak is geslepen. Een kind kan de was doen dus. The Gom is namelijk geen steen maar een zachter materiaal waar zandkristallen in zitten verwerkt. De zandkristallen zorgen voor een schurend effect die de coating van je haak verwijdert en de punt zal slijpen. Dit is niet alleen super eenvoudig, je kunt dit ook overal doen zoals in de boot. Binnenkort vind je trouwens een review van The Gom op onze website. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van LCA Tackle.

LCA Tackle The Gom

Nieuw boek Rini Groothuis – Sluimerend Dynamiet 2.0

Een titel die verwijst naar een tweede deel. Nu is dit gedeeltelijk waar, maar niet van de hand van Rini. Rini verwijst hier naar het boek Sluimerend Dynamiet van C. van Beurden en A. van Onck. Nu zal dit ook niet bij de meeste in de kast staan, want het betreft een boek uit de jaren zestig en was het eerste boek dat Rini las over Karpervissen. De titel is dus gekozen als ode aan de makers van dit boek. Hiermee sluit Rini ook een hoofdstuk af en zal dit zijn laatste boek worden. Het boek zal maar liefst 410 pagina's bevatten, verdeeld over 29 hoofdstukken en voorzien van foto's van onder andere Derek Harrison, Boudewijn Margadant en Mandy Zupansic. Het artwork is verzorgd door de bekende kunstschilder Remko van den Berg. Het zal je niet verbazen dat het geen standaard boek zal worden en dat de kern van het boek de beleving van het vissen zal zijn. We laten Rini zelf even aan het woord: “Ik wil over de inhoud nog niet teveel tipjes oplichten, maar in de kern is het een boek waarin beleving centraal staat. Vele sfeertekeningen variërend van roman tot thriller, idyllische raamwerken eigenlijk waaruit vanzelf tactieken, strategieën, tips and tricks opborrelen. Het is geen standaardwerk en ook geen typische verhandeling over technieken. Het is in eerste aanleg een boek dat de kernwaarden van het karpervissen opzoekt: avontuur, magie, mystiek en passie, waarbij de het fenomeen karper met zijn supergevoelige zintuigen, zijn onvoorspelbaar gedrag, maar ook zijn voorspelbare gewoonten, als een rode draad door het boek loopt. Maar ook andere onderwerpen komen aan de orde, zoals het karperuitzettingsbeleid en de tot enorme proporties leidende snelgroeiers in buitenlandse betaalwateren." Naast de normale versie wordt er nog gekeken of er limited edition leatherbound zal worden uitgebracht. Het boek zal verkrijgbaar zijn vanaf medio november. Alle boeken van Rini zijn op zijn zachts gezegd bijzonder te noemen en deze lijkt de spreekwoordelijke kers op de taart worden.

Rini Groothuis – Sluimerend Dynamiet 2.0

Strategy SAGA - The Game Changer

Deze maand is de nieuwe aaslijn van Strategy gelanceerd, genaamd 'SAGA' met als campagne slogan “The Game Changer”. Dit belooft dus wat. Deze aaslijn is gebaseerd op de kracht en unieke signaalwerking van fermentatie. In de range vind je twee lijnen, namelijk Excellent en Premium. De eerste is ontwikkeld voor het topsegment en bevat hoog geconcentreerde bestanddelen en is dus instant zeer goed te gebruiken. Terwijl de Premium range zich meer toespitst op het middensegment en dus een aantrekkelijke prijs/kwaliteitsverhouding heeft. In beide ranges worden de boilies geleverd in zakken van 1 kg in 15 & 20 mm en is er een dip beschikbaar in alle smaken. Ook zijn er pop-ups verkrijgbaar in een combinatie van 12 & 15 mm en een pot met alleen 18 mm pop-ups. In de Excellent range zullen deze naturel zijn en in de Premium range fluo pop-ups in twee kleuren. Squid Addict, Mulberine, Tunana en X-Sommia zijn de smaken die je vindt in de Excellent range. De eerste drie zal je wel herkennen, maar de laatste is een bol die zelf is samengesteld door hun en deze noemen ze de mystery-mix. In de Premium range vind je de volgende smaken terug: Cherry Bomb, Chocolate Fudge, Squid'N Garlic & Scopex 'N Butyric. Voor meer informatie kijk je op de website van Strategy.

Strategy SAGA - The Game Changer

Weston Developments Silver MK11 Speed Cap

Het Engelse Westen Development zal je vast al eens vaker voorbij hebben zien komen. Zo maken ze ook custom spoelen voor diverse Daiwa molens. In deze range hebben ze ook diverse zilverkleurige spoelen en daar wil je dan natuurlijk wel een passende cap bij. Ze hebben dus nu ook een zilverkleurige MK11 Speed Cap in hun assortiment. Deze heeft dezelfde specs als de gewone MK11 Speed Cap. Standaard worden hier ook nylon slipschijven bijgeleverd zodat je een quickdrag systeem hebt. Voor meer informatie kijk je op de website van Weston Developments.

Weston Developments Silver MK11 Speed Cap

Kudos Tackle – Carbon Delkim Snagear Sleeves

De standaard snagears van Delkim zijn best strak door het minimalistische design als je het mij vraagt, maar dit kan beter moeten ze haast gedacht hebben bij Kudo's. En dat is ze zeker gelukt met deze Carbon sleeves. Het carbon heeft 3k effect en is voorzien van een kleurkop die zal oplichten door de meegeleverde isotoop. De kleurkop is verkrijgbaar in de kleuren blauw, geel, groen, paars, rood en white frost. De Kudos tackle Carbon Delkim Snagear Sleeves zijn te verkrijgen via M2 Bait and Tackle.

Kudos Tackle – Carbon Delkim Snagear Sleeves

Elite Tackle – Distance Sticks ‘T’ bar & Cutting tip

Een tijdje terug hebben we je al bericht over de zeer fraaie distance sticks van Elite Tackle. Nu hebben ze bij deze distance sticks ook een 'T bar/Cutting Tip' optie. De punt die je er bij krijgt is dan zo gevormd dat deze zich zelf heel gemakkelijk in de hardste bodem laat draaien. Om dit draaien makkelijker te maken krijgen zit er een T-bar bij die je door het gat kan steken wat net boven de uitsparingen voor je lijn is gemaakt. Vis je vaak op stekken die voorzien zijn van een harde toplaag dan is deze optie dus ideaal. Voor meer informatie kijk check je de website van Elite Tackle.

Elite Tackle – Distance Sticks ‘T’ bar & Cutting tip

Jeffish PRO WiFi

Dit is waarschijnlijk niet het cadeau wat je voor vaderdag zal krijgen, want er hangt een behoorlijk prijskaartje aan. Maar voor een dikke vijftienhonderd euro krijg je wel de meest strakke onderwatercamera die je nu kunt kopen. De nieuwe Jeffish PRO WiFi is voorzien van een WiFi verbinding die je ook kan uitrusten met een SIM card en dus via het mobiele netwerk kan streamen en bedienen. De camera is voorzien van een kabel van 30 meter en geplaatst in een camouflage gespoten casing. Een extra lange kabel van 70 meter is ook beschikbaar. Doordat de camera's zijn voorzien van EXIR kunnen ze ook nog goed filmen met weining licht wat natuurlijk wel fijn is onderwater. Bij de camera zelf kan je kiezen voor een 5 MP of 4K uitvoering. Als stroomvoorziening wordt er gebruik gemaakt van 2 Rebelcell accu's zodat het ook nog enigszins te tillen is als je deze wilt gaan plaatsen. Kijk voor meer informatie eens op de website van Jeffish of neem contact op met ze via de e-mail of telefoon.

Jeffish PRO WiFi

Corus 18m Long Reach Baiting Pole

Als je geen boot mag gebruiken, maar je wilt exact naast dat lelieveld liggen of onder een overhangende boom is een baiting pole natuurlijk de uitkomst. Waar de meeste baiting poles stoppen bij een meter of vijftien komt Corus er nu met eentje op de markt die maar liefst 18 meter lang is. Ondanks dat dit toch een behoorlijke lengte is weegt deze maar 2,6 kg. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze van carbon gemaakt is. Naast de pole zelf zit er ook een float en schep bij. Om ook de baiting pole in de nachtelijke uurtjes te kunnen gebruiken zit erin de voorkant van de schep een uitsparing waar je de bijgelijverde breekstaafjes in kunt plaatsen. De Corus 18m Long Reach Baiting Pole komt in juli op de markt. Voor meer informatie kijk je op de website van Corus.

Corus 18m Long Reach Baiting Pole

Belangenvereniging Nederlandse Hengelsport Ondernemers opgericht

Met ongeveer 1,5 miljoen mensen die aan een bepaalde vorm van hengelsport doen zijn er ook een hoop winkeliers. Nu was er al een branchorganisatie genaamd Dibevo welke voor ondernemers in de gezelschapsdieren branche is, maar zoals de naam al doet vermoeden dekte deze niet echt de volledige hengelsportbranche. Met als gevolg dat nu dus de BNHO is opgericht. Voor maar 100 euro kan je al lid worden van deze stichting en kan je dus mede bepalen hoe de hengelsportbranche zich zal ontwikkelen in Nederland. Voor meer informatie of om je aan te melden kijk je op de website van BNHO.

BNHO

Prologic Bank Slippers

Als het weer en de omstandigheden het toelaten zijn een paar slippers natuurlijk een stuk makkelijker dan helemaal je schoenen aan te moeten doen tijdens een run. De Prologic Bank Slippers zijn in dat geval ideaal want je kan ze ook nog in het water dragen. Ze zijn gemaakt van EVA en dus ook nog eens super licht. De zool is voorzien van een grip trek patroon om voor de nodige grip te zorgen. Door de uitneembare binnenzool kan je deze ook nog eens makkelijk schoonmaken. De Prologic Bank Slippers zijn verkrijgbaar in de maten 41 tot en met 45. Voor meer informatie kijk je op de website van Prologic.

Prologic Bank Slippers

Paracord XL Karper Camobrown

We gaan deze editie van de CF News Flash weer eens klassiek afsluiten met een leuk hebbedingetje en wie weet is het een leuke suggestie voor vaderdag. Deze stoere armband is gemaakt van paracord welke een camouflageachtig uiterlijk heeft door de bruine en zwarte kleur. Op de zilverkleurige sluiting staat een zwarte karper afgebeeld. Met een breedte van 25 mm mag het een flinke armband genoemd worden wat er natuurlijk erg stoer uitziet. Hij is verkrijgbaar voor polsmaten vanaf 13 tot en met 26 cm. Voor meer informatie kijk je op de website van Stoer Bracelets.

Paracord XL Karper Camobrown

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.